Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası Finalinin Bizlere Gösterebileceği 5 Önemli Detay

Dünya Kupası Finalinin Bizlere Gösterebileceği 5 Önemli Detay

Ulaş
12.07.2014 - 14:03

2014 Dünya Kupası finali 13 Temmuz günü Maracana’da oynanacak Almanya-Arjantin arasında oynanacak. Dünyanın en büyük kupasının sahibini bulacağı maç hakkında bilmeniz gereken beş şeyi derledik.

1-Messi’nin zamanı

Futbol arenasına girdiği günden bu yana Diego Maradona ile karşılaştırılan Lionel Messi, bu laf salatasına Dünya Kupası’nı Arjantin’e getirerek son verebilir. Maradona, 1986 Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin’in en önemli oyuncusuydu.

92 kez Tangocular’ın formasını giyen Messi, bu alanda Maradona’yı geride bıraktı. Dünya Kupası’nda dört gol atıp bir de asist yapan yıldız oyuncu, takımına adeta finale taşıdı. Kaptan Messi’nin ezeli rakipleri Brezilya’nın mabedi Maracana’da kupayı kaldırması futbol tarihinin en önemli anlarından biri olabilir.

2-Müller tarih yazmaya yakın

L’Equipe tarafından yapılan Dünya Kupası’nın en iyi 100 oyuncu listesine 32. sıradan giren Alman yıldız, henüz 12 kez bu turnuvada sahaya çıktı; 10 gol attı, altı asist yaptı. Takım arkadaşı Klose’nin 16 gollük rekorunu bir sonraki Dünya Kupası’nda kırabilir. Müller’in daha 24 yaşında olduğunu göz önünde bulundurursak üç kez daha bu turnuvada oynayabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 2026’da 36 yaşında olacak Müller, takımdaki yerini alabilir.

3-Sergio Romero bir yere transfer olacak mı?

2011 Copa America finalinda Arjantin ile Uruguay finalde karşılaşmış, maç penaltılara gitmişti. O zaman da kaleyi koruyan Romero, hiçbir penaltı kurtaramamıştı ve Uruguay kupaya uzanmıştı. Aynı Romero, Dünya Kupası yarı finalinde iki penaltı kurtararak takımını finale taşıdı. Geçen sezonu Monaco’da kiralık olarak geçiren Romero’nun bonservisi Sampdoria’da. Kupa sonunda transfer olacak mı, göreceğiz.

4-Neuer penaltı kullanacak mı?

19 Mayıs 2012’deki Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih ile Chelsea karşılaşmıştı. Penaltı atışlarına giden maçta Bayern’in üçüncü atışını kaleci Manuel Neuer kullanıp gole çevirmeyi başarmıştı. Almanya-Arjantin finali penaltılar gider mi? Thomas Müller, Toni Kroos ve Philipp Lahm, Panzerler’in penaltıcıları. Peki diğer iki kişi? Klose sahada olur mu? Schweinsteiger kendini hazır hisseder mi? Khedira yorgun ise penaltı atmak ister mi? Tüm bu seçenekler olumsuz şekilde seyrederse sıra Manuel Neuer’e gelir. Brezilya’da dünyanın en iyi kalecisi olduğunu ispatlayan Neuer’in penaltıyı gole çevirip takımını şampiyon yapması kimseyi şaşırtmasın.

5-Hakem sonuca etki eder mi?

İki takımın 1990 Dünya Kupası finalindeki maçını Meksikalı hakem Edgardo Codesal yönetmişti. Arjantinli iki oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışı bırakan Meksikalı, dakika 85’te penaltı noktasını göstermiş, Brehme’nin golüyle Panzerler kupayı kaldırmıştı.

Brezilya 2014’te FIFA’nın talimatıyla sarı kartlarda ciddi olarak azalma gözleniyor. Önceki turnuvalara göre çok az kart çıkıyor. Final maçında gözler İtalyan hakem Nicola Rizzoli’de olacak.

  • Eurosport
Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0