Görüş Bildir
Haberler
Batıkent-Sincan Metrosu Hizmete Açıldı

Batıkent-Sincan Metrosu Hizmete Açıldı

adem kara
12.02.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 18:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Batıkent-Sincan Metro Hattı 1 Hafta Ücretsiz

Batıkent-Sincan metro hattı törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Gül, Batıkent-Sincan metrosunun bir hafta ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Batıkent-Sincan Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil ÇiçekBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un birlikte yaptığı açılışın ardından hizmete girdi.

Harikalar Diyarı Anfi Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış törenine, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler'in yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler törenin yapılacağı Sincan'a, Batıkent istasyonundan bindikleri yeni metro aracıyla geldi.

Konuşmaların ardından hattın açılış kurdelesini, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile başbakan yardımcıları ve bakanlar birlikte kesti.

Uzunluğu 15,5 kilometre olan ve yer teslimi 28 Şubat 2012'de yapılan hattın, inşaat, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin kuruluşu da dahil olmak üzere 2014 sonunda tamamlanması öngörülüyordu. Ancak Bakanlığın çalışmaları hızlandırmasıyla vatandaşlar, şubat ayında yeni hatta metro konforuna kavuştu. 11 istasyondan oluşan hat, Kızılay-Batıkent metro hattına entegre olacak.

Batıkent-Sincan Metro Hattı, Batı Merkezi, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 5, Devlet Mahallesi, Harikalar Diyarı, Fatih, GOP, OSB-Törekent istasyonları ile hizmet verecek.

Başlangıçta 8-10 dakikada bir sefer düzenlenecek. Sefer aralığı yıl sonunda 2 dakikaya inecek. Yolcular, ilk etapta Sincan'dan Batıkent'e 30 dakikada ulaşacak. Yıl sonunda ise bu süre 23 dakikaya düşecek. Sincan'dan Kızılay'a da 44 dakikada varılabilecek.

Gül: 'Batıkent-Sincan metro hattı bir hafta ücretsiz hizmet verecek'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan metro hattının bir hafta süreyle ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, 'Ülkemizde istikrarı koruduğumuz, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde bu 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

Erdoğan: Hızımızı kesemeyecekler

Başbakan Erdoğan, Batıkent-Sincan metro hattının açılışında, laf değil icraat ürettiklerini belirterek, 'Şu anda hızımızı kesmeye çalışıyorlar, kesemeyecekler' dedi. Erdoğan, Batıkent-Sincan metro hattının açılışı dolayısıyla Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün Ankara için tarihi bir günü, anı yaşadıklarını belirterek, bu mutluluğu Türkiye ile paylaşan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a teşekkür etti. 

'Biz, Ankara'yı tam anlamıyla başkent konumuna yükselttik'

Başbakan Erdoğan, Ankara'ya kapalı hükümet olmadıklarını, hep yollarda hep koşturarak çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

'11 yıl boyunca bir şeyden özenle kaçındık; sanal tartışmalarla, gereksiz çekişmelerle laf üreterek, ülkenin gündemini, milletin gündemini ıskalamaktan özenle kaçındık. Ankara'nın, Ankara'daki devlet dairelerinin koridorlarında kaybolan bir hükümet olmadık. Ülkenin ve milletin enerjisini, kaynaklarını, potansiyelini siyasi gerilimlere heba eden bir hükümet olmadık. Ankara'dan dışarı çıkamayan diğer 80 vilayete, dünyaya kendisini kapatan bir hükümet olmadık. Biz, Ankara'yı tam anlamıyla başkent konumuna yükselttik, Ankara'yı Türkiye'nin kalbi konumuna yükselttik. Ankara'yı dünya barışına katkıda bulunabilen bir başkent konumuna yükselttik. Mazlumların, mağdurların, yoksulların, çaresizlerin başkenti konumuna yükselttik. 11 yıl boyunca gereksiz münakaşaların, gereksiz gerilimlerden nasıl uzak durup millete hizmet ürettiysek bugün de yarın da millete hizmet üretmenin mücadelesini vereceğiz. Şu anda bizi gereksiz tartışmaların içerisine çekmek isteyenlere sesleniyorum; Boşuna uğraşmayın bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz, bizi yavaşlatamayacaksınız, bizi engellemeyeceksiniz, bizi milletimize hizmetten alı koyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın biz, vazifemizi yapmaya devam edeceğiz.'

Çiçek: 'Siyaset, hizmet için yapılıyorsa ibadettir'

Törende konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek de siyaseti anlamlı, meşru, anlaşılabilir kılan hususun, özünde hizmet aşkının ve sevgisinin bulunması olduğunu vurgulayarak 'Eğer siyaset, hizmet için yapılıyorsa ibadettir, çünkü inanıyoruz ki halka hizmet Hak'ka hizmettir. Bu da halka yapılan en önemli hizmetlerden bir tanesidir' diye konuştu.

Halkın siyasetçilerden, barış, güvenlik, hayat kalitesinin yükseltilmesini, eğitimden sağlığa hayatının her alanda kolaylaştırılmasını isteyeceğini ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:

'Eğer biz siyaset yapan insanlar olarak halkımızın bu beklentilerine cevap verebiliyor, bunun için çaba sarfediyorsak işte yapılan iş bu manada kutsal bir iştir, kutsal bir çabadır. İnanıyoruz ki Türkiye'nin de bu tip bir siyasete ihtiyacı var. Bu siyaseti ne kadar kalıcı kılabilirsek, ne kadar sürdürülebilir kılabilirsek o zaman bundan ülkemiz kazanacaktır.'

Elvan: 'Kızılay-Çayyolu hattını da 1 ay içinde hizmete açacağız'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, Ankaralıların yıllardır hasretle beklediği, başkent trafiğine nefes aldıracak kent içi raylı sistem hamlesinin ilk adımı olan Batıkent-Sincan hattını açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Elvan, Kızılay-Çayyolu hattını da 1 ay içinde, Keçiören-Tandoğan hattını da 2014 sonunda hizmete alacaklarını bildirdi.

Bütün hatlar devreye girdiğinde günde toplam 1 milyon 200 bin yolcu taşıyabilecek bir sistemin oluşacağını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:

'Bakanlığımız tarafından Ankara için çok gerekli ve faydalı olacağı düşünülen 2 ayrı hat için daha çalışmalar yapılmaktadır. Kızılay-Esenboğa Havalimanı hattında proje ve etüt çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Uygulama projesinin tamamlanmasıyla yapımına başlanabilecektir. Yaklaşık 3,5 kilometrelik Gar-Kızılay hattı için de tamamen yer altında olacak şekilde proje çalışmaları başlamıştır.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/286894...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0