Görüş Bildir
Haberler
CHP Araştırma Önergesi Verdi: 'İnsan Kaçakçılığı AKP'li Belediyeler Eliyle Tüm Türkiye'ye Yayılmış Durumda'

CHP Araştırma Önergesi Verdi: 'İnsan Kaçakçılığı AKP'li Belediyeler Eliyle Tüm Türkiye'ye Yayılmış Durumda'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP’li belediyeler eliyle yurt dışına kaçarak toplu ilticada bulunan kişilerin araştırılması için TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi. Ağbaba, “İnsan kaçakçılığı AKP’li belediyeler eliyle tüm Türkiye’ye yayılmış durumda” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nde insan kaçakçılığını ortaya çıkaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, daha sonra Elazığ Arıcak, Akçakiraz, Baskil, Ordu Korgan, Tokat Erbaa, Bursa Yıldırım gibi Türkiye'nin birçok ilçe belediyesinde de toplu ilticaların yapıldığını ve bu konunun Meclis tarafından araştırılması gerektiğini ifade etti. 

Toplu iltica skandalının Meclis tarafından tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini ifade eden Ağbaba, konuya ilişkin şunları söyledi:

  • Geçtiğimiz hafta Malatya Yeşilyurt Belediyesinde ortaya çıkardığımız insan kaçakçılığı skandalı bugün itibariyle tüm Türkiye'nin sorunu haline geldi.

  • Malatya'da vali yardımcısıyla dört kamu çalışanının görevden alınması, Elazığ'da Akçakiraz Belediye Başkanının itirafları, her gün ortaya çıkan yeni bilgi, belge ve haberler, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi.

  • Her gün onlarca şikâyet ve ihbar maili alıyoruz. İşin içinde ciddi meblağlarda para olduğunu, her şeyin belediye imkânları kullanılarak organize edildiğini, derneklerin ve şirketlerin paravan olarak kullanıldığını görüyoruz.

  • İnsan kaçakçılığı AKP'li belediyeler eliyle tüm Türkiye'ye yayılmış durumda. Türk Ceza Kanununun 79. Maddesi gayet açık, ‘Türkiye'den yurt dışına insan kaçıranların hapis ve adli para cezasıyla yargılanması gerektiği' yazıyor.

  • Bu durumun ayrıca Meclisimiz tarafından da acilen araştırılması gerekiyor. Biz de 23 milletvekili arkadaşımızın imzasıyla Meclis Başkanlığına araştırma önergemizi vermiş bulunuyoruz. Bu konunun peşini bırakmayacağız.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
22
7
6
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pabare

AKP VE MHP TÜRKİYENİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK İKİ TERÖRİST KURULUŞ VE ORRRROSPU ÇOCUĞU NASIL OLUNUR EN İYİ ÖĞRETEN İKİ PARTİDİR KAPATILSINLAR BUNLAR İNSAN DÜŞ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

uyuşturucuyu burhan kuzudan, kadın pazarlamayı zaten kendi aralarında yapıyorlar, keleşli pozlardan silah kaçakçılığını düşünmüştüm. insan kaçakçılığını da y... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

P**venk utanmasa Sevr anlaşmasına imza attığı içi Vahdettin'e teşekkür edecek :D

Beyza

Bu düzeni zaten siz istiyorsunuz bir de üstüne neden kaçıyorsunuz