Görüş Bildir
Haberler
Bakan Yıldız: Üç Yıldır 'Uzun Adam'ın Ölmesini Bekliyorlar

Bakan Yıldız: Üç Yıldır 'Uzun Adam'ın Ölmesini Bekliyorlar

adem kara
11.02.2014 - 11:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Yıldız: Üç Yıldır 'Uzun Adam'ın Ölmesini Bekliyorlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hükümet ile cemaat arasındaki gerilimde cemaat tabanının yanlış yönlendirildiğini belirtti ve Tek nedenin dershaneler olmadığını ifade etti. NTV yayınlanan Mehmet Barlas'ın sunduğu 45 Dakika programına konuk olan Bakan Yıldız, 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlar ile ilgili şok açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldız 17 Aralık Operasyonu'ndan sonra Cemaat içindeki bazı isimlerin kendisine 'Uzun adamın ölümünü üç yıldan beri istiyoruz. Ama hala ölmedi' şeklinde Başbakan Erdoğan ile ilgili çok çirkin sözler sarfettiğini dile getirdi.

Bakan Yıldız, 'Tek neden dershaneler olsaydı, bazı arkadaşlar 'uzun adamın ölümünü 3 yıldan beri istiyoruz ama hala ölmedi' denmezdi. Uzun adam dediğiniz gecesin gündüzüne katıp çalışıyor. Hatası yok mudur, hatası olmayan kul olmaz. Hatası ve eksikleri olabilir. Bu itikaden yanlış bir şeydir. Bu takdiri mi değiştirmeye çalışıyorlar. Ben de 'siz samimi olsaydınız bu dua kabul olurdu.' Bu insani ve islami olarak yanlış. Sayın Başbakan'ın da hataları vardır ama bu bugün geldiğimiz noktayı makul hale getiremez.' dedi.

'BUNLARI AŞACAĞIZ'

Bakan Yıldız sözlerini şöyle noktaladı: 'Yaptıklarımızla bunları aşacağız. Yapılanların bedeli de mutlaka olacaktır. Hukuk dışı bir dinlemeyle zaaflarınız ortaya konuyorusa bunun bir müeyyidesi olur. Burada bir mekanizma var. İktidar olarak bunu çözeceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.'

DIŞ TİCARETTE ŞEFFAFLIK

Yıldız'ın, doğalgaz ve petrol ticaretine yönelik de değerlendirmeleri oldu. Türkiye'nin İran ile yaptığı doğalgaz ticaretinde yüksek fiyatı nedeniyle altının kullanıldığını kaydeden Yıldız, Irak ile olan petrol ticaretinde ise şeffaflığa önem verdiklerini kaydetti.

'Biz sıradışı iş yapmadığımız kadar sıradan oluruz. Türkiye'nin problemleri sıradışı çözümlerle yapılabilir. Böyle yapılmasaydı 11 yılda GSYİH 3 katına çıkamazdı. Büyüyen Türkiye'nin küçülen enerji sektörü olmaz, enerji sektörü de büyüyecek.' diyen Bakan Yıldız, 'Bizim kaynağımızın talepten hızlı büyümesi lazım. Halkın refah seviyesi arttıkça kullandığından daha katlı enerjiyi kullanıyor. Düşünün 3 tane ülke var ABD, Japonya ve Fransa nükleer enerji santrallerinin yarısına sahip. Üçü de dünyanın ilk beşinde. Nükleer enerji yapalım dedik, karşı çıkanlar oldu. Alacağımız doğalgaz azalacak. Biz yalnızca enerji ile alakalı değil, sanayileşmede lig atlayacağız. Biz nükleer enerjiyi tercih ettik.' şeklinde konuştu.

'BİZİM İÇİN BM KARARLARI ÖNEMLİ'

'Bizi BM kararı bağlar, başka ülkelerin aldığı kararlar bağlamaz.' diyen Bakan Yıldız, 'BM Güvenlik Konseyi'nin kararları yaptırımlar kapsamında değil. En büyük ikinci tedarikçimiz İran. Makul rakamlarla doğalgaz almak istiyoruz. İran ile 120 ticaret kaleminden birisi altın. Altının değeri çok yüksek. Biz İran'dan 7.6 milyar dolar doğalgaz ve ham petrol alıyoruz. Bunların herbirisini mercimekle karşılayamazsınız.' dedi.

Bakan Yıldız, 'Bütün sistemler 'barter'a (takas) döndüğü için bunlar aşılıyor. Türkiye bunun istisnası olmaz dedik. İran'a mal satılacaksa hemen yanıbaşındaki Türkiye'nin tabii hakkı vardır dedik. Irak, İran ve bu paraların 28 milyar dolara çıkan bloke parasının Türkiye'de tutulmasını hüküm altına aldık.' dedi.

'İRAN'LA HUKUK DIŞI BİR İŞLEMİMİZ YOK'

Bakan Yıldız, 'İran'dan doğalgaz almaya devam ediyoruz. İran'ın hak edişlerini Halkbankası'na aktarıyoruz. Bu illegal bir hesap gibi gösteriliyor. Burada hukuk dışı bir işlem yapmıyoruz. Şu anda ödemeyi altın yerine dolarla yapıyoruz. Aslında en uygun sistem barter sistemidir. Malla ihracat üretimiz tahrik eder.' dedi.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Kaynak: http://www.dunyabulteni.net/manset/28...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0