Görüş Bildir
Haberler
Çözüme Yeni Yol Haritası

Çözüme Yeni Yol Haritası

adem kara
02.06.2014 - 10:56

BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çözüm sürecinde PKK’nın silah bırakması ve eve dönüşü de içeren yeni yol haritası hazırladıklarını açıkladı. 17’nci ayına giren çözüm sürecinde bir tıkanmanın sözkonusu olmadığını belirten Atalay, ‘Daha somut, tarihleri belli, sona doğru girişin yeni yol haritasını hazırlıyoruz’ dedi, sözlerine şöyle devam etti:

İmralı ile diyalog sürüyor

BDP ile geçen hafta görüştük. İmralı ile diyalog kararlılıkla sürdürülüyor. Bir sapma sözkonusu değil. 19 Mayıs’ta Sayın Başbakanımızın başkanlığında son dönemlerin en kritik toplantılarından birini yaptık. Daha somut, yeni bir yol haritasının üzerinde çalışılması, sonuca doğru daha hızlı adımlar atılması kararlaştırıldı. Şu anda çözüm sürecinde bir tıkanma yok ve diyalog devam ediyor.”

‘En sağlam AK parti...’

Karşılıklı iradede bir zayıflama görmediklerinin dile getiren Atalay, geçen haftaki BDP ile yaptıkları görüşme için de şunları söyledi: “Görüşmenin özü şudur. Daha somut tarihleri belli, sona doğru gidiş için yol haritası, bunun üzerinde çalışıyoruz. Bir yandan da olan gelişmelere karşı güvenlik güçlerimiz kararlılıkla müdahale ediyor ve edecek. Çözüm süreciyle ilgili en sağlam duran AK Parti, hükümetimiz ve devletin tüm kurumlarıdır. Karşı tarafta inişler, çıkışlar oluyor. Oralarda bazen kendilerinin de denetlemeyeceği şeyler oluyor olabilir.” “İmralı’da Abdullah Öcalan’da da kararlılık var mı?” sorusu üzerine iseAtalay, “Diyaloglarda bir kesinti yok, herhangi bir sapma yok. Çocukları kaçırılan annelerin, bölge insanının, vatandaşlarımızın, teröre karşı daha yüksek sesler çıkarmasını arzu ediyoruz. Terörü, insanımız önler. Sivil bir gelişmeyi bölgede ve özellikle Diyarbakır’da çok olumlu buluyorum” dedi.

Yol haritasında neler var?

Bu arada Hükümetin yeni yol haritasında silahlı PKK’lıların yurtdışına çıkması, örgütün tamamen silah bırakması ve eve dönüşe yönelik adımlar olduğu öğrenildi.

Öcalan’a üç dosya götürdüler

HDP milletvekilleri Pervin Buldan, İdris Balüken ve Sırrı Süreyya Önder dün İmralı’da çözüm süreciyle ilgili Abdullah Öcalan’la görüştü.

Öcalan: Provoke etmeyin

HDP heyetinin, İmralı’da yaptıkları görüşmenin ardından yapılan açıklamada Abdullah Öcalan’ın, “En önemli realite sürecin yeni bir aşamaya gelmiş olmasıdır. Gelinen noktada ciddi bir başlangıç için önemli bir umut vardı ve bu umut korunarak geliştirilmelidir” dediği belirtildi. Öcalan’ın tarafları süreci provoke edecek tutumlardan kaçınmaya çağırdığı öğrenilirken görüşmede şu üç konu ön plana çıktı. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kalekol yapımlarına karşı başlatılan ve Diyarbakır-Bingöl karayolunun bir hafta kapalı olmasına neden olan olaylar ile 18 yaşından küçük çocuklarının dağa götürülmesi ilk sırada yer aldı.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/cozume-y...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0