Görüş Bildir
Haberler
Hiçbir Zaman Milyoner Olamayacak Olmanızın 4 Sebebi

Hiçbir Zaman Milyoner Olamayacak Olmanızın 4 Sebebi

Fransız Riviera‘sında rahatlatıcı tatiller, erken emeklilik ve hayır kurumlarına büyük miktarlarda bağışlar. İşte birçok insanın aklına ” Milyoner ” denilince ilk gelen şeyler bunlar.

Kaynak: http://okaraburun.com/hicbir-zaman-mi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4 basit sebepten dolayı muhtemelen bir milyoner olamayacaksınız.

Fransız Riviera‘sında rahatlatıcı tatiller, erken emeklilik ve hayır kurumlarına büyük miktarlarda bağışlar. İşte birçok insanın aklına ” Milyoner ” denilince ilk gelen şeyler bunlar.

Muhtemelen siz bu yukarıdakilerin hiç birisini yaşayamayacak ve tecrübe edemeyeceksiniz. Üzgünüm…

Tabiki şimdi sıralayacağımız 4 engeli aşma ve hayatınızı bu yönde geliştirme yoluna giderseniz milyonerler kulübüne giriş için bir şansınız olabilir. 

Haydi başlayalım, işte milyoner olmak için önünüzde duran en büyük 4 engel;

1. Para’nın nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz!

1. Para’nın nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz!

Para çok karmaşık bir konu olmamasına rağmen sadece bir kısım insan onu tam olarak anlamakta ve nasıl çalıştığını kavramış durumda. Siz farkında mısınız? Hemen eğitim sistemini ya da ailenizi suçlamaya başladığınızı duyar gibiyim. Üzgünüm ki aslında tüm sorumluluk sizde. Kısa zamanda nasıl para kazanılacağını, paranın nasıl elde tutulacağını ve nasıl yatırım yapılacağını öğrenmeniz gerekmekte.

Milyonerler, paranın keşfedilecek, kazanılacak ya da şans eseri ortaya çıkarılabilecek bir şey olmadığının gayet farkında olan insanlardır.

Zenginlik kesinlikle kaza değil, aksine aksiyon dan ibarettir. Zenginlik Dünya’daki en büyük oyunlardan birisidir, eğer kazanmak istiyorsanız kesinlikle kuralları iyi öğrenmelisiniz.

2. Eğitime önem vermiyorsunuz!

2. Eğitime önem vermiyorsunuz!

Tamam anladık, çok yoğunsunuz…

Günde 25 saat çalışıyorsunuz, hiç boş vaktiniz yok ve yinede işleri zamanında yetiştiremiyorsunuz. Girişimci (Entrepreneur) dediğimiz kişilerin hayat tarzı tam olarak bundan ibarettir ve sonuç olarak birşeylerin feda edilmesi kaçınılmazdır. Genelde bu feda edilen şey eğitimdir, malesef bu da milyoner olma yolundaki en büyük engellerden birisidir. Zengin insanlar, ne kadar işleri olursa olsun hiç bir zaman öğrenmeyi bırakmazlar.

3. Gelen Parayı Harcıyorsunuz!

3. Gelen Parayı Harcıyorsunuz!

Her ay elinizde kalan ekstra parayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Durun tahmin edeyim, elinizde ekstra para kalmıyor değil mi? Patron zaten çok maaş vermiyor. Şirketiniz tam olarak rayına girmedi. Ya da bunlardan başka bahaneleriniz mi var? Haydi yüzleşelim, çok para harcıyorsunuz. Ne kadar para kazandığınızın bir önemi yok, herkes kazandığı parayı bir şekilde harcar. Kabul edelim, ayda 2000 tl de kazansanız, 20,000 tl de kazansanız, yinede o para harcanacak ve parasız kalacaksınız.

Milyonerler hayatlarında farklı bir bakış açısı seçerler. Kazandıkları paradan daha az harcarlar. Her para kazandıklarında hayatlarını bir üst seviyede yaşamaya başlamaktansa bu ekstra parayı yine işlerine kanalize ederler, yeni yatırımlar gerçekleştirirler ve gelecekte bu ekstra paradan yine para kazanırlar. Bunlar hisse senedi olabileceği gibi gayri menkul ve benzer şeylerde olabilir.

4. Yatırım Yapmıyorsunuz!

4. Yatırım Yapmıyorsunuz!

Çalıştığınız iş sizi hiçbir zaman zengin yapmayacaktır. Köşede biriktirdiğiniz kumbara yada benzer şeylerde aynı şekilde. Peki nasıl zenginliğe ulaşacaksınız?

Hemen Yatırım yapmaya başlayarak tabiki...

YATIRIM kabaca; kişilerin, işletmelerin yada ülkelerin, ileride değerlenebilecek, ekonomik değeri olan kaynakları satın alarak toplaması ve biriktirmesi şeklinde özetlenebilir.

Milyonerler bu şekilde yatırımlar yaparlar, siz yapıyor musunuz?

Bu yatırım çok çeşitli olabilir, bir hisse senedi satın almak yada büyümesi muhtemel iş fikirlerine yatırım yapmak, ortak olmak da bir çeşit yatırımdır. Unutmayın ki sadece gayrimenküle yatırım yapmak her zaman iyi sonuçlanmamaktadır.

Kullandığınız o müthiş araba bir yatırım değildir, evinize aldığınız o elektronik aletler vesaireler de yatırım değildir. Hatta oturduğunuz eviniz bile muhtemelen yatırım olarak sayılmaz. Bunların hepsi ileriye dönük olarak size masraf açabilecek kalemler.

Bunları toparlamayı hemen bırakın ve size uzun dönemde para kazandıracak şeylere yatırımlar yapmaya başlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyoner olmak İMKANSIZ değil. Hatta yeterli bilgisi ve zamanı olanlar için göreceli olarak kolay bile denilebilir.

Şurası kesin olarak; yorucu birçok mücadeleyi aşmayı gerektirdiği için zorlu bir yol olacaktır. Eğer 1 milyon TL gibi bir meblaya yada üzerine ulaştıysanız, “game of money” olaylarını daha da detaylı bir şekilde öğrenmeye devam edin. Bu öğrendiklerinizden ve tecrübelerinizden dersler çıkartın ve yatırımlar yapmaya devam edin. Kısa süre sonra hedefe ulaşacaksınız.

Kolay gelsin...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0