Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası Tehdit Altında

Dünya Kupası Tehdit Altında

Ulaş
12.06.2014 - 18:16

Anonymous, bugün Brezilya’da başlayacak Dünya Kupası’na sponsor olan tüm firmalara siber saldırılar düzenleyeceğini açıkladı.

Siyasi gelişmeler, sosyal haksızlıklar gibi durumlarda harekete geçen ve genellikle devlet kurumlarına dijital saldırılar düzenleyerek tepkisini gösteren haktivist grup Anonymous, bir ay sürecek Dünya Kupası’na sponsor olan tüm firmaların web sitelerine saldırı düzenleme kararı aldıklarını açıkladı.

Brezilya’nın fakir bir ülke olduğunu ve insanlarının sefalet içinde yaşadığını belirten Anonymous sözcüsü, buna rağmen Brezilya hükümetinin turnuva için para harcamasına tepki göstermeye hazırlanıyor. Anonymous, gu gece saat 23:00 itibariyle, yani Dünya Kupası’nın başlama vuruşuyla birlikte, Adidas, Budweiser, Coca-Cola ve Emirates Airlines gibi organizasyona sponsor olan firmaların web servislerine saldırı düzenleyecek.

Anonymous, Dünya Kupası’na sponsor olan tüm firmaların çevrimiçi servislerinin ve web sitelerinin incelendiğini, her birinin açıklarının saptandığını da belirtti. Grup, Dünya Kupası’na reklam vermek için milyonlarca dolar harcamak yerine, firmaların Brezilya’da sefalet içinde yaşayan insanlar yardım etmelerini istiyor.

Anonymous, geçtiğimiz hafta Brezilya Dışişleri Bakanlığı’nın e-posta sunucularına sızmayı başarmış ve seçtikleri bazı e-postaları halka açıklamıştı.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/dunya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0