Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanından, Halen Sürdüğüne İnanamayacağınız Kadın Bedenine Yönelik İşkence Ritüelleri

etiket Dünyanın Dört Bir Yanından, Halen Sürdüğüne İnanamayacağınız Kadın Bedenine Yönelik İşkence Ritüelleri

Dünyanın dört bir yanındaki kadınların en büyük sorunu, onlar adına karar veren merciler... Nasıl yaşamaları, ne gibi seçimler yapmaları gerektiğine karar veren bu merciler ataerkil toplumun çağ dışı uygulamalarını yeniden üretiyor.

Gavaj

Gavaj

Moritanya'da kız çocuklarına küçük yaşlardan itibaren zorla yemek yediriliyor; gavaj ismi verilen bu işlemle kilo alan gençlerin zengin bir aileden geldiğine inanılması sağlanıyor. Kilolu olanların otoriteye, iktidara ve statüye sahip olduğu Moritanya'da kusana kadar yemek yedirilen bir sürü kız çocuğu bulunuyor. Sırf ileride koca bulabilsin diye...

Kadın sünneti

Kadın sünneti

Dünya genelinde üç farklı yöntemle uygulanan ve Kuzey ve Doğu Afrika'nın büyük bölümünde görülen kadın sünnetinde amaç kadınların cinsel ilişkiden aldıkları hazzı azaltmak... Çoğunluğunun steril ortamda gerçekleştirilmediğini belirtmeye gerek yok galiba.

Cadı avı

Cadı avı

Çağ dışı bir uygulama olduğunu ve yüzyıllar öncesinde kaldığını zannettiğiniz cadı avının günümüzde halen uygulandığını biliyor musunuz? Papua Yeni Gine'de bazı kabilelerde cadı olduğuna inanılan kadınlar yakılıyor. Tek bir örnek üzerinden anlatınca durumun aslında neden sadece kadınlara yönelik toplumsal bir işkence olduğunu anlayacaksınız: Mide enfeksiyonundan ötürü oğlunu kaybeden kadın, sırf oğlunun ölümüne müdahale edemediği için işkenceyle yakıldı.

Lotus ayak

Lotus ayak

Çin'de küçük ayaklı kadınların daha çekici göründüğüne dair bir inanış üzerine ortaya çıkan lotus ayak uygulamasında küçük yaştaki kızların ayak kemikleri kırılıyor ve o kırık ayaklar çok ufak boyuttaki ayakkabılara sokuluyor. Böylece ayağın büyümesi engelleniyor. Onuncu yüzyılda başladığı tahmin edilen işkence niteliğindeki bu uygulama neyse ki kısa bir süre önce son buldu!

Meme ütüleme

Meme ütüleme

Kamerun'da büyüme çağına gelen küçük kızların erkekler tarafından ilgi çekmeye başlayacağını düşünen anneler tarafından uygulanan meme ütüleme halen çok yaygın. İrileşen ve dikkat çekmeye başlayan(!) memelerin kız çocuklarının tacize uğramasına neden olacağını düşünen anneler sıcak taşlar, hindistan cevizi kabukları ve ısıtılmış bıçak gibi malzemelerle bu akıl almaz işkenceyi uyguluyor.

Chaupadi

Chaupadi

Nepal'de kadınların regl dönemlerinde içlerindeki kötülüğü saldıklarına inanılıyor. Bu nedenle regl olduklarında yaşadıkları bölgeden uzakta mağaralara, hayvan sığınaklarına ve bir metreyi aşmayacak kulübelere kapatılıyorlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3860
1247
1017
457
129
123
100
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza Lothbrok

bu orospu çocuklarının kızlarla alıp veremediği ne

Dead nettle.

Biz erkeklerin ne kadar iğrenç varlıklar olduğumuzun bir kanıtı bunlar işte. Güçlü erkek egomanyasında ezilen karşı cins. Tanrı kadını beden olarak erkekt... Devamını Gör

psycho

ıyyyyy beta

Şeyma Uzun

sizin beyninize tüküreyim vicdansız insafsızlar şu garibanların haline bak Allah akıl fikir versin😖

Hamide Aksu

Amin