Görüş Bildir
Haberler
Fatih Erbakan: 'One Minute' Diyoruz Fakat Gidişata Etkimiz Olmuyor'

Fatih Erbakan: 'One Minute' Diyoruz Fakat Gidişata Etkimiz Olmuyor'

Onedio Medya
19.07.2014 - 10:23 Son Güncelleme: 19.07.2014 - 11:55

Fatih Erbakan başkanı olduğu Erbakan Vakfı’nın iftarına katıldı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Erbakan, İslam aleminin Türkiye’den daha fazla şey yapmasını beklediğini söyledi. Fatih Erbakan, Türkiye’nin acziyet içerisinde olduğunu belirterek “One minute diyoruz fakat gidişata etkimiz olmuyor.” dedi.

Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanlığı, Sütlüce’deki Miniatürk’te iftar yemeği verdi. Programa; Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Altınöz, vakfın İstanbul İl Başkanı Zafer Emanetoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vakıf üyeleri katıldı. Masaları dolaşan Fatih Erbakan, davetlilerle teker teker tokalaştı. İftar programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ezanın okunmasıyla birlikte davetliler hep birlikte oruçlarını açtı.

Programda konuşan Fatih Erbakan, dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların maruz kaldığı zulümler üzerinde durdu. Dünya üzerindeki zulümleri televizyon ekranlarından gördüklerinde iftar sofralarında lokmaların boğazlarına dizildiğini söyleyen Erbakan, “Huzur içinde, afiyetle iftarımızı yapamıyoruz, Ramazan ayımızı geçiremiyoruz. Filistin’de, Gazze’deki kardeşlerinizin iftarda, sahurda Siyonist İsrail devletinin bombardımanı altında olduğunu görüyorsunuz ve maalesef bütün huzurunuz, bütün tadınız kaçıyor.” şeklinde konuştu. Filistin’de çocukların en basit ilacı bulamadığı için annesinin kucağında hayatını kaybettiğini hatırlatan Fatih Erbakan, yüzyıllarca Osmanlı toprağı olan Filistin’in İsrail zulmü altında inim inim inlediğini ifade etti. “Biz sadece bunları acziyet içerisinde, çaresizlik içerisinde televizyonlardan seyrediyoruz.” diyen Erbakan , “Kendi toprağımız olan Gazze’ye, kendi vatandaşlarımız olan Müslüman kardeşlerimizin yanına Siyonist İsrail devletinin resmi izni olmadan bir ziyarete dahi gitmemiz mümkün değildir.” diye konuştu. Fatih Erbakan, İsrali’in Gazze’ye yönelik saldırısının bir kara harekatı olarak nitelendirilemeyeceğini beyan ederek İsrail’in tamamen sivillere yönelik bir katliam yaptığının altını çizdi.

Konuşmasında hükümeti de eleştiren Erbakan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin acziyet içinde olduğunu savundu. Erbakan, bozuk sistem düzeltilmeden, yerine doğrusu, kuvveti değil, hakkı üstün tutan konulmadan, cumhurbaşkanlığına monşeri de getirseniz, imam hatipliyi de getirseniz, Türk’ü de getirseniz, Kürt’ü de getirseniz bir çözüm bulmasının mümkün olmadığını dile getirdi. “Acziyet içerisindeyiz, çaresizlik içerisindeyiz.” diyen Fatih Erbakan, “İşkenceler, katliamlar, zulüm ayyuka çıkmış, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak ne yapıyoruz; elin batılısından, elin Amerikalısından, siyonizmin güdümündeki batılı güçlerden medet umuyoruz, yardım istiyoruz, 'aman gelin yardım edin, insaf edin, gelin Müslümanlar olarak problemlerimizi siz çözün' diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erbakan, “Sadece Müslümanların değil, bütün dünyadaki insanların sıkıntılarına, derdine derman olan Osmanlı nerede, bütün dünyaya Endonezya’dan Nijerya’ya kadar nizam vermiş, haksızlık ve zulmü ortadan kaldırmış ecdadımız nerede? Şimdi Amerika’yı Irak’a yaptığı gibi Suriye’ye de askeri müdahaleye bulunmaya çağıran Türkiye Cumhuriyeti’nin başındakiler nerede? Daha yüz sene evvel kendi toprağımız olan, bizden habersiz bir kuş dahi uçamayan bölgede Kuzey Irak’ta neydüğü belirsiz gruplar, teröristler gelmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin konsolosluğunu basmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkansolosunu kamyonetin kasasına atıp dağa kaldırmış, bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yapabildiğimiz; Dışişleri Bakanlığı’ndaki kriz masasında olayları, gelişmeleri endişe içinde takip etmek, yapılanları kınamak her zaman olduğu gibi, ve temcit pilavı gibi her fırsatta dünya kamuoyuna söylediğimiz ‘Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü test etmeye kalkmasın’ demekten ibaret.” şeklinde konuştu. İlkokuldaki çocukların bile bu sözü duyunca artık güldüğünü ifade eden Erbakan, “Test edilecek bir güç mü kalmış Allah aşkına? Neydüğü belirsiz eşkıya gelmiş konsolosluğunuzu basmış, başkonsolosunuzu dağa kaldırmış, aradan bir aydan fazla zaman geçmiş, eliniz kolunuz bağlı Dışişleri Bakanlığı’nda oturmuş çay içiyorsunuz ve hala 'bizim gücümüzü test etmeye kalkmayın' diyorsunuz. Kendilerinin sık sık dediği gibi bu duyan dış güçler diyorlar ki, ‘sevsinler sizin gücünüzü’ diyorlar.” dedi.

'İSLAM ALEMİ DAHA FAZLASINI YAPMAMIZI BEKLİYOR'

Fatih Erbakan, bu tabloyu gördükten sonra; söylenen “Bölgesel güç olduk, sözü dinlenen ülke olduk, büyüdük, güçlendik” sözlerinin akıllara geldiğini dile getirdi. Erbakan, “Madem bölgesel güç olduysak, madem sözü dinlenen ülke olduysak, madem büyük Türkiye olduysak, madem yeni bir Türkiye artık varsa niçin sadece esefle kınamaktan, niçin bu facialar, felaketler karşısında dua etmekten, niçin sadece batıdan yardım istemeden, niçin sadece oraya sadece erzak ve yardım malzemesi göndermekten başka bir şey elimizden gelmiyor. ‘One minute’ diyoruz, bu Birleşmiş Milletler’den hayır gelmez bunlar habire haksızlık yapıyorlar’ diyoruz, İsrail’e bağırıp çağırıyoruz evet bunların hepsi çok güzel fakat gidişata bir etkimiz olmuyor. Bütün İslam alemi ve Filistin de bizden çok daha fazlasını yapmamızı bekliyor. İsrail’den izin almadan Gazza’ye bir resmi ziyaret dahi yapamazsanız, yanı başınızda gözünüzün önünde,askerinizin başına çuval geçirdikleri zaman onlara bir nota dahi veremezseniz bölgesel güç olamazsınız, sözü dinlenen ülke olamazsınız, yeniden büyük Türkiye hiç olamazsınız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/Fatih-Erb...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0