Görüş Bildir
Haberler
Brezilya Emniyeti Dünya Kupası "Bilet Sahtekarlığı" ile İlgili Açıklama Yaptı

Brezilya Emniyeti Dünya Kupası "Bilet Sahtekarlığı" ile İlgili Açıklama Yaptı

Batuhan
04.07.2014 - 15:57

Brezilya Emniyeti Dünya Kupası "Bilet Sahtekarlığı" ile İlgili Açıklama Yaptı

Brezilya emniyeti, ülkede devam eden FIFA Dünya Kupası'nda 'bilet sahtekarlığı' üzerine yürüttüğü soruşturmada, 'olaya karışan bazı kişilerin FIFA'dan olduğunu' öne sürdü.

Brezilya polis müfettişi Fabio Barucke, FIFA'nın eski başkanlarından ve Dünya Kupası'nın kurucusu sayılan ismin anısına 'Jules Rimet Operasyonu' adı verilen soruşturma hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Soruşturma kapsamında son olarak bir kişiyi gözaltına aldıklarını belirten Barucke, bu kişinin FIFA'nın yüksek rütbeli yetkililerinin bulunduğu ve Dünya Kupası davetiyelerinin hazırlandığı Rio de Janeiro kentindeki Copacabana Palace Oteli'nde bulunduğunu bildirdi.

Barucke, devam eden soruşturma kapsamında içlerinde bilet sahtekarlığı şebekesinin lideri olduğu öne sürülen Cezayirli Mohamadou Lamine Fofana'nın da bulunduğu 11 kişinin hafta başında tutuklandığını ve başka tutuklamaların da olabileceğini açıkladı.

Lamine Fofana'nın, yetkili olmamasına rağmen söz konusu otel gibi FIFA tarafından yasaklanan bölgelere rahatça girebildiğini kaydeden Barucke, olayın 'üst makamlardaki' kişilerle bağlantısının olduğunu savundu.

Fofana'nın elinde Dünya Kupası maçlarına ilişkin davetiyeler bulunduğunu ve FIFA'dan bazı kişilerle yakın arkadaş olduğunu iddia eden Barucke, 'Bu olaya karışan bazı kişilerin FIFA'dan olduğunu söyleyebiliriz' dedi.

Barucke, karaborsa çetesinin her bir Dünya Kupası karşılaşmasından yaklaşık bir milyon Real (455 bin Dolar) kazandığını ve Rio de Janeiro'daki 3 seyahat acentasının 'biletleri normal değerinin üstünde fiyatlarla sattığını' belirlediklerini kaydetti.

Soruşturma sırasında gözaltına alınan 11 kişinin, önceki 4 FIFA Dünya Kupası'nda da benzer olaylara karıştığını itiraf ettiğini aktaran Barucke, bu kişilerin karaborsacılıktan yaklaşık 200 milyon Real (91 milyon Dolar) kazanç elde ettiğini iddia etti.

FIFA'dan yanıt gecikmedi

FIFA ise soruşturmaya ilişkin internet sitesinden yaptığı açıklamada, 'Jules Rimet Operasyonu' soruşturmasında Brezilya emniyetine tam destek verdiklerini vurguladı.

FIFA bilet uzmanlarının, ele geçirilen biletleri incelemek için toplanacağı belirtilen açıklamada, 'Biletlerin çıkış kaynağını bulmak ve hangi kanallarla satıldığının izini sürmek için yetkililere yardımcı olunacağı' kaydedildi.

Brezilya taraftarı - Eurosport

Açıklamada, Brezilya emniyeti ve FIFA'nın olayda sorumluluğu olan herkese gereken yaptırımları uygulayacağı vurgulanırken, şu ifadeler de yer aldı:

'FIFA, bilet yönetmeliğinin ihlali gibi konulara karşı sert bir tutuma sahiptir ve kaçak yollardan satılan biletler gibi durumların üzerine gitmek için güvenlik yetkilileriyle işbirliği içinde çalışmaktan büyük mutluluk duyar. Mohamadou Lamine Fofana'nın FIFA Dünya Kupası'na hiçbir zaman akredite olmadığını ve FIFA'nın hiçbir resmi bölgesine giriş imkanı bulunmadığını belirtmek istiyoruz.'

Brezilya'da iki hafta önce, FIFA Dünya Kupası'nı yerinde izleyen yürüme engelli taraftarların goller sırasında 'ayağa kalkması', ülkede bilet sahtekarlığını gündeme getirmiş ve Brezilya emniyeti olay hakkında soruşturma başlatmıştı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0