Görüş Bildir
Haberler
Güler, Güler'i Yalanladı

Güler, Güler'i Yalanladı

adem kara
12.02.2014 - 11:38 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 13:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güler, Güler'i Yalanladı

17 Aralık sonrası istifa eden eski içişleri bakanı Muammer Güler ile soruşturma kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler arasında operasyonun başladığı sabah gerçekleşen telefon görüşmesinin yayınlanmasıyla ortaya çıkan bilgiler, Güler ve hükümet üyeleri tarafından operasyonun ardından yapılan açıklamaları yalanlıyor.

Muammer Güler’in oğlunun gözaltına alındığını televizyondan öğrendiği, Barış Güler’in evindeki paranın villa satışından elde edildiği iddiaları, bizzat Muammer Güler’in cümleleriyle boşa çıkarılıyor.

17 Aralık sabahı konuştular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında açıkladığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturma dosyalarında yer alan kayıtlar içerisinde en dikkat çekici olanı, hiç kuşkusuz 17 Aralık soruşturmasında tutuklanan Barış Güler’in operasyon sabahı, evinde polislerin bulunduğu sırada, babasıyla yaptığı telefon görüşmesine ait tapelerdi.

“1 trilyon civarında param var o kadar…”

17 Aralık sabahı gerçekleşen telefon görüşmesinde Bakan Güler’in ”Kaç para var evinde?” sorusuna oğul Güler’in verdiği, “Kendi param. Üç beş kuruş kalan param. 1 trilyon civarında param var o kadar…” yanıtı sosyal medyada da gün boyu konuşuldu.Hükümetin açıklamalarını tapeler yalanladı

Bakan Güler ve hükümetin diğer üyelerinin, operasyonun hemen ardından yaptıkları açıklamaların, 17 Aralık sabahında yapılan telefon görüşmesinde yalanlanmış olması ise söz konusu kayıtta gözden kaçırılmaması gereken bir ‘ayrıntı.

’Arınç: “Televizyondan öğrenmesi…”

Operasyonun başlamasından bir gün sonra, hükümet adına ilk açıklamayı yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakan Güler’in oğlunun gözaltına alındığını televizyondan öğrendiğini iddia etmiş, “Bir İçişleri Bakanı’nın oğlunun gözaltına alındığını televizyondan öğrenmesi kadar acı bir şey olabilir mi?” demişti.Zafer Çağlayan da bu iddiayı doğrulamıştı

17 Aralık soruşturması kapsamında oğlu gözaltına alınan eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’la operasyondan bir hafta sonra görüşen Sabah yazarı Yavuz Donat da köşesinde Zafer Çağlayan’ın anlatımlarına dayanarak Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in gözaltına alındığını televizyondan öğrendiğini yazmıştı.

“Celal Kara diye bir savcı arama kararı çıkarmış”

Oysa Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden açıkladığı tapelerde, Muammer Güler’in ilk bilgileri oğlu Barış Güler’den aldığı anlaşılıyor. Barış Güler babasına, “Altı buçukta geldiler. Celal Kara diye bir savcı arama kararı çıkarmış” diyerek operasyona ilişkin detayları anlatıyor.

‘O paralar Bahçeşehir’deki villanın parası’ demişti

Operasyonun ardından uzun süre sessizliğini koruyan Muammer Güler, 25 Aralık’taki istifasından bir gün önce Posta Gazetesi’nden Candaş Tolga Işık’a yaptığı açıklamada, Barış Güler’in evinde çıkan paraların villa satışından elde edildiğini öne sürmüştü. Eski bakan, ”O paralar oğlumun Bahçeşehir’deki villasının satışından elde edilen paradır. Bütün belgeleri de mahkemede ibraz edilmiştir. Satış sırasında ipotek sorunu doğmuş. Dolayısıyla paranın bankaya konulması halinde kaynağının gösterilmesi mümkün değil. O nedenle 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin çözülmesi için beklemişler.” demişti.

‘Diyeceksin ki bir danışmanlık işim var…’

17 Aralık sabahı gerçekleşen telefon görüşmesine ait tapede ise Muammer Güler oğlunun evinde 1 trilyon olduğunu öğrendikten sonra, “Senin şimdi anladığım kadarıyla Rıza Sarraf’la bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Diyeceksin ki ‘Bir danışmanlık işim var. Gayri resmi yapıyorum. Benim alacaklı olduğum dayımın oğlu bunların yanında çalışıyor’” tavsiyesinde bulunurken, Bahçeşehir’deki villanın satışına dair herhangi bir ifade kullanmıyor.

‘Namus sözü’ vermişti

Muammer Güler istifasının ardından 1 Şubat 2014′te ilk kez gittiği seçim bölgesi ve memleketi Mardin’de yolsuzluk operasyonuna dair suskunluğunu bozmuştu. Güler, ‘tek bir kanunsuz işi olmadığına, olmayacağına dair’ şeref ve namus sözü vermişti.

Partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan Güler, “Burada size şerefimle namusumla ifade ediyorum tek bir kanunsuz işim olmamış ve olmayacak. Veremeyecek hiçbir hesabım yoktur. Aklanmadan da bir daha sizin karşınıza çıkmayacağımı her türlü hesabı da vermeye hazır olduğumu burada açıkça söylüyorum. Sizin karşınıza da Allah inşallah beni aklanmış olacak çıkaracaktır” demişti.

 Kaynak: Diken.com.tr

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/guler-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0