Görüş Bildir
Haberler
Bakalım Hangilerini Hatırlayacaksın? Bir Dönem Büyük Beğeniyle İzlenmiş 19 TRT Dizisi

Bakalım Hangilerini Hatırlayacaksın? Bir Dönem Büyük Beğeniyle İzlenmiş 19 TRT Dizisi

oinkal
09.02.2018 - 02:35

Tek kanallı dönemden günümüze kadar beğenilen TRT dizilerini IMDb'de aldıkları puanlara göre sizler için derledik.

Not: Dizi bilgileri Sinematürk'ten alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şaşıfelek Çıkmazı (8,0)

1. Şaşıfelek Çıkmazı (8,0)

1996-1998 yılları arasında yayınlanan Şaşıfelek Çıkmazı bir mahallede geçen olayları işliyor. Dizi, kadına biçtiği güçlü rol ile de önemli mesajlar veriyor.

2. Çalıkuşu (8,0)

2. Çalıkuşu (8,0)

Reşat Nuri Gültekin'in kitabından uyarlanan 1984 yapımı dizi, bir subay kızı olan Feride'nin teyzesinin oğlu olan Kamuran ile arasında yaşanan aşkı ve karşılaştıkları engelleri anlatıyor.

3. Kuruluş/Osmancık (8,0)

3. Kuruluş/Osmancık (8,0)

1987 yılında yayınlanan, başrollerini Cihan Ünal, Meral Orhonsoy ve Yaşar Alptekin'in paylaştığı Kuruluş/Osmancık, Osmanlı Devleti'nin kuruluş hikayesini anlatıyor.

4. Kartallar Yüksek Uçar (7,5)

4. Kartallar Yüksek Uçar (7,5)

İlk yıllarından itibaren cumhuriyetin gelişiminin temel alındığı dizi iki ailenin çatışmasını işliyor. 

İki aileden birisi olan Banazlar kentte (İzmir) ticaretle uğraşan zengin bir ailedir. İkinci aile, Hanımağa grubu ise kasabalı (Turgutlu) ve 'kasaba zenginliği'nden sermaye birikimiyle birlikte 'kentli zenginliğe' geçişi sergiler. İki aile arasındaki ekonomik çatışma kültürel alana, ilişkiler düzeyine de yansır; bu çatışmalar çerçevesinde de Türkiye'nin ekonomik ve kültürel alanda bugünlere gelişi sergilenir. Bu iki aile birbirleriyle kapışırken her ikiside  büyür ve gelişir. Ailelerden biri önce nakliyeci, sonra ambalajcı, ithalatçı ve sonunda da bir holding olur. Diğer  aile ise mafya ile işbirliği yapar, gazino çevresiyle zenginleşip işi silah kaçakçılığına kadar götürür. Bütün bu olaylar içerisinde ön planda insanların sorunları, aşkları, öfkeleri, kinleri işlenir.

5. Aşk-ı Memnu (7,5)

5. Aşk-ı Memnu (7,5)

Halid Ziya Uşaklıgil'in  eserinin ilk televizyon uyarlaması olan 1975 tarihli dizi, TRT'de yayınlanmış ikinci Türk televizyon dizisidir. 33'er dakikalık 6 bölümden oluşan diziyi Halit Refiğ yönetmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geçmis Bahar Mimozaları (7,4)

6. Geçmis Bahar Mimozaları (7,4)

Başrollerini Rutkay Aziz, Filiz Akın ve Mehmet Günsur'un paylaştığı 89 yapımı Geçmiş Bahar Mimozaları ender psikolojik dizilerden biri olarak listede yerini alıyor.

7. İz Peşinde (7,4)

7. İz Peşinde (7,4)

Başrollerini Serap Akıncıoğlu, Mehmet Aslantuğ ve Osman Yağmurdereli gibi değerli isimlerin paylaştığı 89 yapımı dizi, her bölümünde farklı polisiye konuları ele alıyor.

8. Şapkadan Babam Çıktı (7,4)

8. Şapkadan Babam Çıktı (7,4)

'Karanlıkta kaybolan çocuklarız biz, Aynalarda parçalanmış görüntüler gibi...'

2002 yapımı dizide farklı hayatlar yaşayan ve kendi yaşam alanları içinde birbirleriyle asla karşılaşmayacak olan insanların, tesadüfler sonucu bir araya gelişi üzerine yaşananlar anlatılıyor.

9. Küçük Ağa (7,3)

9. Küçük Ağa (7,3)

Başrollerini Çetin Tekindor, Fikret Hakan gibi isimlerin paylaştığı 83 yapımı dizide Osmanlı İmparatorluğu'nun adım adım adım çöküşe gittiği gerçeğini algılayamayan ve bu nedenle düşman işgaline rağmen İstanbul hükümetini samimi bir çabayla savunmayı sürdüren bir din adamının değişerek Kuvayı Milliye'nin destekçisi olmasını anlatıyor.

10. Gülşen Abi (7,2)

10. Gülşen Abi (7,2)

Başrollerini Haluk Bilginer, Selim Naşit ve Nilüfer Açıkalın gibi oyuncuların paylaştığı 94 yapımı komedi dizisinde 'Haberiniz Olsun' adlı gazetenin 'Gülşen Abla' köşesinde, okuyucularının dertlerini dinleyip onlara cevap veren Abidin'in başından geçenleri anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kavanozdaki Adam (7,2)

11. Kavanozdaki Adam (7,2)

Başrolünde Ahmet Mekin'nin olduğu dizide beyin nakli geçirdikten sonra değişen hatta hastaneye kapatılan bir adamın öyküsü ele alınıyor. Türk televizyon tarihinin ender psikolojik gerilim dizilerinden olan bir yapım.

12. Mesela Muzaffer

12. Mesela Muzaffer

1987 yapımı dizide Ahmet Gülhan'ın hayat verdiği Muzaffer, bir gazetede polis muhabirliği yapmaktadır. Dizide Muzaffer'in ve iş arkadaşlarının başından geçen olaylar komik bir şekilde seyirciye aktarılıyor.

13. Belene (6,9)

13. Belene (6,9)

Oyuncu kadrosunda Mehmet Aslantuğ ve Selda Özer gibi isimlerin bulunduğu 87 yapımı dizi, 1984-1989 yılları arasında Bulgaristan'da Türklere yapılan zulmü konu alıyor. Ünlü yapım adını ise Türkler'in işkence gördüğü Belene toplama kampından alıyor.

14. Kaynanalar (6,9)

14. Kaynanalar (6,9)

Nuri ve Nuriye Kantar gibi kültleşmiş karakterleri bünyesinde barındıran 74 yapımı dizide, başrolleri Tekin Akmansoy ve Leman Çıdam paylaşıyor. Dizi, modern bir aile ile alaturka kalmış; iki ailenin hikayesini anlatıyor.

15. Hanımın Çiftlği (6,6)

15. Hanımın Çiftlği (6,6)

Orhan Kemal'in kitabından uyarlanan 1989 yapımı Hanımın Çiftliği'nde çiftlik sahibi Muzaffer Bey ve Güllü'nün çevresinde geçen olaylar ele alınıyor. Kadrosunda Fikret Hakan, İlknur Bozkurt, Bulut Aras ve Meral Orhonsay gibi birçok ünlü ismi barındıran yapım müzikleriyle de büyük beğeni toplamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Uzaylı Zekiye (6,5)

16. Uzaylı Zekiye (6,5)

Senaryosunu Seden Kızıltunç'un yazdığı, müziklerini de Cahit Berkay'ın yaptığı 80 yapımı dizi, bilim adamlarının yaptığı bir hata sonucu süper kadına dönüşen Zekiye'nin hikayesini ele alıyor.

17. Doktorlar (4,0)

17. Doktorlar (4,0)

Cüneyt Arkın ve Meral Konrat gibi ünlü isimleri bünyesinde barındıran 89 yapımı dizide doktorların yaşadığı maceralar ve aşkları ele alınıyor.

18. Kiralık Konak

18. Kiralık Konak

Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun ünlü kitabından uyarlanan 1979 yapımı Kiralık Konak, nesiller arası çatışmanın, aradaki uçurum ve hızlı değişimi ele alıyor.

19. Bir Ceza Avukatının Anıları

19. Bir Ceza Avukatının Anıları

Faruk Erem'in hayatı boyunca gördüğü adli ve dramatik olayların televizyona uyarlaması 1979 yapımı bir mini dizi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
54
27
15
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın