Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Tümü Yabancı, Fail IŞİD Mensubu'

Davutoğlu: 'Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Tümü Yabancı, Fail IŞİD Mensubu'

ATKN
12.01.2016 - 16:59 Son Güncelleme: 12.01.2016 - 17:23

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet'te meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin tümünün yabancı uyruklu olduğunu belirtti ve saldırının failinin IŞİD mensubu olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet'teki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Terör saldırıları bazen Paris'te bazen Londra'da bazen de ülkemizde, Ankara'da, Suruç'ta bugün de İstanbul'da söz konusu olabiliyor. Terör nereden gelmiş olursa olsun, terör eylemi yapan insanlık suçu işlemiş olur. Terör örgütlerine karşı açık bir tavır sergiledik.

'Tümü yabancı uyruklu'

Ortaya çıkan boşluktan istifade eden DEAŞ terör örgütünün eylemleri en barbar örnekler arasındadır. Paris saldırısında dayanışmamızı gösterdik. Bugün ülkemizde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. Bu misafirlerimiz bizim için aziz ve değerlidir.

Onlar Türkiye'yi tanımak için gelmişlerdi. Her şeyden önce hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Biraz önce görüştüğüm Merkel'e de taziyelerini sundum.

Bu saldırı Türkiye'nin demokratik ortamını etkileyemeyecektir. Sadece orada bulunanları değil, bütün Türkiye'yi hedef aldı. Saldırının failinin yabancı uyruklu DEAŞ mensubu olduğu anlaşıldı. Bu eylemi gerçekleştiren failin bütün bağlantıları ortaya çıkarılacak.

'Bütün dünyaya çağrıda bulunuyorum'

'Bütün dünyaya çağrıda bulunuyorum'

Bütün dünyaya çağrıda bulunuyorum. Paris'teki saldırılarda olduğu gibi Ankara ve İstanbul’daki saldırıyla ilgili de omuz omuza olmamız lazım. Uluslararası teröre karşı işbirliği içinde olmamız lazım. Bugün karşı karşıya olduğumuz terörün kaynağı Suriye'deki iç gerilim ve otorite boşluğudur. Evlerinden çıkarak yollara düşen mazlum Suriye halkını ve diğer Suriyelileri bu terörden ayırmamız lazım. Türkiye’deki vatandaşlarımız da milli bir dayanışma içinde olmamız lazım. 

'Terörle mücadele konusunda birlikte çalışmamız lazım'

Siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza barışı ve demokrasiyi tesis etmek için çalışan bütün kuruluşlarla terörle mücadele konusunda birlikte çalışmamız lazım. Türk halkına, Türkiye’ye gelen misafirlerimizin ve turistlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Özellikle Almanya halkına ve vatandaşlarına taziyelerimi sunuyorum.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

isidi beslemeden önce düşünecektiniz , iç savaş çıkarmadan önce ,cihatçılara silah yollamadan önce ama ne sende nede büyük hırsızda 1 gram akıl yok

Şaşkaloz

Canlı bombayı anında Suriyeli ilan edip kendilerini temize çıkardılar zannediyorlar. Senede en az 6 milyon turist geliyordu Sultanahmede....bakalım şimdi ne... Devamını Gör