Hangi Dersin Öğretmenisin?
'İzafiyet teorisi, periyodik tablo, türev, integral benden sorulur...' mu diyorsun, yoksa 'Asla yazım hatası yapmam, yapanı da sevmem.' mi? Harita çizmekte Piri Reis ile kapışırımcılardan mısın, yoksa dünya tarihi tutkunu mu? Dur sen söyleme, çünkü bu testle hangi dersin öğretmeni olduğunuzu tahmin ediyoruz...
Hazırsanız, teste başlayalım...
1. Söz konusu ders ise öğretmen de olsan ilk soru teneffüsle ilgili olmalı! Teneffüste ne yaparsın?
2. Hep öğrenciler mi kızdıracak biraz da biz kızdıralım. Acaba başarabilecek miyiz? Aşağıdaki mesaj seni rahatsız ediyor mu?
3. Soru sorulan taraf olmak nasıl? Söyleyin bakalım: Bir marka ürünlerine önce %10 zam yapıp sonra %10 indirim yaparsa; satışlarından kâr mı, yoksa zarar mı eder?
4. Şimdi biraz da seni tanıyalım: Boş zamanlarında yapmayı tercih ettiğin aktivite nedir?
5. Ruh halini keşfetmemize izin ver! Aşağıdaki hangi görsel en çok dikkatini çekti?
6. Peki, hangi diziyi hiç sıkılmadan tekrar tekrar izleyebilirsin?
7. Dış gözlemci bakış açısına da ihtiyacımız var! İnsanlar seni genellikle nasıl tanımlar?
8. Son olarak, hayran olduğun kişiyi merak ediyoruz! Aşağıdaki isimlerden hangisine hayranlık duyuyor ya da kendini yakın hissediyorsun?
Dehandan belli sen matematik öğretmenisin!
El alemin hesap makinesi ile yaptığını sen zihninden yaparsın! Mantıktan kümelere, bilmem kaç bilinmeyenli denklemden türeve, kısacası sayılara dair her şey senin uzmanlık alanın... Matematikte çözemeyeceğin soru, bilmediğin konu yok! Sen resmen sayıların efendisi olmuşsun.
Her 14 Mart'ta hüzünleniyor, Pi'nin birkaç basamağını daha ezberleyerek bu anlamlı günü kutluyorsun! x'ler ve y'lerden meydana getirdiğin sanat eserlerine ise hayran olmamak elde değil... E hadi kur bir denklem de çözelim!
Şair ruhun her yeri aydınlatıyor, sen edebiyat öğretmenisin.
Emin olmak hiç de zor değil!
Dehan sözcüklerin gücünden geliyor.
Edebiyat tutkun ve şairane ruhun herkesi büyülüyor...
Bilgeliğin romanlardan geliyor.
İnsan seni tanıyınca,
Yeniden öğrenci olmak istiyor.
Aşkla yazdığın şiirlerse edebiyat dünyasını aydınlatıyor.
Tüm öğrencilerin sana bayılıyor.
Evrenin sırları zihninde dolaşıyor, sen fizik öğretmenisin.
Sen müfredata sığmayan bir fizik aşığısın. Mümkün olsa her an izafiyet teorisi, elektromanyetik kuvvet, yerçekimi yasası, kara delik teorisi anlatırsın. Evrenin sırlarını çözmeye çok yakınsın. İnsanlığın yönünü değiştirecek keşifler yapmak için hazırsın.
Yetiştirdiğin her öğrencide fizik yasaları kadar değiştirilemez ve tartışılmaz bir kalite var... Biz de seninle sohbet etmeyi çok isterdik.
Geleceğin Walter White'ını keşfettik! Sen kimya öğretmenisin.
Metal, ametal, soygaz... Hangi elementin diğer bir element için adeta hayatını adadığını her zaman sen belirlersin. Sen kesinlikle organik kimyanın, periyodik tablonun Walter White'ısın.
Üzerinde çalıştığın deneyler elbet bir gün dünyayı değiştirecek! Görüyoruz, o laboratuvardan yalnızca duman değil, bilim çıkacak...
