Görüş Bildir
Haberler
Barış Bloku: 'Seçimle Kaybedilen Savaşla Kazanılmak İsteniyor'

Barış Bloku: 'Seçimle Kaybedilen Savaşla Kazanılmak İsteniyor'

Onedio Medya
27.07.2015 - 00:09 Son Güncelleme: 27.07.2015 - 00:11

Suruç'taki katliamı anmak için bugün düzenlenmesi planlanan barış yürüyüşüne Valilik tarafından getirilen yasaklama üzerine Barış Bloku bugün İstanbul Aksaray Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: Reuters

Basın açıklamasında gerek son günlerdeki operasyonlar gerekse yürüyüş için getirilen yasak protesto edildi. Açıklamada, 'Erdoğan seçimle kaybettiğini savaşla kazanmaya çalışıyor. Savaş çığırtkanlarına, milliyetçi ve militarist bir toplumsal iklim yaratarak seçimde kaybettiklerini savaşta kazanmak isteyenlere inat barışta ısrar ediyoruz' ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan gibi çok sayıda milletvekili katıldı. İstanbul'daki basın açıklamasıyla eşzamanlı olarak Ankara'da da bir eylem yapıldı. Ankara'daki basın açıklamasında CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de bir konuşma yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık 2 bin kişi katıldığı açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. Bu arada ara sokaklardan Saraçahane'ye yürümek isteyen 200 kişilik bir grup etkinliği düzenliyen görevliler, hem de polis tarafından ikna edildi, yürüyüşünü sonlandırdı ve dağıldı.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0