Görüş Bildir
Haberler
Hangi Telefonu Alsam Diye Kara Kara Düşünenler İçin Tercih Edebileceğiniz En İyi 20 Akıllı Telefon

etiket Hangi Telefonu Alsam Diye Kara Kara Düşünenler İçin Tercih Edebileceğiniz En İyi 20 Akıllı Telefon

Erdem Bostan
18.03.2018 - 14:41

İyi akıllı telefonlarla mükemmel akıllı telefonlar arasındaki fark giderek azalıyor ve akıllı telefonları birbirinden ayırt etmek gittikçe zorlaşıyor.

Çok yaygın kullanılmayan ama daha iyi özellikli bir telefonu, çok daha uygun fiyata alabilirsiniz. Bir telefondan ne beklediğinize bağlı.

OnePlus 5T ve Essential Phone gibi telefonlar diğerlerine göre oldukça düşük fiyat bandında satılıyor ve bu listede bulunan $800 üzeri fiyat etiketine sahip telefonlarla aralarında büyük farklar yok.

Kaynak: The 20 best smartphones in the world

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknik özellikler, donanım, tasarım ve fiyat gibi göz önüne alınması gereken birçok etken var. Neyse ki bugün akıllı telefonların çoğu harika tasarımlara, sayamayacağınız kadar özelliğe ve yeterince güçlü donanımlara sahip.

Yeni telefonlar eskisini öldürürken en çok dikkat edilmesi gereken şey fiyatlar. Piyasada isim yapmış akıllı telefonların fiyatları gittikçe artıyor; ancak nispeten uygun fiyatlı premium Android telefonlar artık geri dönüyor. Hem de her zamankinden daha iyi özelliklerle.

OnePlus 5T ve Essential Phone gibi telefonlar diğerlerine göre oldukça düşük fiyat bandında satılıyor ve bu listede bulunan $800 üzeri fiyat etiketine sahip telefonlarla aralarında büyük farklar yok.

20. BlackBerry Classic

20. BlackBerry Classic

Hâlâ bir BlackBerry hayranı iseniz Classic'i seveceksiniz. Eski BlackBerry modellerine benziyor ancak keskin bir dokunmatik ekran ve mükemmel bir fiziksel klavye sunuyor.

Fiyatı: $240

19. Sony XZ Premium

19. Sony XZ Premium

Sony XZ Premium için iyi bir telefon diyebiliriz. Harika bir ekranı, temiz bir yazılımı var ve oldukça hızlı. Ama yetersiz pil performansı ve elden kayan tasarımı ile Sony’nin yükselişini başlatacak akıllı telefonun bu olduğu söylenemez. Daha önce fiyatı 800$ olan XZ Premium, Amazon'dan 600$’dan daha düşük bir fiyatla alınabiliyor. Belki bu sebeple eksikleri gözardı edilebilir.

Fiyat: $570

18. BlackBerry KeyOne

18. BlackBerry KeyOne

KeyOne için BlackBerry'nin Priv’in halefi diyebiliriz. Her ikisi de Android işletim sistemini kullanıyor ve fiziksel klavyeyi destekliyor. Ancak Priv'in klavyesi ekranının arkasından kayarak açılırken KeyOne’da ekranın hemen altında sabit bir klavye yer alıyor. KeyOne, fiziksel klavye ve diğer BlackBerry cihazlarında bulunmayan Google uygulamalarına ve hizmetlerine erişmek isteyenler için iyi bir seçenek.

Fiyat: $500

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Motorola Moto G5 Plus

17. Motorola Moto G5 Plus

Moto G5 Plus, uygun fiyatlı Android akıllı telefonlar arasında çok iyi bir yere sahip. Mükemmel olmasa da iyi bir donanımın doğru fiyatla birleştiğinde ne kadar değerli olabileceğini gösteriyor.

G5 Plus ile 5.2 inç1080p ekran, parmak izi tarayıcısı, mükemmel pil ömrü, fiyat aralığında diğer telefonlardan daha üstün 12 megapiksel kamera, üzerinde neredeyse hiç oynanmamış bir Android versiyonu ve zarif bir tasarım elde etmiş oluyorsunuz. Bütün bunlar 230$.

Birinci sınıf telefonlar kadar bol özellikli değil belki, örneğin, NFC özelliğine sahip değil, bu nedenle mobil ödemeler için kullanılamıyor. Şarj için ise microUSB kablosu kullanmak zorundasınız – yeni ve daha hızlı bir standart olan USB-C'yi desteklemiyor.

