Görüş Bildir
Haberler
Elvan Ailesi Başbakan Erdoğan'dan Şikayetçi

Elvan Ailesi Başbakan Erdoğan'dan Şikayetçi

adem kara
26.03.2014 - 17:40 Son Güncelleme: 26.03.2014 - 19:47

Elvan Ailesi Başbakandan Şikayetçi

Berkin Elvan’ın anne ve babası Başbakan Erdoğan’ın “Gülsüm Elvan’ı yuhalatması” sebebiyle ve “Emri ben verdim” sözleriyle ilgili şikayetçi oldu. Baba Elvan, oğlunun daha önce Emniyet’e çağrılıp tehdit edildiğini anlattı.

Ayça Söylemez'in Bianet'te yer alan haberine göre, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’den şikayetçi oldu.

Gülsüm Elvan, başından gaz kapsülüyle vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşında hayatını kaybeden oğlu Berkin Elvan’ın mezarına atılan bilyelerin “silah” olmadığını, arkadaşlarıyla oynadığı misketlerin atıldığını söyledi.

“Sen kaçamazsın anne, dedi”

Gülsüm Elvan bugünkü ifadesinde şunları söyledi:

“Berkin 16 Haziran’da sabah 07:00 gibi evden çıktı. ben çay koydum ekmek almaya gidecektim ama ayağım kırık olduğu için Berkin, ‘Anne sen bir şey olursa kaçamazsın, ben kaçarım, koşa koşa gider gelirim’ dedi, çıktı.”

“Başımdaki tülbenti attım”

Anne Elvan, Başbakan Erdoğan’ın “mezara bilye atıldığı” iddiasıyla ilgili de şunları söyledi:

“Kendi geleneğimle çocuğumu defnettim. Çocuğumun mezarına attığım başımdaki tülbenttir. Ayrıca çocuğumun mezarına bile atarken kesinlikle silah diye atmadım. Arkadaşlarıyla oynadığı bilye ve misketleri attım. Hatta bilyeleri de ben atmadım, arkadaşları attı.”

“Başbakan, ‘Emri ben verdim, polis destan yazdı’ dedi. Bu nedenle kendisinden şikayetçiyim.

Berkin’e Grup Yorum sorgusu

Baba Sami Elvan da Savcı Faruk Bildirici’ye şunları söyledi:

“5 Haziran 2013’te cep telefonumdan arayıp Valiliğe çağırdılar, Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne gelmemizi istediler. Öğle saatlerinde oğlum Berkin’le beraber gittik. Bir odaya alındık, içeride biri kadın üçü erkek, sivil giyimli, polis olduğunu düşündüğümüz kişiler vardı.”

“İkisi Berkin’e sorular sordular. ‘Kendilerinin de Grup Yorum sevdiğini ama grubun devlete karşı geldiğini, Berkin’in Grup Yorum konserlerine, eylemlere gittiğini, bunu tasvip etmediklerini’ söylediler, ‘Uzak dur’ dediler.

Ferhat Gerçek’le tehdit ettiler

Baba Elvan, oğlunun bilerek öldürüldüğüne inandığını söyledi:

“Cezaevlerinde birçok kişinin olduğunu, Ferhat Gerçek gibi sakat kaldıklarını, birçoğunun hayatını kaybettiğini, Berkin’in de bunlardan biri olabileceğini söylediler. Sol dergileri gösterip, bunların yalan olduğunu, gerçeğin devlet olduğunu söylediler. Yaklaşık bir saat Emniyet’te kaldık.”

“Sordukları sorulardan Berkin’i tanıdıkları anlaşılıyordu, ben oğlumun bilerek öldürüldüğüne inanıyorum. Çünkü verdikleri örneklerde, bu kişilerin tekerlekli sandalyeyle gezdiğini, sakat kaldığını, Berkin’in de bunlardan biri olabileceğini söylediler. Bu nedenle Berkin’in bilinçli şekilde vurulduğuna inanıyorum.”

Ayça Söylemez | Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/insan-ha...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0