Eliyle Domuz Yakalayan Vatandaşa 15 Bin TL Ceza Kesildi
Sinop’un Erfelek ilçesinde yaban domuzu sürüsünden bir yavruyu eliyle yakaladığı anlarla gündeme gelen 41 yaşındaki Şenel Yılmaz’a, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından 14 bin 911 lira idari para cezası uygulandı. Yılmaz ise cezayı kabul etmediğini ve karara itiraz edeceğini açıkladı.
Sosyal medyada yayılan görüntüler yetkililerin de dikkatinden kaçmadı.

Olay, Erfelek yönünde seyir halinde olan Şenel Yılmaz’ın yolda bir yaban domuzu sürüsüyle karşılaşmasıyla başladı. Aracından inen Yılmaz, sürüden ayrılan yavru domuzu kısa süreli bir kovalamacanın ardından eliyle yakaladı. Bu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.
Görüntülerin yayılmasının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemede, yaban hayvanını yakalayıp sürüsünden ayırdığı ve avlanma mevzuatına aykırı davrandığı gerekçesiyle Yılmaz’a 14 bin 911 lira idari para cezası kesildi.
"Yaban hayvanlarının yakalanmasının ve sürülerinden ayrılmasının mevzuata aykırı"

Cezaya itiraz edeceğini belirten Şenel Yılmaz, olayın yanlış yorumlandığını savundu. Yılmaz, Erfelek’e giderken yolda domuz sürüsüyle karşılaştığını, yavrudan biraz büyük bir domuzu kısa süreliğine yakalayıp yola çıkardığını, ısırma riski nedeniyle yanından uzaklaştırdıktan sonra sürünün gittiği yöne doğru bıraktığını söyledi. Silah, bıçak ya da avlanma amacı olmadığını vurgulayan Yılmaz, buna rağmen kendisine yaklaşık 14 bin 900 lira ceza kesildiğini belirterek karara itiraz edeceğini açıkladı.
Yetkililer ise yaban hayvanlarının yakalanmasının ve sürülerinden ayrılmasının mevzuata aykırı olduğunu hatırlatarak, bu tür müdahalelerin hem hayvanlar hem de insanlar açısından ciddi riskler taşıdığına dikkat çekti.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın