Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Olağanüstü Tape Toplantısı

CHP'den Olağanüstü Tape Toplantısı

Fatih UZUN
24.02.2014 - 22:11 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 01:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'de ‘Ses Kaydı’ Gündemiyle Olağanüstü Toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu, akşam saatlerinde Youtube’a yüklenen bir ses kaydı nedeniyle olağanüstü toplanıyor.

Akşam saatlerinde, Youtube’a yüklenen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen telefon konuşmalarının ses kaydı sosyal medyada infial yarattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin CHP MYK’nın ses kaydı gündemiyle olağanüstü olarak toplandığını açıkladı.

Zete.com

Kaynak: http://zete.com/2014/02/chp-ses-kaydi...

CHP'den Olağanüstü Tape Toplantısı

Ankara, pazartesi günü akşam saatlerinde internete düşen yeni bir ses kaydı nedeniyle hareketli saatler yaşadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile 17 Aralık operasyonunun olduğu gün yaptığı telefon konuşmalarına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından partisinin MYK üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdı. Gece saatlerinde başlayan toplantıdan Ak Parti hükümetinin istifaya davet edilmesi kararı çıktı.MHP Başkanlık Divanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları üzerine toplandı. Konuyla ilgili açıklamayı bugün Bahçeli yapacak.

Toplantı devam ederken gece saat 23.30 sıralarında kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 'Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin böylesine kirli ilişkilerin odağında bulunan bir kişi artık yönetemez. Erdoğan'ın başbakanlığındaki hükümet şu andan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu başbakan şu andan itibaren istifa etmek durumundadır' dedi.

Sosyal medya ve Ankara, youtube'a yüklenen, Başbakan Erdoğan'la oğlu Bilal Erdoğan arasında, yolsuzluk operasyonunun yapıldığı gün olan 17 Aralık'ta geçtiği iddia edilen telefon kayıtlarıyla sarsıldı. Kayıtların yüklenmesinin hemen ardından twitter'da yüzlerce paylaşım yapılırken, Kılıçdaroğlu, aynı saatlerde CHP MYK'yı olağanüstü toplantıya çağırdı.

Tek gündem ses kaydı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, toplantı öncesi yaptığı değerlendirmede, 'Toplantımızın tek gündemi internete düşen ve Başbakan Erdoğan ile oğluna ait olduğu belirtilen ses kayıtlarıdır. Bu kayıtları değerlendireceğiz' dedi. Partinin Ankara'da bulunan tüm yöneticileri gece saat 22.00'de genel merkeze geçerek Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yaşanan gelişmelerin ele alındığı toplantıda, ses kayıtlarının ele alındığı belirtildi.

İstifaya davet edelim

CHP'nin bu ses kayıtlarına kayıtsız kalamayacağı belirtilen toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın ve Ak Parti hükümetinin istifaya davet edilmesi benimsendi. Kılıçdaroğlu'nun bugün konuşacağı CHP grup toplantısında bazı ses kayıtlarının dinletilmesi için ses düzeneğinin hazırlandığı öğrenildi. Dün gece internete düşen ses kayıtlarının da bu kapsamda grup toplantısında dinletilebileceği iddia edildi.

Twitter'dan mesaj

Kılıçdaroğlu, olağanüstü MYK toplantısından hemen önce sosyal paylaşım sitesi twitter'da yaptığı değerlendirmede, 'İnsanının sorunlarını dinlemek yerine gizlice telefonlarını dinleyen AKP, yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğunda elbet boğulacaktır' diye yazdı.

getirmeye davet ediyorum. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu başbakan şu andan itibaren istifa etmek durumundadır.

Meriç TAFOLAR Ankara | Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-de...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0