Görüş Bildir
Haberler
'Ayakkabı Kutusu' Marka Oluyor!

'Ayakkabı Kutusu' Marka Oluyor!

yelda kahveci
15.01.2014 - 10:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ayakkabı Kutusu' Marka Oluyor!

Püskevit, Panpiş, One minute’in ardından, yolsuzluk operasyonuyla gündeme gelen ayakkabı kutusu da marka oluyor. O Ses Türkiye jürisi Gökhan’ın ‘Abi çok iyi yaa’ sözü de tescil bekleyen markalar arasında.

Siyasi arenada liderlerin söylediği sözler, sosyal medyada izlenme rekorları kıran videolar ya da ünlülerin kullanmasıyla dikkat çeken sözler, marka yaratmak isteyen girişimcilerin dikkatinden kaçmıyor. Püskevit, Panpiş, One minute, Oğlum bak git gibi popüler hale gelen söylemleri kullanarak Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) birçok başvuru yapıldı. Bu söylemlerin popülerliğinden yararlanmak isteyen girişimciler, gündemdeki gelişmelerle ilgili tescil başvurularına devam ediyor.

Son günlerde yapılan marka başvurularında, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun izlerini görmek mümkün. Ayrıca O Ses Türkiye yarışmasının jürisi Gökhan Özoğuz’un ‘Abi çok iyi yaa’ sözü de marka tescil etmek isteyenlere fikir verdi.

Başvurular inceleniyor

17 Aralık’ta başlayan operasyon sırasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde yapılan aramada ayakkabı kutuları içerisinde bulunan 4.5 milyon dolardan yola çıkarak, bir marka başvurusu yapıldı. ‘Ayakkabı kutusu’ markalı kumbara üretmek isteyen bir girişimci TPE’ye 30 Aralık 2013’te başvurusunu yaptı. TPE, başvuruyu uygunluk açısından inceleyip, kararını verecek.

Vatan | Milliyet

Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/bu-mar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0