Görüş Bildir
Haberler
Nette Yürüyüp İzini Belli Etmemek Sanattır: 16 Maddede Bir Stalker'ın El Kitabı

etiket Nette Yürüyüp İzini Belli Etmemek Sanattır: 16 Maddede Bir Stalker'ın El Kitabı

Yüksel Venedik
30.01.2015 - 23:22 Son Güncelleme: 31.01.2015 - 01:27

1. Yaptığınız işe inanın.

1. Yaptığınız işe inanın.

Onlar da sizi bekliyorlar, size iyi davranacaklar. Bir aksilik çıkmazsa aradığınız bilgilere ulaşacaksınız. Türk misafirperverliği internette de karşımıza çıkıyor, rahat olun. Kendi profilinizmiş gibi davranın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternette gizlice takip ettiğiniz birisi var mı?

2. İmkansız diye bir şey yoktur. Hele ki internette, asla yoktur.

3. 'Gizlice takip etmek' manasına gelen bu alanda kendini yenileyen kazanıyor

3. 'Gizlice takip etmek' manasına gelen bu alanda kendini yenileyen kazanıyor

Dürbün devri geçmişte kaldı, artık sosyal ağlardaki ip uçlarını iyi yakalyan, işin içine biraz da sosyal mühendislik katanlar kazanıyor. 

İyi bir stalker, dürbünü ile milyarlarca kişiyi izleyebilir. Önemli olan onu hangi yöne, ne açıyla çevirdiğinizdir.....

4. Çalışma metodunun belirlenmesi: Verilere (Big data) odaklanın

İki seçenek var, bir profil mi arıyorsunuz, yoksa belli bir kişi hakkında bilgi mi topluyorsunuz? 

Tüm verileri toplayın

Hakkında ne biliyorsanız sıralayın. Okuduğu okul, tuttuğu takım, arkadaşları vs. Gerekirse gittiği kafeyi öğrenip bulacağız, gerekirse numara sorgulama servisinden numarasını alacağız.

5. Takip nerede biter? Bitmesi gerektiği yerde.

5. Takip nerede biter? Bitmesi gerektiği yerde.

Stalkerlar birçok şeyi abartır, ancak zaman en önemli kaynağımızdır. Birisi hakkında bilgi almak için ilişkili olduğu kişileri incelerken eğer ilk önce kardeşine, sonra kardeşinin ev arkadaşına, ordan da kardeşinin ev arkadaşının kız kardeşine geçiyorsanız bunun adı zaman israfıdır. 

Tadında ve kararında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaynaklarımız

6. Kaynaklarımız

Onlarca yıl önce, şimdiki teknolojik imkanlarımızın çeyreği bile yokken insanlar bu konularda başarılı olabiliyordu. Şimdi bahane üretme vakti değil, sınırsız kaynak, teknik ve mecra bulunuyor. 

Instagram

Instagram takibinde en büyük problem profilin kilitli olmasıdır, eğer kendinizi buna adadıysanız ve anonimliği korumak istiyorsanız ikinci bir hesapla takip edin. 

Twitter

Kapalı bir hesap değilse Twitter iyi bir çalışma alanıdır. Mobil bildirimleri açarak her paylaşımında uyarı alabilir, zamana karşı yarışta bir adım önde olursunuz. Arşivi indirip, kelime analizi yapabilirsiniz. Instagram'da konumlarını görüp, iki ay sonrasına oraya ucuz uçak bileti alabilirsiniz. 

Facebook

Facebook, artık arkadaşlık ve aile ilişkilerini de öğrenebileceğiniz bir yer olduğu için sınırsız kaynak sunar. Ancak iyi kullanmak gerekiyor. 

Onedio

Bir testte aynı meyve çıktığınız, aylardır takip ettiğiniz birisine mi yürüyorsunuz? Merak etmeyin, Onedio'da kilitli profil uygulaması yok. Profile girip yorumlara, içeriklere bakabilirsiniz. AMA EFENDİ OLUN, MİLLETİ RAHATSIZ ETMEYİN. Takip edin, takip edilin. Onedio çok güzeldir. 

Google

Hakkında hiçbir yerde bilgi bulunmayan birisi yoktur, bunun için Google'a da bakın. Eğer orada da yoksa, AŞTİ'den 35 TL'ye deep web'e otobüs kalkıyor, bir de oraya bakın.

Mobil uygulamalar

Swarm ve benzeri konum bazlı uygulamaları kullanın. Çünkü her insanın bir konumu var. Birlikte check-in yaptığı kankilerini tespit edip, araştırmaya onların profillerinden devam etmek ikinci aşamadır. Gerekirse yapılır, gerekmedikçe bu işe girmeyin.

7. Bir stalker profili: Nerede hata yapıyoruz, nasıl daha iyi olabiliriz?

7. Bir stalker profili: Nerede hata yapıyoruz, nasıl daha iyi olabiliriz?

İnfografikte, stalkerların en çok Facebook'u kullandığını görüyoruz. Facebook'taki profillerin ise büyük çoğunluğu herkese açık.

Stalkerların % 1.83'ü eski sevgililerinin profilini düzenli olarak takip ediyor, 

% 2.74'ü eski sevgililerinin yeni sevgilisinin profilini kontrol ediyor.

% 3.7'si bunu yaparken arkadaşlarının profilini kullanıyor. (muhtemelen engellenmelerinden ötürü)

Artık onu unutun!

Burada karşımıza çıkan gerçek kıskançlık. Eski sevgili saplantısından kurtulamazsanız, derbeder biri olursunuz. Size kısmet mi yok? 

İpucu: Neden masaüstü daha fazla kullanılıyor?

Aslında mobil trafik de epey yüksek. Ancak işini şansa bırakmayan bir stalker, 'yanlış tıklama' yapıp, araştırdığı kişinin kuzeninin fotoğrafını beğenme gibi rezillikler yaşamamak için bilgisayar kullanır.

Uzmanlar uyarıyor: Touchpadlere dikkat!

Dokunmatik ekranlı bir telefonda stalklamak kadar tehlikeli bir şey varsa, o da touchpad kullanmaktır. Eğer usb girişi bozulduysa, paraya kıyıp bir mouse alın arkadaşım. Yoksa eski sevgilisinin babasının askerlik arkadaşının fotoğrafını beğenebilirsiniz.

Bu risk alınmaz. İyi bir stalker, risk almaz. Kural kitabına uyduktan sonra sonuç zaten gelir.

8. Meriçler moralinizi bozmasın

8. Meriçler moralinizi bozmasın

Her fotoğrafında bir eleman! Üstelik kol kola... Yok artık.

Haydaaaa demeden önce, o bir meriç mi değil mi bunu test etmeniz lazım. 

Metot

Meriç'in profiline girin, aynı şekilde çok samimi olduğu beş kişi varsa tehlike yoktur. Kırık Gitar Emre'nin canlı performans sergilediği kafede, aynı masadalarsa muhtemelen Meriç'tir. Önünde 33'lük birası ile, mutlu bakışlarıyla karşınızdadır. 

O sizi yolunuzdan döndürmesin, bir rakip olarak değil avantaj olarak alın. Ekleyin, muhabbete girin. Her başarılı stalkerın arkasında, bir Meriç vardır, unutmayın. Onu kazanın, yapıcı olun.

9. Her yazılanı üstünüze alınmayın

9. Her yazılanı üstünüze alınmayın

Henüz senden haberi yok, neden sana yazsın?

Trip atıyor, kesin bana. 

Şarkı sözü yazmış, hemen düğün salonunu kiralayayım.

10. Yanlışlıkla favlamada acil müdahale teknikleri

10. Yanlışlıkla favlamada acil müdahale teknikleri

Bir hata yaptın ve 8 ay önceki tweeti favladın. Ah be kardeşim, neden kafana göre iş yapıyorsun, teknikleri en ince detaylarıyla anlatıyoruz. 

