Görüş Bildir
Haberler
Emlak Fiyatları Artışında Dünyada 9. Sıradayız.

Emlak Fiyatları Artışında Dünyada 9. Sıradayız.

Emlak34
14.06.2014 - 11:46 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 12:10

Türkiye'de emlak fiyatlarındaki artış hızı dünya sıralamasında üst sıralara çıktı. Türkiye, IMF'nin 'Küresel Konut İzleme' sitesinde yapılan emlak fiyatlarındaki gelişmeler : sıralamasında 9. oldu Yüksek banka faizleri ve toplumsal olayların etkisi ile emlak fiyatlarında son ı yılda büyük artışlar meydana geldi. Fiyat artışlarının yanı sıra ı milyona yaklaşan arz fazlası da emlak sektörünü zora soktu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksi Mart ayı verilerine göre, 2014 yılının Mart ayında 2013 yılı Mart ayına göre yüzde 0.84 artış gösterdi. Rakam, endeks olarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13.10, reel olarak da yüzde 4.3 yükseldi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), emlak analiz sitesi Haver Analytics ve kendi verilerini kullanarak hazırladığı Küresel Konut İzleme verilerine göre, son bir yıllık dönemde Türkiye reel yüzde 7.0 yükselme ile konutta en çok fiyat artışının yaşandığı dokuzuncu ülke oldu. IMF'nin verilerine göre, emlak fiyat artışlarında ilk sırayı Filipinler aldı. Filipinler'i sırasıyla, Hong Kong, Yeni Zelanda, Çin, Brezilya ve Malezya izledi. IMF küresel konut fiyatları artış sıralamada ABD, Türkiye'nin ardından 10. sırada yer aldı.

İlk iki sırada yer alan Filipinler ve Hong Kong'da artış yüzde ıo'un üzerinde gerçekleşirken, Yeni Zelanda ve Çin'de artış yüzde 9.0 seviyesinde oldu. Brezilya'da artış yüzde 8.0 seviyelerinde kaldı. Türkiye ve ABD'deki fiyat artışları da küçük fark ile yüzde 7.0 oldu.

 

EN ÇOK FİYAT DÜŞÜŞÜ HİNDİSTAN'DA

Raporda emlak fiyatlarının düştüğü ülkelere de yer verildi. Buna göre emlak fiyatlarında ki en büyük düşüş yüzde 9.0 ile Hindistan'da gerçekleşti. Hindistan'ı sırasıyla yüzde 7.0 düşüşle Yunanistan, yüzde 6.5 düşüşle İtalya, Hırvatistan ve Kıbrıs, yüzde 6.0 düşüş ile Rusya, yüzde 5.0 ile İspanya ve Hollanda, yüzde 3.5 oranıyla Slovakya ve Macaristan izledi.

Kaynak: Taraf

Kaynak: http://www.emlak34.com/tr/haber/emlak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer üzümcü

bu gönderiyi neden kimse siklememiş şimdi oy vericem üzüntülü surata, o benim işte <3

Emlak piyasasının durumu biz evden eve nakliye sektörünü ciddi anlamda zorluyor iş yapamaz hale getiriyor örneğin ayda 40 iş yapıyorsak şuan ki piyasada aylı... Devamını Gör

Emlak Mimar

Böyle olması kötü. Çünkü iyi bir ekonomi olmadığı sürece emlak fiyatlarının artması iyi karşılanamaz. Ekonomi kötüyse, fiyatlar arttığında alım olmayacağı iç... Devamını Gör