Fiyatı: $230

16. Motorola Moto Z2 Force

16. Motorola Moto Z2 Force

Moto G5S Plus için G5 Plus'ın güncellenmiş hali diyebiliriz.

Yeni telefonun tamamı metal bir tasarıma sahipken, bir önceki model yarı metal yarı plastik bir kasaya sahip. Yeni modelde daha büyük bir ekran var (5.2 inçlik bir ekran yerine 5.5 inç boyutunda bir ekran)

Fakat en büyük gelişmelerden biri kamerada. G5S Plus, 13 megapiksellik çift objektifli bir kamera sistemine sahip.

Fiyat: $280

15. Motorola Moto Z2 Force

15. Motorola Moto Z2 Force

Yeni Moto Z2 Force, üst seviye bir akıllı telefonlardan bekleyebileceğiniz her şeye sahip. Çok hızlı, ekranı çok iyi görünüyor, kameraları gayet güzel fotoğraflar çekebiliyor ve incecik bir çerçeveye sahip. 5.5-inçlik Amoled ekranı diğer telefonlara kıyasla kırılmalara karşı çok daha dayanıklı.

Bununla birlikte Z2 Force, Z serisi telefonlar için tasarlanan Motorola'nın Modüllerine (yani harici hoparlörler ve daha büyük piller de dâhil olmak üzere ek bileşen aksesuar serisine) biraz fazla bağımlı. Bu modüller olmadan, Z2 Force bu listede daha üst sıralarda yer almak için yeterli bir cihaz gibi görünmüyor.

Fiyat: $720

14. Apple iPhone SE/6S/6S Plus

14. Apple iPhone SE/6S/6S Plus

Bu modellerin hepsini bir arada ele alıyoruz, çünkü hepsi yaklaşık 2 yaşında, benzer özelliklere sahip ve Apple’dan hâlâ temin edilebiliyorlar. Aynı zamanda hâlâ çok iyi telefonlar oldukları söylenebilir.

Apple mobil işletim sistemi iOS 11’in son versiyonunu yayınladı ve iPhone 6S Plus bu güncellemeyle gayet iyi çalışıyor.

SE, 6S, ve 6S Plus modellerinin hepsinde çok iyi birer kamera ve telefonunuzun ekran kilidini hızlıca açmanıza yarayacan Apple Touch ID özelliği var. Bir başka güzel özellik ise bu modellerin kulaklık girişine sahip son iPhone modelleri olması. Hatta Apple’dan iyi bir indirimle yenilenmiş versiyonlarını bulabilirseniz daha da iyi.

iPhone SE fiyatı: $350

iPhone 6S fiyatı: $450

iPhone 6S Plus fiyatı: $550

13. HTC U11

13. HTC U11

U11’de mükemmel bir kamera, göz alıcı parlaklıkta bir kasa ve hızlı performans bulabilirsiniz. Ayrıca telefonun kenarlarını sıkarak istediğin herhangi bir uygulamayı açmanıza olanak tanıyan farklı bir özelliği de var.

Birçok açıdan bakıldığında harika bir Android akıllı telefon. Ama iki önemli eksikliğe sahip; biri kulaklık girişi, diğeri ise artık demode olarak görünen ekran kenarlarındaki çerçevenin nispeten büyük olması.

Fiyatı: $650

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. LG G6

12. LG G6

G6, LG'nin en iyi akıllı telefonu. G6 ile LG nihayet üst düzey tasarım ve su geçirmezlik özelliğine sahip bir telefon sunuyor. Bu özellikler G6'yı Samsung'un ve Apple'nın amiral gemisi cihazlarıyla aynı seviyeye getiriyor diyebiliriz.

G6’nın gayet başarılı çift kamerası mevcut. Ortalamadan biraz daha uzun bir ekrana sahip olması sebebiyle daha fazla içerik görüntüleyebiliyor ve bu sayede uygulamaları görüntüleme ve kullanma açısından standart ekranlara kıyasla avantaj sağlıyor. Ancak G6'nın önemli bir dezavantajı var: işlemcisinin eski olması. Qualcomm Snapdragon 821 yongasının yerini, G6'nın piyasaya sürülmesinden iki ay sonra Snapdragon 835 aldı. G6'nın aksine, başlıca rakiplerinden biri olan Samsung Galaxy S8 daha yeni yongaya sahip.

