Görüş Bildir
Haberler
İhtiyaç Sahiplerine Kömür Yardımı Devam Edecek

İhtiyaç Sahiplerine Kömür Yardımı Devam Edecek

ATKN
25.12.2014 - 10:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek maddi durumu yetersiz ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kilogram ücretsiz kömür verilecek.

Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek maddi durumu yetersiz ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kilogram bedelsiz kömür verilecek.

Karar kapsamında 2015'te valiliklere kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen programı dahilinde yapılacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlüklerinin CIF satış esaslarında valiliklerce bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkıyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla nakledilecek.

TKİ, karar kapsamında, dağıtacağı kömür ve gerekli hizmeti, işleticisi kim olursa olsun kendisine ait sahalar ile bağlı ortaklık veya iştiraklerine ait sahalardan da temin edebilecek ve kendi sorumluluğunda valiliklere ulaştırılmasını sağlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü ile taşınacak kömüre bu kuruluş tarafından öncelik verilecek. İlgili kuruluşlarla TCDD arasında öncelik ve taşıma konusunda protokol yapılacak.

Dağıtım organizasyonu

İl içerisinde dağıtım organizasyonu valiliklerce yapılacak.

Kömürün teslim ve tesellüm işlemleriyle buna dair mutabakatlar, ilgili kuruluşlarla valilikler arasında yapılacak protokoller ve tutanaklarla belirlenecek.

Dağıtılacak kömürün niteliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun olacak.

Vergi ve harçlar

Valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar KDV dahil olmak üzere TKİ ve TTK tarafından ödenecek.

TKİ ve TTK genel müdürlükleri tarafından karar kapsamında CIF satış esaslarına göre valiliklere teslim edilecek kömüre ilişkin bedeller görev zararı sayılacak ve kanun çerçevesinde ilgili kuruluşlara ödenecek.

Kararın uygulanmasına dair usul ve esaslar, Hazine Müsteşarlığınca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşleri alınarak, kararın yayımı tarihinden itibaren en geç bir ay içinde belirlenecek.

Duygu Can, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0