Tıp doktoru olacak insansın vesselam! Sen biyoloji öğretmenisin.
Hangi hücrede hangi organel vardır, hangi organel hücrenin enerji santralidir, golgi cisimciği ne işe yarar... Tüm bu soruların cevabı sende! Dolaşım sisteminden solunum sistemine boşaltım sisteminden kas sistemine kadar tüm insan vücudunu avucunun içi gibi biliyorsun.
Çoğu kişi neden tıp okumadığını merak ediyor. Oysa sen resmen biyolojiyi öğretme tutkunusun.
Bilgi birikimin inanılır gibi değil, adeta kitap gibisin, sen tarih öğretmenisin.
'Tarihini bilmeyen milletin coğrafyasını başkaları çizer' demiş, gelecek nesillere tarih öğretmeye karar vermişsin. Şu hayatta en çok tahammül edemediğin şey 'cehalet'. Sanki bilgiye tapıyorsun.
Zihninde milyonlarda savaş, antlaşma, devrim, tarih ve devlet var. Her devletin tarihi, savaş stratejileri ve medeniyetlerin yok oluşları senden sorulur. İnsanlık tarihini bir de senden dinlemek için neler vermezdik...
Dünyayı keşfe çıkacak gibi bir halin var! Sen coğrafya öğretmenisin.
Coğrafi keşfe hazırlanıyor gibi bir halin var. Senin gerçek tutkun gezmek, dünyayı keşfetmek ve doğanın eşsiz güzelliklerini görmek. Öğretmenliğin sana verdiği yetkiyle her yaz 3 ay tatile çıkıyor, tatil boyunca nerede höyük, çayır, delta, yanardağ, okyanus, ova, dere, akarsu, vadi varsa hepsini geziyorsun. Yılın geri kalan aylarında ise öğrencilerine gezip gördüğün yerleri anlatıyor, yakın dostlarını orta yerinden çatlatıyorsun.
Ne yalan söyleyeyim, şimdi biz de biraz kıskandık!
Sanat güneşi mi desek, dünyanın tüm renkleri mi... Sen resim öğretmenisin.
Sen Vincent Van Gogh kadar deli, Salvador Dali kadar dahi, Frida Kahlo kadar depresif ve üçü kadar da yeteneklisin. Öğrencilerin yerinde olmak ve senin renk paletinle tanışmak çok isterdik. Keşke dünyayı renklendiren kişiliğin, sanata ve sanatçıya bakış açın hepimiz de olsa.
Belki biraz değişik birisin ama biz buna sanat kafası diyoruz. Çalışmalarınla galerilerin duvarlarını süslemeye devam et.
Komşuların şikayet ettiği sesleri takip ettik, sen müzik öğretmenisin.
Su gibi sesin, elinden düşmeyen sazın ve ruhunun derinlerindeki sanatçı seni sen yapıyor. İnsan senin müzik tutkunu görünce heyecanlanıyor. Sahi kaç adet müzik aleti çalabiliyorsun? Sanıyoruz ki sana tek kişilik orkestra demek doğru olurdu.
Ne demişler hiç müzik ruhun gıdası. Sen de müzikle beslenmiş bir ruha sahip eşsiz bir öğretmensin.
Atletik yapından tanıdık, sen beden eğitimi öğretmenisin.
Öğrenciyken en çok boş dersleri severdin, değil mi? Yerinde duramayan hareketli kişiliğin, fiziksel aktivitelere karşı ilgin ve yeteneğin aşikar. Cirit atma, güreş, su topu, futbol, basketbol, voleybol, kriket, golf, dans, buz hokeyi... kısacası sende ne arasak var.
Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etsen evinin duvarları altın madalyalarla dolup taşar. Bu arada atletikliğin de bizi bir hayli etkiledi.
Yorum Yazın
Şair ruhun her yeri aydınlatıyor, sen edebiyat öğretmenisin.
tarih. valla bir sayısalcı olarak en sevdiğim derslerden biriydi.
Dehandan belli sen matematik öğretmenisin 🤞
teşekkür ederim de ben öğretmen değilim ki :)