Görüş Bildir
Haberler
Ebola Irkçılığı Tetikledi

Ebola Irkçılığı Tetikledi

Yüksel Venedik
30.10.2014 - 18:45 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 18:52

Ebola Irkçılığı Tetikledi

Ebola hali hazırda var olan ırkçılığı daha da tetikledi. İtalya'da Gineli bir kadının 'Ebolalı' diye dövülmesinin ardından ABD'de de Afrika kökenli çocukların okullarda benzer şekillerde saldırılara uğradığı belirtiliyor.

ABD'nin New York kentindeki Batı Afrikalılar topluluğu, Batı Afrika'da ebola salgınının patlak vermesinin ardından okullarda Afrika kökenli çocuklara yönelik saldırıların baş gösterdiğini açıkladı.

Topluluk liderleri geçen hafta Senegalli iki çocuğun okulda, 'Ebolalı' diye nitelendrilerek saldırıya maruz kaldığını söyledi. Aldıkları yaralar nedeniyle hastaneye kaldırılan çocukların, yaklaşık 20 yıldır New York'ta taksi şoförlüğü yapan babalarına katılmak için 3 hafta önce bu kente taşındığı belirtildi. Baba Ousmane Drame, 'hiçbir şeyden haberi olmayan' çocuklarının dövülmesini kınayarak medyadaki 'korku tellallığının' çocuklarının hayatını riske attığını savundu.

Topluluk Başkanı Charles Cooper, Ebola nedeniyle kentteki Afrika kökenlilerin işlettiği dükkanların da müşteri kaybına uğradığını belirterek, Afrikalıların 'Ebolalı'olarak damgalanmasını kınadıklarını belirtti.

Topluluğun bir diğer üyesi Stephanie Arthur da, kesin vaka sayısını bilmediğini ancak kökenleri nedeniyle zaten ayrımcılığa uğrayan çok sayıda Afrikalı çocuğun Ebola salgınının ardından çok daha fazla saldırı ve baskıyla karşılaştığını ifade etti. Arthur, bu durumun sadece New York'la da sınırlı olmadığını da belirtti.

Geçen hafta da İtalya'da benzer bir vaka yaşanmış, Gineli 26 yaşındaki bir kadın bindiği otobüste 'Ebolalı' diye nitelendirilerek çok sayıda kişinin saldırısına uğramıştı. Hastaneye kaldırılan genç kadının vücudunda çok sayıda çürük olduğu belirtilmişti.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/ebol...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0