Görüş Bildir
Haberler
Depresyon, Stres, Yorgunluk! Bu Basit ama Etkili Yöntemlerle Gündelik Hayatın Dertlerinden Kurtulabilirsiniz

Depresyon, Stres, Yorgunluk! Bu Basit ama Etkili Yöntemlerle Gündelik Hayatın Dertlerinden Kurtulabilirsiniz

Don't mind me
29.01.2019 - 11:34

Çalışan veya okuyan biriyseniz, sıkça gerildiğiniz, yorulduğunuz ve kaçmak istediğiniz zamanlar oluyordur. Şaşmamalı, artık herkesin hayatının bir parçası haline geldi anksiyete. Stresten kurtulmak için ne yapacağınızı bilmiyorsanız, sıkça depresif bir ruh haline bürünüyorsanız bu içerikteki yöntemler tam size göre! Çok basit olan bu adımları izleyerek daha rahat ve huzurlu bir ruh haline kavuşabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günlük tutarak zihninizdeki kağıda boşaltın, hedeflerinizi, hayallerinizi, söylediklerinizi ve söyleyemediklerinizi yazıya dökün.

Günlük tutarak zihninizdeki kağıda boşaltın, hedeflerinizi, hayallerinizi, söylediklerinizi ve söyleyemediklerinizi yazıya dökün.

Günlük tutmak hem eğlenceli hem de ilerde geriye dönüp bakınca mutluluk verici bir iş. Yatağa girip saatlerce düşüneceğiniz şeyleri düzgünce yazıya dökmek daha huzurlu bir şekilde yatmanızı sağlar.

Arada sırada yürüyüşe çıkın, zihninizi boşaltın, etrafınızı izleyin.

Ormanlık bir alanda yürüyüşe başlayıp, temiz havayı ciğerlerinize çekmek, şehrin gürültüsünden ve kargaşasından uzak olmak... Haftada boş olduğunuz bir günü mutlaka güzel bir yürüyüş ile doldurun.

Kendinize bir içecek saati yapın, onlarca çeşit çaydan birini deneyin ya da kendi kahvenizi kendiniz demleyin!

Papatya çayı, limon çayı, yeşil çay ve birbirinden lezzetli kahveler. En sevdiğimiz sıcak içecekleri güzelce hazırlayıp içerek kendimize ayırdığımız zaman, stresten ve gündelik hayatın işlerinden uzaklaşmamıza yardımcı oluyor.

Telefonunuzu bir kenara bırakın, bildirimler, mesajlar, aramalar bir yere kaçmıyor, 'telefon detoksu' zihninizi boşaltmanıza yardımcı olur.

Telefon artık insanların hem sevdiği hem korktuğu bir alet haline geldi. 'Aman patron mu arayacak?', 'Fotoğrafımı kaç kişi beğenmiş?' gibi dertlerinizden, her an aranıp meşgul edilmekten kurtulmak amaçlı telefonsuz günler ve saatler geçirin. Günün belli bir saatinden sonra (örneğin akşam 10) telefonu bir kenara bırakın ve işlerinize odaklanın.

Bulaşık, temizlik, çamaşır gibi ev işlerini hobiniz haline getirin.

Aklınızdaki dönüp dolaşan kurtları bir kenara bırakmak için ev işleri gibisi yok. Arkada sakin bir müzikle sakince ev işleri yapmak sizi stresten uzaklaştıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dağınıklık insan zihnini yoran şeylerden birisi. Yaşam alanınız ne kadar sade ve derli toplu ise stres o denli uzak olur.

Evin veya odanın dağınıklığı dikkat dağıtan ve moral bozan bir hale evrilebilir. Bu sebeple evinizde, çalışma odanızda, en azından masanızda temiz ve düzenli bir görüntü sağlamak isteyebilirsiniz. Araştırmalar, dağınık yaşam ortamlarının başarısızlığı ve tembelliği beraberinde getirdiğini gösteriyor.

Pozitif olmayı deneyin, yüzünüzden gülümsemenizi eksik etmeyin. Alışveriş yaptığınız bakkaldan, iş arkadaşlarınıza, sevecen ve iyi davranın.

Hemen her iş ortamında insanlarla içli dışlı olmak zorundayız, gündelik hayatımızda da bu böyle. Ne kadar yorulsak ve sıkılsak da kendimizi karamsar bir ruh haline sokmaktan kaçınmalıyız. 'Gülücükler saçarak' yaşamak, kendinizi çok daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

İşlerinizi düzene koymak için değil, hayatınızı düzene koymak için bir program yapın. Sosyal aktivitelerinize de programınızda yer verin.

Planlı çalışmanın önemi yıllardır kulağımıza çalınıyor ancak kimse bu programların size verebileceği zararlardan konu açmıyor. Sadece iş hayatınızı ve sorumluluklarınızı değil, kitap okuyacağınız, yürüyüşe çıkacağınız, arkadaşlarınızla buluşacağınız durumları da planlayın.

Meditasyona zaman ayırın. Zihninizi boşaltmanın sizin için en konforlu halini keşfedin.

Telefonunuza indirebileceğiniz sayısız meditasyon uygulaması var, kendi kendinize, ücretsiz bir şekilde meditasyon yapabilir ve aklınızdakilerden kurtulabilirsiniz. Tabii sadece yoga gelmesin aklınıza, kendinizi rahatlatmak ve sakinleşmek adına pek çok yol izleyebilirsiniz.

Peki sizin kendinizi motive ettiğiniz ve stresten uzak durmak için kullandığınız yöntemler neler? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
10
7
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın