Görüş Bildir
Haberler
Çocuk İstismarına Komisyon Önerisi

Çocuk İstismarına Komisyon Önerisi

adem kara
05.05.2014 - 16:02

CHP çocuk cinayetleri ile çocukların uğradığı her türlü cinsel istismar, saldırı ve sömürü olaylarının önlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, çocuklara yönelik korkunç şiddet olaylarıyla karşı karşıya olunduğu ifade edildi.

Gerekçede Adalet Bakanlığı verilerine yer verildi. 2006 yılında 'çocukların cinsel istismarı' kapsamında açılan dava sayısının 5 yıl içinde 8 kat arttığı vurgulandı:

'2014 yılının başından bu yana 13 çocuğumuz ölü bulunmuştur. Bu çocuklardan 4’ünün canice öldürüldüğü kesinleşirken, diğer çocuklardan 4’ünün bedeni havuz ve su kuyularında, 3’ü dağlık alanda, biri ise inşaatta bulunmuştur. Çocuk Hakları Merkezi’nin ‘Türkiye’de Çocuğun Yaşam Hakkı 2013 Raporu’na göre 2013 yılında Türkiye’de devlet eliyle ya da ihmalinden 633 çocuk ölmüş, iş kazaları nedeniyle ise 89 çocuk hayatını kaybetmiştir. Şu anda sadece Jandarma sorumluluğundaki bölgelerde bin 449 çocuğumuzun kayıp olduğu belirtilmektedir.'

CHP bu tablo karşısında çocuk cinayetleri ve çocukların uğradığı her türlü şiddet, cinsel istismar, saldırı ve sömürü olayına karşın tedbirlerin belirlenmesi için Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Erdoğan'ın açıklamaları

CHP, Başbakan Erdoğan'ın çocukların istismarına yönelik suçlarla ilgili önce müebbet hapis önerisine destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu idam cezasına karşı olduklarını söyledi. Loğoğlu, kadın ve çocuk tacizi ve cinayetlerinde birinci sorumluluğun hükümette olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, 'Tayyip Erdoğan'ın, bu tür suçlarda müebbet hapis uygulanması açıklamasını mantıklı görüyorum. Bu da bir hukuki düzenleme gerektiriyor' dedi.

Başbakan Tayyip Erodoğan çocuk istismarı ve cinayetleri ile ilgili 'Benim teklifim iki tane var. Gönlüm, idamdan yana. Olmazsa ağırlaştırılmış müebbet. Şu anda bizim yasalarımızda idam olmadığı için diyorum ki, ağırlaştırılmış müebbet hapis.' açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/cocuk-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0