Snapdragon 821 hâlâ harika bir işlemci olsa da, Snapdragon 835’e göre daha çabuk eskimesi ve G6'nın Galaxy S8'den daha önce yavaşlaması muhtemel.

Fiyatı: $550

11. Essential Phone

11. Essential Phone

Essential Phone çok şık bir cihaz. Neredeyse uçtan uca ekranı, arka yüzeyinde sermik ve yanlarda kullanılan titanyum gibi çok kailteli malzemelerden yapılmış bir kasası var. Aynı zamanda, çoğunlukla Samsung ve LG modellerinde kullanılan yoğun biçimde modifiye edilmiş Android sürümlerinin aksine saf Android arayüzüne çok daha yakın.

Genel olarak bakıldığında, Essential markasının ilk telefonu için oldukça başarılı. Yüksek performans ve hıza sahip olmasının çok da iyi fotoğraf çekiyor. Arkasında, 360 derecelik bir kamera ve kablosuz şarj yuvası da dâhil olmak üzere çeşitli çevre birimleri için bağlantı noktası olarak işlev gören iki adet manyetik pin mevcut.

Essential yakın zamanda telefonun fiyatını 700$ 'dan 500$' a düşürdü. Böyle harika bir telefon için çok iyi bir fiyat.

Fiyatı: $500

10. Samsung Galaxy S8 and S8 Plus

10. Samsung Galaxy S8 and S8 Plus

Galaxy S8 ve S8 Plus şu anda piyasada bulunan en şık telefonlardan ikisi diyebiliriz. Apple’ın iPhone 8’inden ve Samsung Note 8’den daha şık görünüyorlar.

S8 ve S8 Plus’da Samsung daha önce S7’de kullandığı kavisli cam tasarımı geliştirmiş. Diğer yandan çok ince bir çerçeveye sahip olan S8, üst seviye akıllı telefon tasarımında çıtayı yükseğe taşımış.

Tasarım şıklığının yanında Galaxy S8’in birçok harika özellikle geldiğini söyleyebiliriz. Su geçirmezlik, uygulamalarınızı daha iyi görebileceğiniz daha uzun bir ekran, hızlı ve kablosuz şarj desteği, yüz ve iris tarama gibi özelliklerin yanında bu iki model piyasadaki en iyi kameralardan birine sahip. Ana ekran tuşu kaldırılıp yerine yazılımsal tuşlar gelmiş gibi görünse de ekranın alt kısmının basınca duyarlı olması ekranda home tuşunun görünmediği anlarda bile o bölgeye sertçe basarak home tuşu fonksiyonundan yararlanmanızı sağlıyor. Böylece fiziksel home tuşu olmayan diğer telefonlardan kendini ayırıyor.

Bütün bu özelliklere sahip olmasına rağmen S8’in neden listenin en başında olmadığını merak ediyor olabilirsiniz: TouchWiz arayüzü ve işletim sistemi üzerinde yapılan modifikasyonlar sebebiyle tıpkı benzerlerinde olduğu gibi güncellemeler konusunda gecikmeler yaşanıyor.

Galaxy S8 price: $640

Galaxy S8 Plus price: $705

9. Apple iPhone 7 and iPhone 7 Plus

9. Apple iPhone 7 and iPhone 7 Plus

iPhone 7 ve 7 Plus artık bir yılını aşmış cihazlar, ama fiyatlarının daha uygun olması sebebiyle listede Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus’ın üzerinde yer alıyorlar.

Apple Store’un uygulama kalitesi, Apple teknik desteğinin Android işletim sistemi kullanan rakipleri karşısındaki üstünlüğü ve güncellemeleri Apple yayınladığı anda hemen indirebilmeniz göz önüne alındığında iPhone 7 ve 7 Plus listedeki yerini sağlamlaştırıyor.

iPhone 7 ve 7 Plus gerçekten güzel özellikler sunuyor. Özellikler arasında su geçirmezlik, düşük ışıkta da iyi performans gösteren harika bir kamera ve güçlü bir işlemci geliyor. AirPods kulaklıklar da dâhil olmak üzere diğer Apple ürünleriyle uyumlu çalışması önemli bir avantaj.

