Görüş Bildir
Haberler
Dolar Endeksi Neden Düşüyor ?

Dolar Endeksi Neden Düşüyor ?

ERSOY TOPTAŞ
14.08.2015 - 17:30

Dolar Endeksi Neden Düşüyor ?

Bir önceki makalede DOLAR ENDEKSİ ‘ile oluşabilecek olumsuz bir takım gelişmelerden bahsetmiştim. Benim içinde bir back-test çalışması oldu. Görüldü ki kesişmeler, Hisse senedi ve para birimleri üzerinde olduğu gibi Endeks analizlerinde de tutarlı ve net sonuçlar veriyor. 10 gündür beklediğim iki kesişme gerçekleşti 10 gündür bekliyorum ama bu iki kesişme en son Kasım /2013 tarihinde olmuştu neredeyse 2 yıldır oluşmayan bir fiyat ortalamaları kesişmelerine 2015 yılında hep beraber şahit olduk. Benim beklentim DOLAR ENDEKSİ üzerinde yaşanan fiyat ortalamaları kesişmesinin Dolar üzerinde olumsuz etkiler yaratmasıydı ve öyle oldu.

Neler oldu? Dolar karşısında tüm para birimleri ve bazı Emtialar değer kazanmaya başladı, Salı günü parasını devalüe eden Çin, Doların değer kaybını fırsat bilerek ikinci defa Yuan para birimini bugün devalüe etti, ABD ve Avrupa Borsaları Çin’in Yuan’ı devalüe etmesi sebebi ile değer kaybetmeye başladı. Çin’in almış olduğu kararlar dünya üzerinde domino taşı etkisi yarattı, Çin’in aldığı ekonomik kararların zamanı yani içinde bulunduğumuz hafta olması düşündürücüdür. Şimdi tüm gözler yarın açıklanacak olan önemli 2 adet ABD verisinde Çekirdek Perakende Satışlar ve Perakende Satışlar. Son üç dönem incelendiğinde bu veriler hiç iyi değil. Cuma günü açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi Dolara nefes aldırabilir, ÜFE verisinin etkisi önümüzdeki hafta Salı günü açıklanacak İnşaat izinleri verisine kadar sürebilir.

144 ve 500

Grafiği incelediğimizde 144 ve 500 günlük kesişmelerin dolar üzerinde olumsuz etkisini açıkça görüyoruz, 500 günlük ortalamanın altında hareket ediyor en son Haziran/2015 tarihinde bu ortalamanın altına düşmüştü. Şimdi burada bir önemli konu daha kesişmeler olduğunda aşağı yönlü hareketini nerede sonlandırır bu konu ile ilgili çalışmam devam ettiği ve netlik kazanmadığı için bu konuya değinmiyorum. Ancak bir sonraki DOLAR ENDEKSİ ile ilgili yazımda hangi noktalardan ya da ortalamalardan destek aldığı konusuna ağırlık vereceğim.

236 ve 382

Görüldüğü üzere kesişme olduğu anda bir direnç oluşuyor, Bar aşağı doğru hareket ediyor. 4 saatlik grafiklerde göstermek istediğim bu hareketler günlük grafiklerde de oluşuyor ve orta vadede finansal varlığın yönünü belirliyor. Günlük kesişmeler ile ilgili çarpıcı örnekler bulunmakta bir sonraki makalede ortada vadede oluşan bir kesişmeyi örnekle göstermeye çalışacağım.

Yasal Uyarı Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve

tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı

hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen

bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi

çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere

dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize

uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak

yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan

kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması

sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı

zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin

uğrayabileceği zararlardan dolayı Ersoy Toptaş ve onediom.com sitesi Sorumlu Tutulamaz.

Kaynak: http://ersoytoptas.com.tr/2015/08/12/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

144 ve 500 İntersection

144 ve 500 İntersection
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın