Görüş Bildir
Haberler
Hoşlanmadığınız Bir Çalışanı Zıvanadan Çıkmadan Yönetebilmenin 10 Basit Yolu

Hoşlanmadığınız Bir Çalışanı Zıvanadan Çıkmadan Yönetebilmenin 10 Basit Yolu

Herkes yetersiz patronlardan ya da işlevsiz iş arkadaşlarından şikayet ediyor; peki ya astlarınız? Yönettiğiniz kişi sizi çıldırtırsa ne yapmalısınız? Eğer davranışı performansıyla alakalı bir konuysa kolay; ama bu kişiler arası bir sorunsa nasıl tavır almalısınız? İşte işinizi kolaylaştırabilecek tüyolar:

Kaynak: http://www.hbrturkiye.com/tuyo/hoslan...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Objektif kalmaya dikkat edin

Bir çalışandan hoşlanmamanın ciddi tehlikeleri var. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak o kişiyi yanlış yönetebilir, yahut adil davranmayabilirsiniz; ya da ekibinize sağlayacağı değerli faydaları gözden kaçırabilirsiniz.

2. Bunun illa kötü bir şey olduğunu düşünmeyin

Sizi zorlayan ve kışkırtan kişiler, pek çok durumda yeni iç görüler sağlayan ve grubun başarısını yükselten çalışanlar olabilir. Farklı bakış açılarına sahip olan ve tartışmaktan korkmayan insanlara da ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

3. Kendinize de odaklanın

Hoşlanmadığınız bir astla uğraştığınızda günler olduğundan daha uzun gelebilir. Karşınızdaki kişinin sizi ne derece rahatsız ettiğini düşünmek yerine, neden bu şekilde tepki verdiğinizi bulmaya çalışın. Bunun için kendinize aşağıdaki soruları sorabilirsiniz:

4. Problem kişinin kendisi mi yoksa bana hatırlattığı biri mi?

Size kaba davranan teyzenizi hatırlatan rekabetçi bir insanla karşı karşıya olabilirsiniz; ve bu durumda yaptığı hiçbir şey size doğru gelmez.

5. Karşımdaki gibi biri olmaktan mı korkuyorum?

Örneğin astınız sürekli insanların sözünü kesiyor ve siz de bunu yapmaktan korkuyorsanız, daha şiddetli tepki gösterebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sorun yaşadığım bir grubun üyesi mi?

Bu soru önyargılar ve muhtemel yasal problemler alanına giriyor ama içinizde saklı olabilecek peşin yargılar konusunda kendinize karşı dürüst olmanız gerekiyor. Karşınızdakini şekillendiren genel kalıpların ötesini görmeye çalışın.

7. Bozuntuya vermeyin

Herkes patronunun kendisinden hoşlanmasını ister. Adil, tarafsız, sakin olma yükümlülüğü sizde… Duygularınızı yüz ifadenize yansıtmayın. Profesyonel ve pozitif bir tutum sergilemelisiniz.

8. Olumlunun peşinde olun

Kimse yüzde yüz sinir bozucu değildir. O kişide sevdiğiniz herhangi bir şeyi bulmaya çalışın. Neyde iyiyse ona odaklanın ve ekibe nasıl katkıda bulunabileceğini düşünün.

9. Önyargılarınızı değerlendirmelerinizin dışında tutun

Bir çalışan sizin canınızı sıktığında, özellikle değerlendirme ve maaş süreçlerinde tedbirli davranarak ön yargılarınızı uzak tutmalısınız.

10. Birlikte daha fazla vakit geçirin

Bu, duymak istediğiniz son şey olabilir ama problemli çalışana kendinizi daha çok maruz bırakarak durumu özümseyebilirsiniz. Örneğin en zorlu projelerinizde onları görevlendirin ya da önemli bir girişimde sağ kolunuz rolünü oynamasını isteyin! Performansına göre, hoşlanmamakta haklı olup olmadığınızı da değerlendirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amy Gallo’nun “Hoşlanmadığınız Birini Nasıl Yönetirsiniz?” adlı yazısından uyarlanmıştır.

Harvard Business Review Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
4
4
1
1
0