Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Anketlere Göre HDP'nin Baraj Sorunu Yok'

Demirtaş: 'Anketlere Göre HDP'nin Baraj Sorunu Yok'

Ulaş
04.01.2015 - 17:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş İstanbul’daki kongrede konuştu: “Bu mücadele parlamento ile başlamadı. Milletvekili olmayınca da kıyamet kopmaz.”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hem seçimlerdeki yüzde 10 barajını eleştirdi hem de HDP’nin baraj sorunu olmadığını söyledi ve seçime parti olarak girme kararlarını savundu.

“Yüzde 10 seçim barajını darbeciler getirdi, sonraki bütün iktidarlar buna sarıldı. Darbenin ipi ile kuyuya indi. Şu anki iktidar da dahil olmak üzere hepsi yüzde 10 barajına sarıldı.

“Asıl önemli baraj zihindeki barajdır. Kenan Evren'in de Erdoğan'ın da barajı kolay yıkılır. Yeter ki o barajı gönlümüzde tarumar edelim.”

HDP İstanbul İl Kongresi'nde konuşan Demirtaş AKP’nin barajı kaldırmayacağını ama kendilerinin yıkacağını söyledi.

“Uzattığımız barış ve kardeşlik elini tutan elbette insanlar olacak. Yolsuzluk, rüşvet onlarda. Bir elleri kanda. ama yüzde 50 alacağız, diyorlar. Hırsızda bu kadar özgüven varsa, biz hayli hayli bu barajı tarumar ereceğiz. Yüreğimiz bütün halklar için atarken yüzde 10 barajı bizim için bir şey değil.

“Onlar için panik başladı. Bu baraj yıkılırsa, hangileri altında kalacak, onun hesabını yapıyorlar. Bunlar barajı kaldırmayacaklar, biz yıkana kadar kaldırmayacaklar.

“İstanbul bu kongreden başlayarak, eline kazma küreği almalı barajın duvarını yavaş yavaş yıkmaya başlamalı. Baraj İstanbul’dan yıkılacaktır.'

Demirtaş’ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

  • 'Bu mücadele parlamento ile başlamadı. Milletvekili olmayınca da kıyamet kopmaz. Bağımsız olarak bizi seçime zorlayanlara aldırmayın. Onlar da sonucu görüyor. Anket sonuçlarına göre, HDP'nin baraj sorunu yok.”

  • “Barajı aşmamız durumunda, onlardan bizden çaldıkları milletvekilliğini geri alacağız, sahte milletvekilliğine son vereceğiz. Bu seçimden sonra Türkiye'nin baraj diye bir derdi olmayacak. Anayasayı da biz değiştireceğiz. Biz devleti, yargıyı, medyayı ele geçirmek için seçime girmiyoruz. Ele geçirilen devleti, halka teslim edeceğiz. Baskı altına alınan medyayı özgür kılmak için iktidara yürüyoruz. Bu devleti değiştirip dönüştürüp yeni yaşamın, sizlerin hizmetkarı haline getirmek için iktidara yürüyoruz.'

  • “Siz zannediyorsunuz ki Ankara'da bir Türk devleti var. Kusura bakmayın, ne Türk'ün ne de Kürt'ün devleti var Ankara'da. Sarayda yaşamayı kendine hak görmüş bir avuç zenginin devleti var Ankara'da...

“Bu devlet anlayışını yıkmaya geliyoruz. Kutsal devlet anlayışını inkar ederek, devleti bir baskı, zor ve katliam aracı olmaktan çıkarmaya gidiyoruz.”

  • AKP zorba bir devleti devralıp üzerine kendi zorbalığını da katarak, AKP devletine biat etmemizi istiyorlar. Erdoğan, sarayında en küçük bir eleştiriye dahi tahammül göstermeyerek nasıl bir devlet istediğini gösterdi. Biz buna teslim olmayan tek alternatifidir. CHP ile AKP arasındaki yarış, 'devlet senin değil, benimdir' yarışıdır. Ortaya konulan tek farklı çizgi, HDP'nin çizgisidir.'

  • ”Ortadoğu'daki gelişmeleri hatırlatan Demirtaş, 'HDP'yi küçümseyenler Ortadoğu'daki yangını görmeyenlerdir. Kapımızdaki yangının her yerini sarmasını istemiyorsak, HDP'ye sarılacağız. Çünkü HDP, tüm Ortadoğu'nun özgürlük garantisidir.”

  • “Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır. Dananın kuyruğu kopacaksa bugün, 100 yıl önceki gibi, kuyruk değil dana bizde kalacak.

“Bizi Suriye’deki gibi paramparça etmek isteyecekler. Kürt Türk ile Arap’la aynı binada aynı şehirde yaşayamaz hale gelirse o zaman işte emperyalistlere ekmek çıkacak.

“Deniyor ya bölünmeyelim diye. Bölünmemenin alternatifi tek olmak değildir. Biz tek yürek derken onlar tek millet, tek dil olmaktan bahsediyorlar.

“Bugüne kadar bölen parçalayan politikalar tekçi politikalardı. Kendi gibi düşünmeyene yaşam şansı tanımıyorlar bu topraklarda.

“Bizi tekleştirmeye çalışanlara inat biz farklılığımız kültürlerimizi koruyarak birlikte hareket edeceğiz. Biz insanların kadın mı erkek mi, cinsel yönelimi farklı mı, ona bakmayacağız. Kürtlükten, Türklükten, Alevilikten, Sünnilikten önce insan kimliğimizi bir potada eriteceğiz.“ 

  • Bianet
Kaynak: http://bianet.org/bianet/siyaset/1612...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0