Görüş Bildir
Haberler
Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Sert Sözler: 'Ağzından Tükürükler Saça Saça...'

Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Sert Sözler: 'Ağzından Tükürükler Saça Saça...'

Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Sert Sözler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, 'Her gün hakaret edip ağzından tükürükler saça saça bu ülkenin tertemiz başbakanına hakaret ediyorsun' diye konuştu.

BALIKESİR- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisince Sakarya Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, bu alanın daha büyük olması durumunda çok daha fazla kalabalığın gelebileceğini söyledi.

Milletvekilliği seçimlerinde üç dönem iktidar olduklarını, oylarını her zaman artırdıklarını vurgulayan Arınç, AK Parti'nin Balıkesir'de büyük başarılar kazandığını anlattı. Bu yerel seçimlerde daha başarılı olacaklarına ve gelecek hafta bu saatlerde ilk müjdeyi Balıkesir'den alacaklarına inandığını dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Allah diledi, milletimiz destek oldu, sırtımız hiç yere gelmedi. Aynı Kırkpınar gibi. Kırkpınar'da üç yıl üst üste başpehlivanlığı kazanana altın kemer takıyorlar. Biz üç milletvekilliği seçiminde de hep başpehlivan olduk, altın kemer bizde. Biz böyle bir siyasi parti olduk. Kenarda, köşede, irili, ufaklı, marjinal, tabelası olan, yüzde 1'ler, 5'ler 10'lar peşinde koşan parti değiliz. Başbakanımız ne diyor? 'Her seçimde birinci parti olamazsam giderim, bırakırım' diyor. Öbürlerine bir bakıyorsun, 'Aman bizi görmeyin, sormayın' diye yüzlerini kapatıyorlar. 'Sen bize karışma, sen kendine bak.' Benim iddiam var, onların iddiası yok.

Sayın Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin lideri, yarın, bugün güya iktidara gelecek parti, 64 yıldır gelemiyor da 'Belki bundan sonra gelebilirim' diyor. Madem ana muhalefet partisisin, bu seçim için sen hangi hedefi koydun? Ben sana hedef vereyim, çok da mütevazı hedef. Her gün hakaret edip ağzından

tükürükler saça saça bu ülkenin tertemiz başbakanına hakaret ediyorsun ya, al sana misliyle iade ediyorum. Sana küçük bir hedef; 'Ben yüzde 30'dan aşağı alırsam genel başkanlığı bırakırım' de. Var mısın? Duydunuz mu böyle bir şey.

4 aydır konuşuyorum, duymazdan geldi. 'Beni ilgilendirmez' diyor. Nasıl iktidar olacaksın? Hani Atatürk'ün kurduğu partisiniz, hani Cumhuriyet sizin eserinizdi, hani milletimiz sizi çok seviyordu. 1950'de bir gittiniz, 64 yıl geçti halen iktidarda değilsiniz, yüzde 30 hedef bile bulamıyorsunuz. Balıkesir'de aday bile bulamadınız da DYP'nin eskisini aday yaptınız. Hiç yüzünüz kızarmıyor mu, hiç sıkılmıyor musunuz, sen nasıl ana muhalefet partisisin.

Kendine göre bir CHP'li bulup da Atatürkçü, laik, şucu bucu, Kemalist, ulusalcı bir adam bulup da 'İşte benim partim böyledir, adayım da böyledir' diyemediniz. Aynısını Ankara'da yaptınız. O kadar çığırtkan adayınız vardı, Ankara'dan aday gösteremediniz. 10 tane oy alamayacağını biliyorsunuz sizin adaylarınızın, tuttunuz MHP'nin eskisini aday yaptınız başınıza, utanmıyor musunuz? Hatay, CHP için önemli bir yer. Nüfusun neredeyse yüzde 40'ı sizinle duygusal bağı olan insanlar. Niye içinizden birisini çıkarıp aday yapamadınız da AK Parti'den belediye başkanlığı yapan birini aday yaptınız, sıkılmıyor musunuz? CHP böyle parti, uzamaz, kısalmaz.

1950'den bu yana iktidarı unuttu. Bir kaset çıktı ortaya genel başkan oldu, başka kimse yoktu çünkü. Genel Başkan da Balıkesir'e geldiği zaman Balıkesir'den bahsediyor, Tunceli'ye gittiği zaman 'Ben Dersimliyim' diyor. Dersimli dediğin, ne olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz. Dersimliymiş beyefendi. Dersim de Tunceli de memleketimizin bir parçası. Oranın da çok güzel, tertemiz, pırıl pırıl insanları var. Niye ikili oynuyorsun, buraya gelip de DYP'li adayı buluyor, Tunceli'ye gidince 1937 Dersim isyanındaki fecaatı görmeyip CHP'nin genel başkanlığını taşıyorsun?'

  AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0