Görüş Bildir
Haberler
"Başbakan'a Uygun Ülke Ömer El Beşir'in Ülkesi Sudan"

"Başbakan'a Uygun Ülke Ömer El Beşir'in Ülkesi Sudan"

Batuhan
25.03.2014 - 18:02

"Başbakan'a Uygun Ülke Ömer El Beşir'in Ülkesi Sudan"

Denizli’de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi ve vaatlerinden bahsetti. Erdoğan’ın Sudan’da 200.000′den fazla kişinin ölümünden sorumlu tutulan Ömer El Beşir’in yanına kaçacağını öne süren CHP lideri, gençlerin özgürlüklerden yana oy kullanmalarını istedi.

Özay Gönlüm Meydanı’ndaki mitinge katılanların “Hırsız Tayyip” sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kaçacağı ülkeyi bulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

CHP’nin iktidarında o yurtdışına kaçacak. Bakın buraya yazıyorum. O’na uygun bir ülke buldum. Ömer El Beşir’in ülkesi Sudan. Sudan’a Ömer El Beşir’in yanına kaçacak. Katliam yapmaktan uluslararası mahkemede yargılandı ve mahkum oldu. Gencecik binlerce çocuğu öldürdü, yolsuzluk yaptı. Gelsinler yan yana konuşsunlar. O diyecek ki; ben şu kadar götürdüm. O diyecek ki; seninki hikaye ben 85 milyar euro götürdüm. Birbirlerine anlatsınlar. Nereye giderse gitsin onu getireceğim ve bağımsız mahkemelerde yargılanmasını sağlayacağım. Hiç kimsenin endişesi olmasın.”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

YA RAHATLIKTAN, YA DİKTATÖRLÜKTEN YANA 

Siz hiç bu Başçalan’ın işsizlikten bahsettiğini duydunuz mu? Bilal oğlan dahil tüm sülalenin işi. Alın teriyle para kazanma işi değil para istifleme işi. Haram para. Bu seçimde ilk kez 2.5 milyon genç sandık başına gidecek, ilk kez oy kullanacak. Gençler bu seçimde ya özgürlükten yana rahatlıktan yana, ya diktatörden yana oy kullanacaksınız. Gençlere açıkça söylüyorum, özgürlükten yana oy kullanın. Düşünceni açıkla, gençlerin düşüncesini özgürce açıklamasının güvencesi ben olacağım. Hiç endişe etmeyin. En geç iki yıl içinde tüm üniversite öğrencileri yurtta kalacak. O yurtta, bu yurtta değil. Huzur içinde okuyacaklar.

ÇALIŞAN EMEKLİDEN KESİNTİ YAPILMAYACAK 

Esnaf kardeşim. Siz AKP’ye oy veriyorsunuz. Saygı duyuyorum ancak şunu da bilin. Esnaf devlete yük olmaz. Esnaf devletin gözbebeğidir. Çiftçiye de sözüm mazot 1 buçuk lira olacak. Çiftçi kardeşim seçimde elini vicdanına koy ve öyle hareket et. Türkiye güzel bir ülke. Her şeyi var, tek şey eksik temiz iktidar. Ben bunları söyleyince Başçalan şimdi söyleyemiyor, bir zamanlar söylüyordu. Parayı nereden bulacaksın?’ Türkiye büyük ülke. Gürcistan’da petrol yok bizde de yok. Orada mazotun litresi 2 lira bizde 5 lira. Çiftçi kardeşim yarın sandığa gideceksin. Elini vicdanına koy ve düşün. Neden bana dünyanın en pahalı mazotu satılıyor diye. Birileri malı götürüyor, faturayı sana kesiyor. Bu ülkede para var, eksik olan temiz iktidar

AKP’LİLER ÜSTÜNE ALINMASIN 

30 Mart’ta gerekeni yapacağız. Ben hükümeti eleştiriyorum diye AKP’liler üstlerine alınmasınlar. Herkes istediğini yere verebilir oyunu. Sadece vicdanlı olsunlar. Düşünsünler ki yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukta geldiğimiz noktaya baksınlar. Ahlak adalet milletin vicdanı demektir. Adalet kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur bütün kainat onun etrafında döner. Biz adalete, ahlaka hasretiz. Size de bana da görev düşüyor. Gün birlik, cumhuriyetimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkma günüdür. Bir yurttaşı ikna edin. Artık bölünmeyelim, ayrışmayalım.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/2014/03/kilicdaroglu-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0