iPhone 7 Plus'ın çift kameraya sahip olması ayırt edici özelliği olarak göze çarpıyor. Arka planı bulanıklaştırarak fotoğraflara profesyonel bir makineyle çekilmiş gibi “derinlik efekti” vermenizi sağlıyor. İkinci kameradaki telefoto lens 2x optik zoom özelliği sağlıyor. Diğer kameralarda bulunan dijital zoom özelliğinin aksine optik zoom, fotoğraf kalitesinden feragat etmeden yakınlaştırma yapma imkânı tanıyor.

iPhone 7 fiyatı:$550

iPhone 7Plus fiyatı: $670

8. Razer Phone

8. Razer Phone

Razer Phone mobil oyunları inanılmaz bir akıcılıkla oynamanızı sağlayan benzersiz ekranı sebebiyle bir “oyun' telefonu olarak lanse ediliyor. Çoğu ekran yalnızca saniyede 60 kare gösterebilirken Razer Phone saniyede 120 kareye kadar görüntüleyebilen bir ekrana sahip. Normalin 2 katı fps değerlerine sahip olması sebebiyle oyunlardaki akıcılık üst seviyelere çıkmış oluyor.

Ama yüksek fps değerleri sadece oyunlar için değil. Telefonun içindeki uygulamalar ve Android işletim sistemi de bu akıcılıktan nasibini alıyor. Telefonda yaptığınız bütün işlemler daha önce hiçbir telefonda görmediğimiz kadar akıcı. Razer farkında olmadan bundan sonra yalnızca oyun telefonları değil bütün telefon ekranları için yeni bir standart belirlemiş olabilir.

Razer Phone aynı zamanda piyasadaki ince ve şık telefonlarla karşılaştırdığınızda tasarım açısından da göze çarpıyor. Ekranın üzerinde ve altındaki kalın çerçeveler herkese hitap etmiyor olabilir, özellikle de 2017’de çoğu telefonun çerçevesiz tasarıma geçtiğini göz önünde bulundurursak. Ancak bu çerçeveler aynı zamanda şimdiye kadar gördüğünüz bütün telefonlardan daha yüksek ses veren hoparlörlere ev sahipliği yapıyor.

Fiyatı: $700

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Samsung Galaxy Note 8

7. Samsung Galaxy Note 8

Harika tasarımı ve ultra-ince çerçevesi, mükemmel ekranı, yüksek performansı, çift kamera sistemi ve kalemiyle faydalanabileceğiniz pek çok özelliği sayesinde Note 8, Samsung Galaxy S ve Note serilerinin en iyi özelliklerini tek telefonda birleştiriyor ve rekabet edilmesi güç bir model ortaya koyuyor.

Fiyatı: $780

6. OnePlus 5T

6. OnePlus 5T

Eğer büyük ekranlı bir telefona $850 ödemek istemiyorsanız almanız gereken Android telefon OnePlus 5T diyebiliriz. İnanılmaz bir telefona $500 başlangıç fiyatıyla sahip olabiliyorsunuz.

Aynı zamanda piyasadaki tüm telefonlar içinde en fazla RAM’e sahip telefon olarak göze çarpıyor. Bunun üzerine bir de iPhone X ve Pixel 2 ile yarışabilecek bir portre fotoğraf modu mevcut. Ve en sevdiğimiz özelliği ise: saf Android’e çok yakın bir yazılım.

Fiyat: $500

5. Google Pixel 2

5. Google Pixel 2

Pixel 2 piyasadaki en şık tasarımlı telefon olmayabilir, ama bir gizli silahı var: Saf Android deneyimi.

Cihaz Android işletim sisteminin son versiyonunu kullanıyor. Üzerinde hiç oynama yapılmadığı için, Android işletim sistemi kullanan diğer markaların telefonlarından çok daha akıcı bir performans sunuyor.

Hepsinden iyisi, stok Android versiyonuna sahip olduğu için Google herhangi bir güncelleme yayınladığında anında telefonunuzu güncelleyebiliyorsunuz. Diğer Android telefonlarda bu özelliği pek bulamıyoruz. Dünyanın en iyi yazılım firmasının çıkardığı son yazılımı kullanmayı kim istemez ki?

Ama Pixel 2’yi diğer Android telefonlardan üstün kılan başka özellikler de var. Bunlar arasında mükemmel kamerası, performansı ve pil ömrü bulunuyor. Daha az etkileyici görünen ama daha akıllı bir Samsung Galaxy modeli gibi.

