onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Hocalı Katliamı Kurbanları Anılıyor! Hocalı Katliamı Nedir, Ne Zaman Oldu ve Kaç Kişi Öldü?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Hocalı Katliamı Kurbanları Anılıyor! Hocalı Katliamı Nedir, Ne Zaman Oldu ve Kaç Kişi Öldü?

Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır. Her yıl 26 Şubat tarihinde katliamda hayatını kaybeden siviller, çeşitli etkinlikle anılıyor. Peki, Hocalı Katliamı’nda kaç kişi ölmüştür? İşte sosyal medyada gündem olan Hocalı Katliamı ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan Karabağ Savaşı’nın en vahşi olayı kuşkusuz Hocalı Katliamı olmuştur. Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen yaşanan vahşet, hala akıllarda. Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde sosyal medyada katliamla ilgili araştırmalar yapılıyor.

Hocalı Katliamı Nedir, Kaç Kişi Ölmüştür?

Hocalı Katliamı Nedir, Kaç Kişi Ölmüştür?

Hocalı Katliamında, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Azeri siviller Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürüldü.

Hocalı katliamında 83 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 insan öldürülmüş, toplam 487 kişi ise ağır yaralandı. 1275 kişinin ise rehin alındığı olayda 150 kişi ise kayboldu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 22 Nisan 2010 tarihli kararında, Hocalı'da yaşananlar, savaş suçları veya insanlık aleyhine suçlarla eşdeğer eylemler olarak görülüyor.

Bugüne kadar 15 ülkenin parlamentosu ve ABD'nin 16 eyaletinin meclisi Hocalı'da yaşananları kınayan ve soykırım olarak gören kararları kabul etti.

Hocalı'da yaşananları dünyaya duyurmaya devam eden Azerbaycan, uluslararası toplumdan suçluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuduktan sonra her zaman daha fazla ilgi duyduğum habercilik sektöründe çalıştım. Gazete ve internet sitelerinin çeşitli departmanlarında görev aldıktan sonra 2021 yılında beri Onedio’nun bünyesinde bulunmaktayım. Doğru ve yorumsuz şekilde Türkiye ve dünyadan haberleri sizlere ulaştırmak için buradayım.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın