Görüş Bildir
Haberler
Girne'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Girne'de Nereye Gidilir?

Girne'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Girne'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
08.02.2022 - 10:22

Kıbrıs’ın kuzey kıyılarında yer alan Girne, adanın en önemli ilçelerinden biridir. Arka tarafındaki Beşparmak dağlarının eteklerinde kurulu bir liman kenti olarak bilinen ilçe adanın en çok tercih edilen tatil beldesidir. Tipik bir Akdeniz iklimine sahip bölgede yaz mevsimi uzun ve sıcak, kışları ise daha kısa ve yağmurludur. Birçok kişi tarafından merak edilen Girne'de gezilecek yerler merak ediliyor. Peki Girne'de gezilecek yerler nerelerdir? Girne'de nereye gidilir? Girne'de ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizle için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lefkoşa’ya 26 km, Gazi Mağusa’ya 80 km ve Güzelyurt’a 47 km uzaklıkta olan Girne’nin adanın birçok yerine ulaşım açısından iyi bir konumda olmasından dolayı adaya gezi için gelenler tarafından konaklamanın burada daha çok yapıldığını belirtmekte fayda var. Turizim açısındanda gelişmiş olan Girne hem yerli hem yabancı birçok turistin uğrak noktası oluyor. Girne'de görülmesi gereken yerler gezginler tarafından merak ediliyor. Girne'de gezilecek yerelere ve yenilmesi gereken yemeklere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Girne'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Girne'de Nereye Gidilir?

Girne'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Girne'de Nereye Gidilir?

Kıbrıs denince ilk akla gelen deniz turizmi olduğu bir gerçektir fakat ilçe tarihi açıdan da önemli bir zenginliğe sahiptir. Bunlardan ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Bellapais Manastırı bölgedeki önemli tarihi yapılardandır. Dağ ve deniz manzarasının içinde yer alan ve 1160 yılında inşa edilen manastırda yılın belli zamanlarında konserler düzenlenmektedir. Girne‘nin önemli tarihi yapılarından biri olan Aziz Hilarion Kalesi 732 m rakımda bölgeye tepeden bakan harika bir manzaraya sahip bir yapıdır. İnşası orta çağa kadar uzanan kaleye ulaşım zor olmasına karşın ziyaret edilmesi gereken yerlerin başındadır. 

Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 700 lü yıllarda Bizanslılar tarafından yapıldığı söylenen Girne Kalesi şehir merkezindeki limanda ziyarete açıktır. Bölgedeki bir diğer kale de Beşparmak Dağları’nda oldukça yüksekte yer alan Bufavento Kalesi’dir. Diğer kaleler gibi günümüze kadar sağlam gelmese de etkileyici manzarası ile gezi listemizde sık ziyaret edilen bir yerdir. İlçe merkezinde limana yakın bir yerde bulunan Batık Gemi Müzesi içinde M.Ö 300 yıllarında Girne açıklarında batan eski bir ticaret gemisi sergilenmektedir. 1860 yılında inşa edilip Girne’nin ana kilisesi olarak kullanılan tarihi yapı günümüzde İkon Müzesi olarak kullanılmaktadır. İlçe merkezinde bulunan bu müzede 18. Ve 20. yy. a ait ikonalar sergilenmektedir.

Özellikle yaz mevsiminde adaya gelip te deniz keyfinden de yararlanmak için Girne’de bilinen İki plajdan birincisi ilçe merkezine 15 km uzaklıkta olan Alagadi Kaplumbağa Plajı’dır. Milli park özelliğini taşıyan ve ikiye ayrılmış durumda olan bu plajın bir bölümünde insanların denize girdiği alan diğerinde de kaplumbağaların yumurtlama alanı bulunmaktadır. Diğeri de tarihte Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında yapılan çıkartmada askerlerimizin karaya ilk çıktığı sahil olan Çıkartma Plajı’dır.

Girne'de Ne Yenir?

Girne'de Ne Yenir?

İlçe merkezinde bulunan ve Girne’nin sembolik yapılarından olan Girne Limanı bölgenin cazibe merkezidir. İçerisinde ve çevresinde gelen turistlere hizmet veren birçok restoran, bar ve kafe bulunmaktadır. Girne ve çevresinde Kıbrıs mutfağına özgü lezzetlerden tatmak isteyenlere burada en çok bilinenlerden birkaç örnek vermek gerekirse koyun ve keçi sütünden yapılıp kızartarak pişirilen Hellim Peyniri, Çitlembik ağacının reçinesinden yapılan Baf Sakızı, bir çeşit bitkiden yapılan Kolokas, hamur işi yemeklerinden Pirohu ile Gatmer Tatlısı ve son olarakta koyun ve keçi eti ağırlıklı bir fırın yemeği olan Fırın Kebabı bu yörenin önde gelen lezzetlerindendir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın