Görüş Bildir
Haberler
Bedelli Askerlik İsteyenler Genel Kurmay'ı mektup yağmuruna tutacak!

Bedelli Askerlik İsteyenler Genel Kurmay'ı mektup yağmuruna tutacak!

Yasin Karakuş
08.02.2014 - 18:17 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 19:04

Bedelli Askerlik İsteyenlerin Yeni Yöntemi: Mektup!

bedelliaskerlik2010.net adlı internet sitesi üzerinden ve sosyal medya ağı Twitter'da her hafta en çok konuşulan konular arasında kendine hep yer bulan bedelli askerlik isteyen vatandaşlar denemedik yol bırakmıyorlar.

Sosyal medya üzerinden kabine üyelerine, muhalefet miletvekillerine sürekli durumlarını anlatan vatandaşlar, çareyi Genel Kurmay Başkanlığı'na mektup yazmakta bulmuş görünüyorlar.

UMUTLARI BAŞBAKAN SÖNDÜRDÜ,

AMA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bakan İsmet Çelik'in geçtiğimiz ay içerisinde ilk önce olumlu sinyal vermesi ile alevlenen umutlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla tekrar sönmüştü.

Ancak bedelli askerliğin toplumun bir sorunu olduğunu söyleyen vatandaşlar istediklerini almakta kararlı görünüyorlar.

TALEPLERİ NE?

Bedelli askerliğin toplumun kanayan yarası olduğunu savunan topluluk, bedelli askerlikte yaşın 25 olmasını ve 15 bin TL ücretle yeniden çıkmasını istiyorlar.

700 binin üzerinde yurttaşın bedelli askerlikle sorunu olduğunu dile getiren vatandaşlar, seçimlerde oy kullanamayacaklarından yakınırken, aynı zamanda bunun aileleri için de oy kullanamaması anlamına geldiğini, isteklerinin Mart ayının öncesinde yerine getirilmesini istiyorlar.

BAŞBAKAN ÖNCEDEN NE DEMİŞTİ?

Bedelli askerlikle ilgili daha önceleri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen sorulara Başbakan'ın 'bedelli askerlik gündemimizde yok' demesi ve ardından kısa bir zaman sonra bedelli askerlik yasasının çıkması yine aynı durumun olma ihtimalinin yüksek olduğunu öngören vatandaşların isteklerinin yerine geleceği yönündeki beklentileri de ağır basıyor.

Kaynak: http://www.anadoludabugun.com.tr/bede...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0