Acil müdahale

Sakin olun, derin nefes alın. Eğer fi tarihinde bir gönderi değilse, cool davranın ve benzer temada birkaç tweet favlayın. Yakın zamandaki bir paylaşımsa, yine taymlayna girip sıradan fav çekin. Sosyal deney yapıyorum dersiniz. Favstar'da sigortalı işe girdim test yapıyorum dersiniz. 

Suç takip dizilerinde izlediyseniz eğer, camı, bıçağı çekerseniz adam ölüyor ve size kalıyor. Kan kaybı olmaması için bırakın öyle kalsın. 

Bu hataya birçok kişi düşüyor

Çağımızın sorunu. Bu hataya düşmemek için, telefondan stalk yapmayın. Arabada telefonla konuşmak kadar tehlikelidir. 

Görsel: Yanlışlıkla favlayan (temsili)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hiç birisinin resmini, paylaşımını yanlışlıkla beğendiniz mi, favladınız mı?

11. Sevgilisi varsa...

11. Sevgilisi varsa...

Bardağa serin bir mineralli doğal kaynak suyu dökün. Masada dursun, içersiniz. 

Youtube'dan kederli bir çalma listesi açın ve en kısa süre içinde unutmaya çalışın. Eğer saplantılı bir şekilde buna devam ederseniz, canınız yanar. Erirsiniz.

12. Acınızı paylaşıyoruz, ancak hergün yüzlerce, binlerce kişi bunu yaşıyor.

13. Tüm yönleri ile örnek bir stalker: Fuat Avni

13. Tüm yönleri ile örnek bir stalker: Fuat Avni

Herkes sevdiği için takip etmez, bazıları ise sevmediği için takip eder. Kısacası birçok sebebi var.

Popüler bir stalker, aylardır gizli takibini sürdüren -ya da bizim öyle sandığımız- Fuat Avni, herkes için bir örnektir. Disiplinini asla bozmaz, takibi sürdürür. Arada sırada kaybedenlerdensiniz, yıkılacaksınız diyerek moral depolar.

Hükümetin en büyük stalkerı Fuat Avni'yi hesabı kaç kere kapanırsa kapansın azimli bir şekilde geri dönüşü ile, bilgi almada üst düzey yapısıyla örnek verebiliriz.

14. Günümüzde stalkerlığın karşılaştığı ciddi sorunlar

14. Günümüzde stalkerlığın karşılaştığı ciddi sorunlar

Hello stalker diyen diller susmuş.

Birçok sitede, artık stalkerların eli kolu bağlı. Ağız tadıyla bir profile girip ne yapmış, ne etmiş diye bile bakılamıyor.

Blok çıktı mertlik bozuldu

Eğer takip ettiğiniz kişiyle aranızda sorunlu bir ilişki varsa, Twitter sizin için bitmiş demektir. Yeni bloklama sistemiyle, biri sizi blokladığında hiçbir paylaşımını göremiyorsunuz. Bunun için hesap kilitli değilse yeni bir hesap almanız lazım.

Snapchat stalkerları rahatsız

Eskiden Snapchat'te en çok konuşulan, best friendsleri gösteriyordu. Yani potansiyel rakiplerizi tespit edebiliyordunuz, şimdi ise bunu herkes göremiyor.

Linkedin'ciler kan ağlıyor

Bir profile giriş yaptığınızda karşıya 'bu kişi sizin profilinize baktı' bildirimi gönderen Linkedin, stalk piyasasının çok geride kaldığı bir yerdi. Hala da gelişemiyor. İnsanların canı yanıyor, bu zulme bir dur deyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Başarı hikayeleri

15. Başarı hikayeleri

İsteyen, aradığını bulur. Her profil kendi stalkerını yaratır ve bir şekilde bu iş sonlanır. Birçok servisin kullanıldığı, insanüstü başarı hikayesi bu yolda size cesaret verebilir.

16. İbretlik bir öykü

16. İbretlik bir öykü

ekşi sözlük

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
522
237
72
50
37
33
22