Görüş Bildir
Haberler
Almanya'ya Gidip Dönmemişlerdi: Vali Yardımcısı ile Üç Kamu Görevlisi Görevden Alındı

Almanya'ya Gidip Dönmemişlerdi: Vali Yardımcısı ile Üç Kamu Görevlisi Görevden Alındı

İçişleri Bakanlığı, Malatya Yeşilyurt Belediyesi'ndeki iddialar konusunda, bakanlık onayıyla müffettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığını ve soruşturmada ilgili Vali Yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından 'Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' projesi kapsamında Eylül 2020'de Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün aylardır ülkeye geri dönmedikleri iddia ediliyordu.

Detaylar için 👇

"İnsan kaçakçılığı yapılıyor"

"İnsan kaçakçılığı yapılıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Yeşilyurt Belediyesi tarafından gönderilen kişilerin kimler olduğunu tespit ettiklerini söylüyordu. 

Veli Ağbaba, şu ifadeleri kullandı;

'İddia odur ki Elazığ Baskil Belediyesi, Elazığ Arıcak Belediyesi ve Ordu Korgan belediyesinde benzer projeler adı altında yurt dışına insanlar götürmüşler. Açık bir organize iş var, açık bir suç var, insan kaçakçılığı var' dedi.

'Türkiye Cumhuriyetine yük olacak insanlar gidiyor'

'Türkiye Cumhuriyetine yük olacak insanlar gidiyor'

Almanya'nın Bremen kentine yolladığı 20 kişiden çoğu geri dönmeyen Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kiraz da Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada 'Bir dostun hatırına böyle bir şey yaptık” dedi.

Bilinen 48 kişiden yarısında pürüz çıktığını, bu sebeple '20 kişi civarı'nda insanın gidebildiğini belirten Kaya, “ Vatandaş işsiz güçsüz… Dedik buradan giderler, iş güç sahibi olurlar. Bana makul geldi. Burada Türkiye Cumhuriyeti'ne yük olacak insanlar gidiyor” ifadelerini kullandı.

Detaylar 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
6
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

atatürk 83 yıl önce aramızdan ayrıldı ama, kurduğu cumhuriyetin kanunlarına islamcı şerefsizler bile bişey yapamıyor, köpek gibi uymak zorundalar. bunun kıym... Devamını Gör

Kara

Devlet ile kaçakçı el ele vermiş insan kaçırıyorlar diye bakacak elin oğlu, dinlemez yok kandırıldık, yok kamyon verdiler bilmem ne...

Joshua Ypp

Beyin göçü ile de yüzlerce insan ülkeden kaçıyor. Sence onlar da Türkiye'ye yük müydü? Hay sizin aklınıza.