Görüş Bildir
Haberler
Farklı Ülkelerde Bazı Sebeplerden Ötürü Yasaklanarak Seyircisiyle Buluşamamış 15 Ünlü Film

Farklı Ülkelerde Bazı Sebeplerden Ötürü Yasaklanarak Seyircisiyle Buluşamamış 15 Ünlü Film

Rinascita
14.04.2020 - 11:10

Bazen modern dünyada birilerini şaşırtmak imkansız görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Django Unchained

1. Django Unchained

Quentin Tarantino'nun batılı filmi Çin'de gala gününde yasaklandı. China Film Group Corporation tarafından yapılan düzenlemelerden ötürü teknik sebeplerden ötürü sinemalarda film gösterilemedi. Fakat bunun sebebi büyük olasılıkla teknik nedenlerden ziyade Tarantino filmlerinin içerdiği şiddet sahnelerinden endişelenmeleri olabilir. 

İlginç bir şekilde medya daha önceden yönetmenin kan sahnelerinin daha az açık olduğu özel bir versiyon hazırladığını iddia etmişti. Django Unchained'in Çin'de gösterilen ilk Tarantino filmi olması bekleniyordu.

2. Wonder Woman

2. Wonder Woman

Wonder Woman DC'nin en başarılı filmlerinden biri olmuştu. Fakat bazı ülkelerdeki izleyiciler Gal Gadot'un İsrailli olmasından hoşlanmamıştı. Bu ülkedeki birçok kadın gibi askeriyede görev almıştı. Bu da Lübnan, Tunus ve Cezayir'de negatif yorumlara neden oldu. Medya, filmin Katar'da bazı sinemalarda galadan önce yasaklandığını açıklamıştı.

3. Kingsman: The Golden Circle

3. Kingsman: The Golden Circle

Kingsman: The Golden Circle Kamboçya'da yasaklandı. Çünkü iddialara göre ülkeyi suçlular için güvenli bir yer olarak tarif ediyordu. Kamboçya Kültür Bakanlığı yetkilileri filmin uygun olmadığını söyledi.

4. Borat

4. Borat

Sacha Baron Cohen'in rol aldığı Borat hakkındaki komedi filmleri Kazakistan haricindeki bütün ülkeleri güldürmeyi başardı. Filmde ana karakter Amerika'ya giderek bu ülke hakkında bir hikaye sunmaya gidiyor. Ama Kazakistan'daki insanlar Sacha Baron Cohen'in Kazakistanlı gibi görünmediğini düşündüler ve Romanya'da çekildiği için ülkenin yanlış tasvir edildiğini hissettiler. Bu nedenle de film yasaklandı. Ama sonunda Kazakistan Turizm Bakanlığı Borat'ın Kazakistan'a gelen Amerikalı turist sayısını arttırdığı kabul etti ve yasak kalktı.

5. Saw 3D

5. Saw 3D

Ünlü korku filmi bazı ülkelerde yasaklandı. İlk başta film Almanya'da yasaklandı çünkü çok şiddet içerikliydi. Ama bir yıl sonra yasak kaldırıldı ve film sinemalarda gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Matrix Reloaded

6. The Matrix Reloaded

Makinelerin insanlığı köleleştirdiği filmin içeriğinde farklı psikolojik ve dini referanslar bulunuyor. Yönetmenler filmi yeni semboller ve anlamlar bulmanıza izin veriyor. Bu da Mısır'ın gördüğü problemdi.

7. Zoolander

7. Zoolander

The Guardian'a göre Ben Stiller'ın filmi, konusu ülkenin başbakanının suikasta kurban gitmesiyle ilgili olduğu için Malezya'da yasaklandı. Malezya İç İşleri Bakanlığı Film Sansür Komisyonu filmin kesinlikle uygun olmadığını belirtti.

8. Brokeback Mountain

8. Brokeback Mountain

Jake Gyllenhaal ve Heath Ledger'ın canlandırdığı ki eş cinsel kovboy hakkındaki film eş cinsel aşkın yasa dışı veya tabu olarak düşünüldüğü birçok Orta Doğu ülkesinde yasaklandı.

9. The Da Vinci Code

9. The Da Vinci Code

IndieWire'ın haberine göre Vatikan, Tom Hanks'ın rol aldığı filmi saldırgan ve tarihsel olarak hatalı bulduğu için uygun bulmadı. Sinemaların dışında protestolar yapıldı ve hemen ardından film Çin, Mısır, Hindistan'ın bazı kısımları, Ürdün, Sri Lanka ve birçok yerde yasaklandı.

10. 300

10. 300

İran'da film 'ağır Amerikan propagandası' olarak görüldüğü için yasaklandı. Ayrıca Tahran'da filmin ulusal kimliği ve tarihi rencide ettiği yönünde şikayetler oluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bruno

11. Bruno

Sacha Baron Cohen'in eş cinsel Avusturyalı bir adamı canlandırdığı film, içerdiği eş cinsel söylemler ve sahnelerden ötürü Ukrayna'da yasaklandı.

12. The Hunger Games

12. The Hunger Games

Jennifer Lawrence'ın rol aldığı bu distopyan film Vietnam'da yasaklandı. Çünkü çocukların ölümüne savaşması yerel izleyici tarafından çok uç görüldü.

13. Noah

13. Noah

Darron Aronofsky'nin yönettiği, Russell Crowe'nin rol aldığı film Malezya, Katar, Suudi Arabistan, Çin ve Bahreyn olmak üzere birçok ülkede yasaklandı. Çünkü bir peygamberin bu şekilde sanatsal bir tasvirinin yapılması İslami kurallara aykırı olarak görülüyor.

14. Ghostbusters

14. Ghostbusters

Çin bu komedi filmini hayaletler ve diğer doğaüstü olguları tanımladığı için uygun görmedi ve yasakladı.

15. Beauty and the Beast

15. Beauty and the Beast

2017 yapımı bu film, Malezya ve Kuveyt de dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklandı. Rusya'da ise yaş sınırı uygulandı. Sebebi ise filmdeki 'eş cinsel sahne'.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
31
25
12
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barkın Çetin

Şuraya bak Almanya hariç ki sonradan kaldırmış yasağı, yasak koyan ülkelere bakın biri bile gelişmemiş ülkeler. Şu filmlere yasak koymak nedir ya? Ne saçma b... Devamını Gör

feyk

ozgur demirtasin guzel bir sozu vardi: "zengin olduklari icin ozgur degilller, ozgur olduklari icin zenginler"

deren k.

güzel ve çirkinde nerde eşcinsel sahne varmış sinemada izledim göremedim.

feyk

#4 borat: burdan anliyoruz ki reklamin iyisi kotusu olmuyor.