Görüş Bildir
Haberler
Doktordan Hasta Mahkuma 'Kelepçeli Ameliyat' Dayatması

Doktordan Hasta Mahkuma 'Kelepçeli Ameliyat' Dayatması

yelda kahveci
01.01.2014 - 13:05 Son Güncelleme: 01.01.2014 - 13:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doktordan Hasta Mahkuma 'Kelepçeli Ameliyat' Dayatması

Mardin cezaevinde bulunan hasta tutsak Selahattin Elper (42) dişeti ameliyatı için götürüldüğü Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevli uzman doktor tarafından kelepçeli halde ameliyat edilmek istendi. Bu duruma itiraz eden Elper, ameliyat edilmedi.

Üç yıl önce PKK üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak Mardin E tipi kapalı cezaevine konulan epilepsi ve kronik karaciğer hastalığı da bulunan Selahattin Elper, diş tedavisi için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada uzman doktor yerine stajyer doktorlar tarafından dişleri çekildi. Elper'in diş etlerinde apseler oluşunca yeniden aynı hastaneye sevk edildi. 

ANF'den Sedat Sur'un haberine göre, Elper'in ameliyat edilmesine karar verildi ancak ameliyatı gerçekleştirecek olan uzman doktor Elper'i ''ameliyat sırasında bana zarar verebilir' diyerek kelepçeli halde ameliyat etmek istedi. Bu durumu kabul etmeyen Elper, ameliyat edilmedi ve tedavisi yapılmıyor.

Kardeşi Selahattin Elper'in epilepsi ve kronik karaciğer hastalığından ötürü İstanbul Adli Tıp kurumuna sevk edildiğini ancak ayaküstü muayene edildikten sonra hakkında ''cezaevinde kalabilir'' raporu verildiğini belirten ablası Nebahat Elper (47) ''kardeşim her an doktor kontrolünde olması gereken hastalıklarına rağmen cezaevinde tutuluyor. Bu yetmezmiş gibi götürüldüğü hastanede kelepçeli halde ameliyat edilmek isteniyor'' dedi.

Tutsağın ablası Nebahat Elper ile yaptığı görüşmede yaşadıklarını anlatan Selahattin Elper, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

''AYAKÜSTÜ MUAYENE İLE ''CEZAEVİNDE KALABİLİR RAPORU''

Kardeşi Selahattin Elper'in 2011 yılı genel seçimleri öncesinde Silopi'de gerçekleşen BDP'nin seçim mitinglerine katıldığı için PKK üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanarak 12 yıl ceza aldığını söyleyen Nebahat Elper, ''kardeşim epilepsi ve kronik karaciğer hastası, cezaevine konduktan sonra bu hastalıkları ilerledi. 2012 yılında İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Orada ayakta, üstünkörü bir muayeneden sonra ''cezaevinde kalabilir'' raporu verildi'' dedi.

STAJYER DOKTORLAR MÜDAHALE EDİYOR

''Kardeşim bu hastalıklarının yanı sıra yaşadığı diş problemleri de yaşıyor. Geçtiğimiz ay bu nedenle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk ediliyor'' ifadelerini kullanan Nebahat Elper, şunları aktardı; ''kardeşim hastaneye götürüldüğünde henüz staj gören öğrenci konumundaki asistan doktorlar tarafından dişleri çekiliyor. Yanlış tedavi uygulanıyor, diş etleri enfeksiyon kapıyor Cezaevine geldikten sonra diş etlerinde apseler oluşuyor''.

''BANA AMELİYAT SIRASINDA ZARAR VEREBİLİR''

Bunun üzerine kardeşinin yeniden aynı hastaneye sevk edildiğini aktaran abla Elper, 16 Aralık günü hastaneye götürüldüğünü, yapılan kontrollerden sonra ameliyat edilmesi kararı verildiğini ifade etti. Elper, bundan sonra yaşananları '' Ameliyatı yapacak olan uzman doktor askerlerin kardeşimin kelepçelerini açtığını görünce ''kelepçeler kalacak, ameliyat sırasında bana zarar verebilir, O yüzden kelepçeler kalsın'' diye müdahale ediyor'' dedi.

Kardeşi Selahattin Elper'in buna itiraz etmesi üzerine doktorun'' seni kelepçesiz ameliyat etmem'' dediğini anlatan Nebahat Elper şunları belirtti: ''kardeşim de kelepçeli ameliyatı kabul etmeyeceğini söyleyerek '' ameliyat edilecek bir insan size nasıl zarar verebilir? '' diye soruyor ancak doktor kelepçeli ameliyatta ısrar ediyor ve kardeşim ameliyat edilmeden cezaevine gönderiliyor. Kardeşimin tedavisi hala yapılmış değil.''

ANF | SEDAT SUR - MARDİN

Kaynak: http://firatnews.biz/news/guncel/dokt...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0