Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Cumhurbaşkanı 'Eyalet' Açıklamasına Ses Çıkarmıyorsa Ülkücülerin Kararı Ne Olabilir?'

Bahçeli: 'Cumhurbaşkanı 'Eyalet' Açıklamasına Ses Çıkarmıyorsa Ülkücülerin Kararı Ne Olabilir?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eyalet sistemine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı danışmanlarına tepki göstererek, 'Cumhurbaşkanı danışmanı eyalet sistemini getireceğiz diye söylüyorsa ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyor kabulleniyorsa, o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşünceleri olan ülkücülerin kararı ne olabilir? dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Star TV ve NTV ortak yayınında Nazlı Çelik'in gündeme dair sorularını yanıtlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Şükrü Karatepe'nin başkanlık sistemi ile eyalet sistemini bağdaştıran sözlerine sert tepki gösterdi: 

'Bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hedefini sabote ediyorlar veya bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar bunlar. Bunları zaman gösterecek. Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman, cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir?'

"Benim danışmanım olmuş olsa o saatte görevden alırdım"

Bahçeli, Nazlı Çelik'in, Cumhurbaşkanını kast ederek 'Siz kendisine ilettiniz mi?' sorusuna 'Benim iletmeme gerek yok. Geçmişte Kayseri’de bir belediye balkanlığı yapmış başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye'yi sabote edebilecek cümleler kullanmasını anlamakta ben zorlanıyorum ve kabul etmiyorum. Böyle danışman olmaz. Benim danışmanım olmuş olsa o saatte görevden alırdım.' diyerek yanıt verdi.

MHP lideri, 'Bu danışmanların sözleri ülkücülerin oyunu etkiler mi? sorusunu ise 'Etkilemez' diyerek yanıtladı.

"Erdoğan'a kızgın ve kırgın olan insan hayır oyu kullanacağım diyebilir"

"Erdoğan'a kızgın ve kırgın olan insan hayır oyu kullanacağım diyebilir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çelik'in 'Tabanda bir hayır beklentiniz var mı? ' sorusuna Bahçeli'nin verdiği yanıt dikkat çekiciydi:

'Tabi. Bazıları var herhangi bir davranışından, uygulamasından dolayı kızgın ve kırgın olan insan Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı olmasın diye hayır oyu kullanacağım diyebilir. Bazıları da çok güzel hizmetler yapıldı diyebilir. 7 Haziran seçimlerinden 2 milyona yakın milliyetçi ülkücü hareket 1 Kasım’da oraya gitti. Giden gider kalanlarla biz yolumuza devam ediyoruz.'

"Ben ne diyorum, sen ona bak"

"Ben ne diyorum, sen ona bak"

Bahçeli'nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında söz konusu iddialara da değinerek bunları yalanladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 'Anayasa değişikliğinin üniter yapıdan federasyona geçişin ilk aşaması olduğu' iddialarının sorulması üzerine Erdoğan 'Onlar zaten al birini vur öbürüne, birbirlerinden farkı yok.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yıllık AKP yönetiminde PKK ile verilen mücadelenin üniter yapının en güzel örneği olduğunu belirterek şunları söyledi: 

'Onlar, bizim Güneydoğu, Doğu illerimizde üniter yapıyı sıkıntıya düşürecek açıklamalar yaptığı zaman onların karşısında aslanlar gibi dikilen biz olduk. Bayrağımıza yönelik bir şey olduğu zaman aslanlar gibi onların karşısında dikilen biz olduk. CHP, Hakkari'ye gitti, miting yaptı, bir tane Türk bayrağını o mitingde gösteremedi. Onların çünkü oradaki güç kaynağı HDP'ydi. Onları arkalarına aldılar, onlarla beraber orada miting yaptılar. Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok.

Bahçeli'nin sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu...

Bahçeli'nin sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu...
Bahçeli'nin sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
63
21
11
11
11
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdoğan Kızgın

Bas danisman Eyalet demedim vilayet dedim, cb eyalet dememiştir hayalet demiştir, bahçeli çay varmı.

biz adamın adamı değiliz, biz davanın adamıyız, bu koltuk sevdalısı arkadaş istediğini desin, ülkücü türk gençliği olarak "hayır" diyoruz

Şerife Kaplan

Bahçeli AKP nin eline düşmüş bir piyon ve savas esiridir. Bu savasta RTE ye maglup düşmüş ve onun manda ve himayesine girmiştir. Ztn cok acik adam diyorki Ül... Devamını Gör

Muzaffer Yıldız

Savaş esiri nedir ya ahahahah kafasına silah mı dayıyorlar adamın :D