Görüş Bildir
Haberler
'Birini Fizana, Diğerini Hizana'

'Birini Fizana, Diğerini Hizana'

adem kara
13.03.2014 - 16:06

'Başbakan'ın Evine Giden Polis Olursa Görevden Alın Talimatı' İddiası

Bugün Twitter’da Bascalan hesabında çıkan ve doğruluğu teyit edilemeyen yeni ses kayıtlarından biri, dönemin müsteşarı şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu arasında geçen İstanbul Emniyet’indeki görevden almalarla alakalı. Bir diğer gerçekliği teyit edilemeyen ses kaydı da Yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile Efkan Ala arasında.

17 Aralık akşamı geçtiği izlenimi yaratan ilk ses kaydında, Efkan Ala olduğu iddia edilen kişi, İstanbul Valisi olduğu iddia edilen kişiye telefonda bazı şube müdürlerinin görevden alınması yönünde talimat veriyor.

18 Aralık günü Başbakan Erdoğan’ın evine polis baskısı olması durumunda harekete geçen Emniyet mensuplarının derhal görevden alınması gerektiğini söyleyen Ala olduğu iddia edilen kişi, gerekli kanunların hemen çıkarılacağını ve görevden alma konusunda endişe edilmemesi gerektiğini ifade ediyor.

Bir diğer ses kaydı iddiası da Efkan Ala ile operasyonun ilk günü Aksaray’dan atanan yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok arasında.

Altınok olduğu iddia edilen kişi, polis atamalarını ve görevden almaları nasıl yaptıklarını, operasyondan sorumlu iki şube müdüründen “birini fizana, diğerini hizana” gönderdiğini, Efkan Ala’nın varlığı sayesinde kendisini güvende hissettiğinden bahsediyor.

Bugün yayınlanan üçüncü ses kaydı ise Başbakan’ın danışmanı Şenol Kazancı ile Mali İşler Sorumlu Daire Başkanı Kasım Bostan arasında geçtiği iddia edilen kayıt. Kayıtta sesleri duyulan iki kişi, bazı evrakların yok edilmesi için kağıt kıyma makinesi temini hakkında konuşuyorlar ve bir miktar paranın Kasım Bostan olduğu iddia edilen kişinin evinde saklanması konusunda anlaşıyorlar. Ses kaydının sonunda, işlemlerden “Müsteşar beyi” de bilgilendirme konusunda mutabık kalıyorlar.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/03/basbakanin-ev...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0