Görüş Bildir
Haberler
Çin'den Uygur Türkleri Açıklaması: 'Etnik Sorun Yok'

Çin'den Uygur Türkleri Açıklaması: 'Etnik Sorun Yok'

ATKN
06.07.2015 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin Dışişleri Bakanlığı, ülkenin batısındaki Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde herhangi bir 'etnik sorun' olmadığını savundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, yaptığı açıklamada “Uygurlar huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Şincan bölgesinde yaşayan Uygur Türkleri anayasada belirlenen kanunlar çerçevesinde ibadet hakkı özgürlüklerinden yararlanıyorlar” ifadelerini kullandı. Gazetecilere konuşan Hua, 'Çıkan haberlerde yansıtıldığı gibi Şincan’da herhangi bir etnik sorun yok” dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying

Çin Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada da, Türkiye'ye gelen vatandaşlarını uyararak, Pekin karşıtı gösteriler nedeniyle dikkatli olmalarını istemişti.

Türkiye ile Çin arasındaki ilişkiler, Pekin yönetiminin Doğu Türkistan olarak da bilinen Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygurlara yönelik politikaları yüzünden gerildi. Bölgedeki Uygur Türklerinin oruç tutmalarının ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin Çin yönetimi tarafından yasaklandığına dair haberler üzerine Türkiye'nin birçok kentinde protesto gösterileri düzenleniyor.

Türk Dışişleri Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde yayımladığı açıklamayla, konuya ilişkin endişesini dile getirmişti. Açıklamada, 'Türkiye'nin duyduğu derin kaygının Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisine de iletildiği' belirtilmişti.

Milliyet ve Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0