Görüş Bildir
Haberler
'Ekmeleddin Bey'e Oy Vermek Vatan Borcudur'

'Ekmeleddin Bey'e Oy Vermek Vatan Borcudur'

'Ekmeleddin Bey'e Oy Vermek Vatan Borcudur'

Adı bir dönem Köşk adaylığı için geçen Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen: 'Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermek vatan borcudur'

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermenin bir vatan borcu olduğunu kaydederek, 'Türkiye Cumhuriyeti’ni bundan sonraki tehlikelere karşı korumak vatan borcumuzdur. Eğer cumhuriyeti korumak istiyorsak, eğer parlamenter rejimi korumak istiyorsak, batıya saygın bir ülke olmak, çocuklarınıza torunlarınıza ışık tutacak aydın bir ülke olmak istiyorsak Ekmeleddin Bey’e oy vermek bir vatan borcudur' dedi. Eskişehir’de, 'Çatı Aday' olarak bilinen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Demokrat Parti (DP), Demokratik Sol Parti (DSP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) il başkanlıkları tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortaklaşa bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

'PARTİYİ DEĞİL ÜLKEYİ YÖNETECEK KİŞİ SEÇİYORUZ'

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, 90 yıllık cumhuriyetin, parlamenter rejimin, hukukun, demokrasinin ve kardeşliğin tehlikeye düştüğü anda oluşturulan toplumsal mutabakatın önemli olduğunu belirtti. Çuhadar, 'Biz partilerimizin değil, ülkeyi yönetecek barışı, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve cumhuriyetimizi koruyacak Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçeceğiz' şeklinde konuştu. Ardından divan başkanlığını Beytullah Asil’in yaptığı toplantıya konuşmacı olarak katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 5 partinin üzerinde tarafsız bir aday olarak anlaştıkları İhsanoğlu’nu yapmış olduğu uluslararası görev, diplomasideki görevi ve bazı makaleleri nedeniyle tanıdığını ifade etti.

'OYUM EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA'

İhsanoğlu ile yüz yüze hiç gelmediğini ancak adaylığı açıklandıktan sonra çıkan yazıları görünce bazı kaynaklardan daha çok bilgi edindiğini anlatan Büyükerşen, 'Ben Yılmaz Büyükerşen olarak bütün üniversite mezunlarının ve üniversite çağındakilerin hocası olarak belirteyim ki, bu seçimlerde benim oyum Ekmeleddin İhasanoğlu’na. ’Benim ölçülerime, benim düşüncelerime uymuyor. Dolayısıyla kızgınım, seçimlerde oy kullanmayacağım’ diyenlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. ’Ben tatile gidiyorum banane geride kalanlar istedikler gibi oylarını versin’ diyenler en az onlar kadar çok ve ’İki büyük partimiz de meşrebimize uygun düşmüyor’ diyenler ve bir bölümü de adayın belirleniş şeklindeki usul açısından onun adaylığını kabul etmeyerek tepki gösteren kişiler var. Asıl ben onlara hitap etmek istiyorum. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu’na oyumu vereceğim, bir kere 5 partinin hiçbirine kayıtlı değil, tarafsız. Tarafsız demek aynı zamanda ideolojik bağımsız demek. Yakasında bir parti rozeti yok, benim partimin rozeti olma üzere. Ekmeleddin İhsanoğlu bir bilim adamı, çağdaş bir aydın, çocukluğunun geçtiği Mısır, aile yapısı ve üniversitelerde geçtiği kariyeri nedeniyle İslam aleminin ve İslamiyeti çok iyi bilen bir insan. Yarım yamalak bilgilerle İslamiyet’i siyasi pazarlama aracı olarak kullananların yanlışlarını, yamuk siyasetlerinde bertaraf edebilecek bilgi ile donanımlı bir insan' diye konuştu.

Posta

Kaynak: http://www.posta.com.tr/siyaset/Haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0