Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu-Cameron Görüşmesinde Gündem Suriye

Davutoğlu-Cameron Görüşmesinde Gündem Suriye

Başbakan Davutoğlu, İngiltere Başbakanı Cameron ile görüştü. Gündemin en önemli başlıkları Suriye ve sığınmacı kriziydi. Öncesinde Başbakan Davutoğlu Kıbrıs sorunu için İngiltere'nin desteğini istedi ve Cameron'ı Türkiye'ye davet etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyaretinde bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da, Goldman Sachs'taki programının ardından Başbakanlık Konutu '10 Numara'ya gitti.

Davutoğlu'nu, Başbakanlık Konutu kapısında, İngiltere Başbakanı David Cameron karşıladı.

İki lider, tokalaşarak basına poz verdikten sonra görüşmeye geçti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Başbakan Davutoğlu'na, Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek ve Lütfi Elvan ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş eşlik etti.

Bu arada, Başbakanlık konutu önünde, elinde PKK'nın sembolü olan pankart taşıyan bir grup eylem yaptı.

'Mükemmel işbirliği'

Görüşmenin başlangıcında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Londra’da yoğun temaslarda bulunduklarını belirterek, Türkiye ile İngiltere arasında “mükemmel bir işbirliğinin olduğunu” dile getirdi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2015 yılında, 15 milyar dolara ulaştığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Görüşmelerimizin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini hızlandıracağından şüphem yok. Birleşik Krallık, birçok açıdan önemli bir müttefikimiz. Terörle mücadeledeki dayanışmanızdan ve taziyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde büyük bir risk var. Sadece Türkiye’ye karşı değil, Avrupa ve küresel topluma da karşı, özellikle de Suriye’den. Benim de katılacağım Suriye Bağış Konferansını düzenleyecek olmanızdan dolayı teşekkür ederim.'

Türkiye’nin de mayıs ayında insani yardım konferansına ev sahipliği yapacağını dile getiren Davutoğlu, Cameron’ı bu konferansa davet etti.

Kıbrıs için destek istedi, Türkiye'ye davet etti

'Önümüzde büyük zorluklar var ama fırsatlar da var' diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl Kıbrıs sorununun sizin de garantör ülke olarak desteğinizle çözülmesini umuyoruz. AB ile ilişkilerimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. 2016’nın Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde yeni bir başlargıç olmasını umuyoruz. Bu anlamda sizin desteğiniz ve Avrupa konusundaki ortak vizyonumuz önemli olacaktır. Bir kez daha teşekkür ediyorum ve sizi mayıs ayında ülkemizde görmeyi umuyoruz.”

Suriye, sığınmacı krizi gündemde

İngiltere Başbakanı Cameron da, 'iyi dostum, Türkiye Başbakanı'nı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum' dedi. Kilis’teki patlama ve İstanbul Sultanahmet'teki saldırıyla ilgili taziyelerini sunan Cameron, 'IŞİD'le mücadele ve terörle mücadelenin zorluklarıyla birlikte karşı karşıyayız. Suriye’ye değişim getirilmesinin gerekliliği ve birçok konuyla ilgili yakından çalışacağız” diye konuştu.

İki ülke arasında güçlü siyasi ve ekonomik ilişkiler olduğunu belirten Cameron bugün, Suriye’deki durum, Londra’da 4 Şubat’ta yapılacak Suriye konferansı, Avrupa’daki sığınmacı krizi gibi birçok konuyu görüşmede ele alacaklarını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, Cameron'la görüşmesinin ardından DEİK Türkiye-İngiltere işadamları yemeğine katılacak, salı günü ise Londra’dan Davos’a geçecek.

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TheWay

aaaaa nası izin almışta gitmiş herşeyde cumhurbaşkanı temsil etmiyovmuydu bizi

Furkan1903

Bir cameron karizmasına bakar mısınız bide bizim davutoğluna siyasette önemli şeylerden birisidir karizmatik olmak

premiumbrained

güzellik yarışması mı siyaset amk

Furkan1903

Cameron karizmatik adam