Pixel 2 aynı zamanda selefi olan Pixel modelinin aksine su geçirmezlik özelliğine de sahip. Ancak Pixel 2’yi listede geçen sene piyasaya çıkan iPhone 7’nin önüne koysak da yeni iPhone 8’in önünde yer veremiyoruz. iPhone 8 kablosuz şarj özelliğine sahip olmakla birlikte bir de yanında kulaklığıyla birlikte geliyor, ancak Pixel 2 bu özelliklerin ikisini de sunamıyor.

Fiyatı: $650

4. Google Pixel 2 XL

4. Google Pixel 2 XL

Pixel 2 XL, Pixel 2’yi harika bir telefon yapan özelliklerin hepsine sahip, ancak bunun yanında daha büyük bir ekranı ve daha şık bir tasarımı var. Pixel 2 XL piyasadaki en şık Android telefon değil elbette, ancak ekran çevresindeki çerçevelerin darlığı sayesinde küçük kardeşinden daha şık göründüğü kesin.

Üzerinde hiçbir değişiklik yapılmamış saf Android deneyimi ise karşı konulamaz.

Ancak uyarmakta fayda görüyoruz ki kullanıcı yorumları ve incelemelere bakıldığında Pixel 2 XL’in özellikle ekran konusunda bazı sorunları olduğu görülüyor. Kullanıcılar ekran renklerinin diğer üst düzey Android telefonların yanında soluk kaldığını belirtiyor. Google da renkleri daha canlı hale getirmek için yakın zamanda bir güncelleme yayınladı.

Fiyatı: $850

3. Apple iPhone 8

3. Apple iPhone 8

Google’ın Pixel serisi geçen senenin telefonu iPhone 7’yi geçmeyi başardı. Ancak yeni iPhone modelleri geldi ve Apple tekrar zirveyi ele geçirdi.

iPhone 8 cam ve metalden oluşan şık bir kasa, mükemmel bir kamera ve inanılmaz bir performans sunuyor. Bunun yanında Apple nihayet hem kablosuz hem de hızlı şarjı destekliyor. Bu özellikleri Android telefonlar uzun zamandır sağlıyordu, ancak iPhone serisi bu konuda oldulça geç kaldı.

iPhone 8’i Android telefonların önüne geçiren ise iOS işletim sistemi ve daha geniş Apple ekosistemi denebilir. Son güncellemeleri Apple yayınladığı anda alabilirsiniz, iOS uygulamaları genelde Android versiyonlarından daha iyi tasarlanmıştır ve eğer bir şeyler ters giderse telefonunuzu Apple Store’a götürerek gerçekten üstün bir teknik servis desteği alabilirsiniz.

Fiyatı: $700

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Apple iPhone 8 Plus

2. Apple iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus, iPhone 8’in özelliklerinin hepsine sahip; ancak üzerine bir de daha geniş, daha iyi bir ekran ve telefoto lens sayesinde profesyonel bir fotoğraf makinesi gibi fotoğraf çekebilen çift objektifli bir kamera sistemi ekliyor.

Fiyatı: $800

1. Apple iPhone X

1. Apple iPhone X

Tartışılmaz bir gerçek. iPhone X mevcut iPhone ve Apple ekosisteminin en iyi özelliklerini bir akıllı telefonda görülen en şık tasarımla sunuyor.

Telefonun ön yüzünü neredeyse tamamen kaplayan olağanüstü güzellikteki OLED ekranı, kablosuz ve hızlı şarj özellikleriyle iPhone X nihayet Android telefonların donanım özelliklerini yakalamış oluyor. Bugüne kadar son teknoloji donanım kullanma açısından Android sahipleri her zaman Apple’ın iPhone serisinden önde giderdi.

Fiyatı yüksek olsa da akıllı telefonda kusursuzluğa yaklaşmak istiyorsanız bir numaranın iPhone X olduğunu söyleyebiliriz.

Fiyatı: $1,000

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
453
156
84
53
34
30
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

Hiç uğraşmamışsın hacı, direk kopyala yapıştır. Fiyatların dolar üzerinden olması bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Her marka ülkemize farklı fiyat politi... Devamını Gör

Özlem Besler

Pufff..cok kafam karışık şu telefon alma konusunda..ıphone a o kadar para veriyoruz ama camerasından hiç memnun değilim😢 şurda da güzel bir anket yapmışlar ... Devamını Gör

Emre Kılıçsoy

Yaaa konuya vakıf birisi başlık açsın gözünüzü seveyim. Leş