Görüş Bildir
Haberler
Blair Gizli İşkence Programını Biliyordu

Blair Gizli İşkence Programını Biliyordu

Ulaş
06.04.2014 - 13:01
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Blair Gizli İşkence Programını Biliyordu

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in CIA'in gizli kaçırma programı hakkında bilgi sahibi olduğu belirtildi. Blair'in 11 Eylül saldırılarının artdından CIA sorgulama hakkında 'tam bilgilendirildiği' ifade edildi

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in 11 Eylül saldırılarından sonra CIA'in gizli adam kaçırma ve sorgulama programı hakkında detaylı bilgiye sahip olduğu, MI6 tarafından 'her aşamada' bilgilendirildiği kaydedildi.

İngiliz güvenlik kaynakları Daily Telegraph gazetesine yaptıkları açıklamada Blair'in ve sonra başbakan olan dönemin Dışişleri Bakanı Jack Straw'un CIA'in faaliyetleri ve Bush yönetiminin 'gelişmiş sorgulama' olarak ilan ettiği suda boğulma hissi veren ve stres pozisyonu gibi teknikler hakkında tam bilgilendirildiği belirtildi.

Güvenlik kaynağı 'Politikacılar gerçekten çok aktif ilgilendi. Her şeyi bilmek istediler. Amerikalılar şimdi bunlar 'yasal' dedikleri hukuki fikirleri geçtiğini ve bizim politikacılarımız en üst düzeyde neler olduğundan haberdardı' dedi.

Gazeteye konuşan güvenlik kaynağı 'Politikacılar her şey hakkında detayı biliyordu -işkence ve gözaltıları. Onlar MI6'e durdurun, karışmam diyebilirlerdi, ama bunu hiçbir zaman yapmadılar' dedi.

Bu ifşa İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard'ın terör şüphelilerine gözaltı ve işkence yapıldığı ile ilgili MI6 hakkında incelemeninm devam ettiğini açıklamasından sonra geldi. ABD'de Senato komitesi de CIA'in 'gelişmiş sorgulama' tekniği olarak sunduğu işkence ve sorgulama tekniklerini araştıran raporunun halka açıklanması gerektiği yönünde karar almıştı.

cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/du...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0