Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan Yargıya Müdahale Etti' İddiası

'Erdoğan Yargıya Müdahale Etti' İddiası

yelda kahveci
04.03.2014 - 10:51

Başbakan'ın Yargıya Müdahalesini Belgelediği İddia Edilen Ses Kaydı Sızdırıldı

Youtube’daki ‘BAŞ ÇALAN’ hesabında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği edilen telefon görüşmelerinin kayıtları yayınlandı.

Başbakan Erdoğan ve Sadullah Ergin arasında geçen telefon konuşmalarını içerdiği iddia edilen kayıtta; Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Aydın Doğan’a karşı Semaye Piyasası Kanunu’na muhalefetten açtığı dava değerlendiriliyor.

Aydın Doğan’ın yargılandığı davanın duruşması öncesinde eski Adalet Bakanı’nı arayan Başbakan Erdoğan, Sadullah Ergin’in dava sürecini yakın takibe alması için talimat veriyor.

Duruşma sonrası Sadullah Ergin’i tekrar arayan Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’ın aldığı beraat kararından kendisinin duyduğu rahatsızlığı belirtirken, SPK’nın da ‘şok’ olduğunu söylüyor. Beraat kararını veren hakimin Alevi olduğunu söyleyen Sadullah Ergin, kararın Yargıtay tarafından bozulacağına dair Başbakan’a teminat veriyor.

Başbakan Erdoğan ise, SPK’nın hassasiyetini ‘kesinlikle bunların mahkûm olması lazım’ sözleriyle belirtiyor.

Dosyanın görüleceği Yargıtay Ceza Kurulu’ndaki kişi sayısının kaç olduğunu soran Başbakan Erdoğan,Sadullah Ergin’den “25-30 kişilik bir yapı” cevabını alıyor. Başbakan, yeni çıkarılan kanunla kişi sayısıyla oynayıp oynamadıklarını sorarken; Sadullah Ergin ise yapılan değişiklikle avukatlıktan gelen 2000′e yakın kişinin sisteme dahil olduğunu söylüyor.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/03/basbakanin-ya...
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Erdoğan Yargıya Müdahale Etti' İddiası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen konuşmada iş insanı Aydın Doğan’a Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) muhalefetten açılan dava hakkında konuşuluyor.

Ergin’e duruşmayı takibe alma talimatı verdiği ileri sürülen Erdoğan, konuşma kaydına göre Aydın Doğan’la ilgili “çok ağır bir şey” olacağını, o yüzden önem arz ettiğini ifade ediyor.

İddia edilen ikinci görüşmede Aydın Doğan’ın SPK davasından 2 Temmuz’da beraat ettiği anlaşılıyor. Sadullah Ergin’in ise Erdoğan’a “Mahkemenin hakiminin Alevi olduğu yönünde bir bilgi vardı” demesi dikkat çekiyor.

Erdoğan’ın SPK’nın şokta olduğunu söylemesi üzerine Ergin, dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gideceğini söylüyor. Erdoğan da Yargıtay aşamasını yakın takibe almasını söylüyor.

SPK’nın Aydın Doğan’ın mutlaka mahkum olması gerektiğini söylediğini aktaran Erdoğan’a Ergin “Sayın Başbakanım orada bir tane münferit hakim geleceğini buna adamıştır, o şekilde bir yaklaşım sergiliyordur. Olumsuz biri olduğunu da söylemişlerdi bize” şeklinde yanıtlıyor.

Ardından Erdoğan ile Ergin’in yargıdaki durum hakkında konuştukları ileri sürülüyor.

Yeni stajları biten 370-380 civarında hakim ve savcının kürsüye yollandığını söyleyen Ergin sözlerini şöyle tamamlıyor:

“Avukatlıktan gelen 500 kişi. 200 kişi de idari yargı var. 700 kişi, ocak ayında onlar başlayacaklar. Zaten daha önce başlatmıştık bir 500 kişi, ekimde de 600 kişi ayrıca alıyoruz. Avukatlıktan gelen yaklaşık 2 bine yakın arkadaşımız transfer oluyor sisteme.” 

Bianet

Kaynak: http://bianet.org/bianet/diger/153905...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0