Görüş Bildir
Haberler
Ceren Özdemir Davası: Katil Özgür Arduç'a Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

Ceren Özdemir Davası: Katil Özgür Arduç'a Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı. Katil Özgür Arduç çıktığı ikinci duruşmada akıl sağlığının yerinde olduğu belirten rapora rağmen yine akli dengesinin olmadığını savundu. Mahkeme Arduç'un 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkemenin cezada indirime gitmediği karar, duruşma salonunda alkışlandı. Ceren'in ailesi ise 'Adalet yerini bulmuş oldu ancak acımız dinmeyecek' dedi.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Ceren'in ailesi ile Ordu Baro Başkanı ve Özdemir ailesinin avukatı ve kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Katil zanlısı Özgür Arduç tutuklu bulunduğu cezaevinden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkemede, sanık Özgür Arduç'un cezai ehliyetiyle ilgili Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin hazırlanan heyet raporu okunarak dava dosyasına eklendi.

Arduç'un cezai ehliyetine ilişkin verilen o rapor 👇

Yine akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi

Yine akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi

Heyet raporuna ilişkin savunma yapan Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak, 'Burada memur olmasa gözünüzün önünde soyunurum görürsünüz akıl sağlığımın olup olmadığını. Raporda 'aklım yerinde' deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek. Hangi doktor raporu vermiş? Ruh ve Sinir Hastanesi'ne gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu anlamadım. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor aldırmak istiyorum. Madem rapor vermiyorsunuz, beni hastanede yatırın' dedi.

Yeni rapor talebine ret

Sanık Arduç'un yeniden akıl sağlığı raporu hazırlanmasını talebini mahkeme heyeti, oy birliği ile reddedip, mevcut akıl sağlığına ilişkin raporu kabul etti.

Ceren'in ailesi: "En ağır cezayı almasını talep ediyoruz"

Ceren'in ailesi: "En ağır cezayı almasını talep ediyoruz"

Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, 'Sanığın bu kadar mahkemeden talepte bulunması normal değil' derken, Anne Gülfer ve kızı Gizem Özdemir de, 'Sanık kaçmaya çalışıyor akıl sağlığı ile ilgili talebini reddediyorum. Onun en ağır cezayı almasını talep ediyorum' diye konuştu.

Avukatın sorularını yanıtlamadı

Ceren Özdemir’in ailesinin avukatı Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, Özgür Arduç’a bazı sorular sordu. 

Poyraz, sanık Arduç’a, “Cezaevinden kaçtığını söylemene rağmen olay günü hamam, sakal tıraşı parasını nereden buldun, kaldığın otelin sahibini tanıyor musun, silah bulmaya Ulubey ilçesine dolmuşla taksi ile mi gittin, yol parasını nasıl buldun?” diye sordu. Arduç, bu sorulara cevap vermek istemedi.

Mahkeme heyeti dosya açısından araştırılacak bir konu kalmadığını belirterek savcının mütalaa talebini açıklamasını istedi.

Savcı mütalaasında tüm delillerin yeterli olduğunu, olayın aydınlatıldığını belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Özgür Arduç'u 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin cezada indirime gitmediği karar, duruşma salonunda alkışlandı.

Arduç, yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hazırlanan ikinci iddianame kapsamında açılan davada da 10 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

Ceren'in ailesi: "Adalet yerini buldu ama acımız dinmeyecek"

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık'ta Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İncelenen kamera görüntülerinde Ceren Özdemir'in bale kursundan çıktıktan sonra takip edildiği belirlendi.

Eşkali belirlenen şüpheli cinayetten bir gün sonra yakalandı

Eşkali belirlenen şüpheli cinayetten bir gün sonra yakalandı

Katil zanlısı kendisini gözaltına alan iki polis memurunu ekip otosunda bıçaklayarak yaraladı. 

Polisteki sorgusunda Ceren Özdemir'i öldürdüğünü itiraf eden Özgür Arduç'un 12 suçtan sabıkası bulunduğu ve 1 Aralık 2019'da açık cezaevinden firar ettiği öğrenildi.

Arduç'un savcılıkta verdiği kan donduran ifadesi 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Tecavüzcülerin koğuşuna versinler mümkünse bu puştu..

Pasif Kullanıcı

Bok yiyenin herifi

No name

İnşallah geberir ya da gebertilir içeride.