Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Seçimden Sonra Milli Uzay Ajansı Kuracağız'

Davutoğlu: 'Seçimden Sonra Milli Uzay Ajansı Kuracağız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet DavutoğluAk Parti İstanbul Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'nda partililere hitap etti. Konuşmasında, milli projelere vurgu yapan Davutoğlu seçimden sonra Türkiye'nin uzayda da yarışmasını sağlayacak Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulacağını açıkladı.

'İstanbul'u en müreffeh şehir yapacağız'

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'un AK Parti döneminde ilkleri yaşadığına vurgu yaparak, üçüncü havalimanı projesinden bahsetti. Proje sonunda 150 milyonluk bir havalimanı kapasitesine ulaşılacağını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

'İstanbul, dünyada büyük havalimanına sahip olan şehir olacak. Hayallerinin yetişmesi mümkün olmayan üç katlı tünel. Şimdi Kılıçdaroğlu ne verebilir İstanbul'a? İstanbul'a Marmaray'ı yapmış olan, Avrasya Tüneli'ni yapmakta olan, üçüncü köprüyü yapmakta olan bir AK Parti karşısında Kılıçdaroğlu ne söyleyebilir? Bir şey söyleyemeyeceği için sadece ve sadece alkışlar. Başka hiçbir şey yapamaz. '

İstanbul'da toplu taşımanın geçmişte insan onuruna yakışmayan şekilde yapıldığını dile getiren Davutoğlu, 'Yeni Türkiye' vizyonunda insan hayatının her alanında insan onurunu gözeteceklerini kaydetti.

'Milli Uzay Ajansı kurulacak'

Davutoğlu, 'İlan ettiğimiz beyannamenin diğer bir yönü de millileşme, yerlileşmedir. Önemli bir kavram olarak zikrediyorum. Önümüzdeki dönemde beyannamemizde yer alan bazı projeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk milli muharip uçak inşallah 2023'te Türkiye'nin semalarında uçacak. Son Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde projeyi onayladık, tasarım aşamasına geçiyoruz. Seçimden sonra çıkaracağımız ilk kanunlardan birisi de Milli Uzay Ajansı'nın kurulmasıdır. Sadece semalarımızda değil, artık uzayda da rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne herkes şahit olacak.' diye konuştu.

'Namerde değil merte de muhtaç olmayacağız'

Altay tank projesini de 2018'de tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Tarih ve millet önünde söz veriyoruz. Bir daha kendi tankımızı, uçağımızı ve gemimizi yapmak için hiçbir namerde değil merte dahi muhtaç olmayacağız. Proje soranlara söylüyorum, işte bunların hepsi, dikkatlice okuduklarında seçim beyannamemizde var. Biz, milli olmayı yerli olmak olarak görüyoruz. Biz, milli onuru bu aziz milleti namerde muhtaç olmamakta görüyoruz'

Sağlıkta millileşme

Davutoğlu, savunma sanayinde millileşmenin kendi dönemlerinde olduğunu anlatarak, başka hedefleri de bulunduğunu dile getirdi. Sağlıklı vatandaşların ve sağlıklı nesillerin milli aşıyla korunacağını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Sağlık Bakanlığı'na brifing için gittiğimde orada sunulan projeler arasında önce 'Biz neden milli aşı üretmiyoruz?' diye sordum. Daha önce Cumhurbaşkanımız da sormuş. Hemen devreye soktuk. Buradan bunu da ilan ediyorum; sadece savunma sanayinde değil sağlık alanında da geleceğimizin teminatı olan nesilleri milli aşıyla aşılayacağız. Milli ilaçlarla hastanelerimizde tedavi göreceğiz. Teknolojinin en gelişmiş imkanlarını kullanıp, milli plazmayı üreteceğiz'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0