Görüş Bildir
Haberler
Google Plus En Çok Nerede Kullanılıyor ?

Google Plus En Çok Nerede Kullanılıyor ?

Pchocasi
31.05.2014 - 19:57 Son Güncelleme: 31.05.2014 - 20:06

Google Plus En Çok Nerede Kullanılıyor ?

Google’ın daha çiçeği burnunda Sosyal ağı olan Google Plus en çok hangi ülkede kullanılıyor dersiniz ? Detaylar haberimizde..

Google’ın sosyal ağı olan Google + geçtiğimiz yıla göre % 10 artış gösterdi. Peki bu artışın sebebi hangi ülkeler olabilir derseniz listenin başında sürpriz ülkeler yer alıyor. Google’ın GWI Social raporunda, Facebook’a rakip olma hevesi ile yola çıkan Google, her ne kadar kullanıcılar tarafından rakiplik durumuna gülseler de 2014′ün ilk çeyreğinde kullanıcı sayısı % 10 artış göstererek % 59 oranına ulaştı.

Google +’nın bu kadar yükselmesinde hangi ülkeler destek veriyor diye soracak olursak, raporda gelişmekte olan ülkelerden ve 3.dünya ülkelerinden oluşuyor. 2014′ün ilk çeyreklerinde Google’ın sosyal ağı ile en fazla nüfus ettiği ülkelerin başında Endonezya geliyor. Bu takibin hemen ardında ise Hindistan, Filipinler, Brezilya ve Suudi Arabistan yer alıyor.

“LİSTEDE TÜRKİYE VE ÇİN YOK”

Yapılan araştırma sonucunda “ Hangi sosyal ağları kullanıyorsunuz ? ” sorusuna yanıt veren 16 ile 64 yaş arası internet kullanıcıları arasında gerçekleştirilen ankette, bu ülkelerde Google Plus yayını % 65 ile 75 arasında. Dünya’nın en kalabalık nüfusuna sahip olan Çin ise bu listede yer almıyor.

Ülkemizde ise Google + kullanıcıları henüz listeye girmemişken, yaygınlaşması gereken daha çok platform olduğu kanaatindeyiz. Ayrıca Google Plus’un bir Facebook’a bu şekilde rakip olması gerçekten gülünç bir durum olsa gerek.

“GOOGLE ALGORİTMALARI +1′E YÖNLENDİRDİ”

Google’ın yeni algoritmalarını Google Plus’da yapılan +1′lere bağlaması ile birlikte bu kullanım oranının arttığını biliyoruz. Kişileri ve web sitesi sahiplerini bu şekilde bağlamaya çalışan Google ekibinin yakın zamanda ne tür içerikler sunacağı konusunda ise bir bilgilendirme yapılmadı.

Pchocasi

Kaynak: http://www.pchocasi.com/google-plus-e...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın