Görüş Bildir
Haberler
Atı Alan Üsküdar'ı Geçiyor mu?

Atı Alan Üsküdar'ı Geçiyor mu?

MAHMUT TANAL
01.09.2014 - 11:06 Son Güncelleme: 01.09.2014 - 12:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

 AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin kullanımında olan mülkler belediye tarafından AKP'ye yakınlığıyla bilinen vakıflara birer birer tahsis ediliyor. Yerel seçimlerin ardından Üsküdar Belediye Meclisi tarafından alınan tahsis kararları meclisten CHP grubunun muhalefetine rağmen oy çokluğuyla geçti. Tahsis edilen mülklerin çoğu, vakıflar tarafından öğrenci yurduna dönüştürülecek. Yine Üsküdar Belediyesi tarihi ve değerli binaların taleplerini azaltarak yok pahasına satış yapıyor. Üsküdar’ın en büyük sorunlarından biri olan İmar Yönetmeliğine aykırı bahçe duvarları konusunda ise henüz bir adım atılabilmiş değil. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği soru önergeleriyle sorularının yanıtlanmasını istedi. Tanal’ın Efkan Ala’ya yönelttiği sorular şöyle:

 

1-    İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Barbaros Mahallesi, 15 ada,3 parselde mevcut bahçe duvarları İstanbul İmar Yönetmeliğinin 6.36. maddesine uygun mudur? Eğer uygun değilse herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılan işlemler nelerdir?

2-    Üsküdar’da mevcut çok sayıda aykırı bahçe duvarı çağdaş şehirleşme açısından sorun teşkil etmekte değil midir?

3-   Üsküdar Muratreis Mahallesi, 69 pafta, 2619 adada bulunan alanın bir kısmının park olarak düzenlendiği doğru mudur? Bu düzenlemeye rağmen 41,42,43,44,46,47,48,49,50,51,52 numaralı parseller, planda park olduğu halde bir işletme tarafından otopark olarak kullanılmakta mıdır? Bahse konu kullanım Üsküdar Belediyesinin kendi sitesindeki e-Harita bölümünde de açıkça gösterilmiş midir? Bu kullanım hangi tarihten beri devam etmektedir?

4-   Üsküdar Muratreis Mahallesinde 69 pafta, 2619 adada, 41,42,43,44,46,47,48,49,50,51,52 numaralı parsellerdeki işgallerin kaldırılması ve park olarak düzenlenmesi için gereği yapılmış mıdır veya yapılması düşünülmekte midir? Şayet yapılmadı ise bunun hukuki gerekçesi nedir?

5-   Bahse konu parsellerin mülkiyetleri kim/kilere aittir? Uygulama aşamasında bu parseller Belediyeye terk edilmiş midir? Terk edilmedi ise bugüne kaar işgal altındaki bu parsellerden herhangi bir ecri misil alınmış mıdır? Şayet alınmadı ise bunun hukuki gerekçesi nedir?

6-   Planlara park alanlarını işlemekle yetinilerek, o alanları amacına uygun olarak kullanıma ve vatandaşımızın hizmetine açmak önemsenmemekte midir?

7-   Bakanlığınızın mevcut park alanlarının korunması ve bunlara ek yeni alanların açılması, işgal altında bulunanlarda işgallerin kaldırılarak halkın kullanımına açılması ile ilgili hassasiyeti ne boyuttadır?

CHP’li Tanal Üsküdar Eski Nikah Dairesi ile ilgili olarak şu soruları sordu:

1-   İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak’ta, bugünkü adı ile Aziz Mahmut Hüdai Mahallesinde 386 ada, 15 parseldeki973,3 m2’lik arsa üzerinde bulunan eski nikah dairesinde 2012 yılı Ekim ayında bir yangın çıkmış mıdır? Bu yangının sebebi belirlenebilmiş midir?

2-   Bahse konu Üsküdar eski nikah dairesinde çıkan yangının asıl sebebi, buranın değerini düşürmek midir? Üsküdar’ın tam ortasında olan bu nikah dairesi devletin belediyesinin koruması altında fakat korumasız bırakılmış mıdır?

3-   Mevzubahis Üsküdar eski nikah dairesinin fiyatı düşürülerek, taliplilerin ilgisinin azaltıldığı iddiaları doğru mudur? Böyle bir strateji izlenerek arsa ve üzerindeki Üsküdar eski nikah dairesinin ucuza satılması amacıyla bir çalışma mı yapılmıştır?

4-   13.06.2013 tarihinde Üsküdar Belediyesi Encümen Salonunda önceki çalışmalarla rağbeti azaltılan Üsküdar eski nikah dairesi 26.000.000 TL bedelle tek katılımcı olan Suudi Arabistan Eski Adalet Bakanı’nın hanımı Aycan Algethami’ye kapalı teklif usulü ile satılmış mıdır?

5-   13.06.2013’te turistik tesis yapılmak üzere Arabistan Eski Adalet Bakanı’nın eşi Aycan Algethami tarafından alınan Üsküdar eski nikah dairesinin üzerine, sonraki bir tarihte “T.C. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sarıgazi Metrosu İnşaat ve Elektromekanik işleri” yazılı bir tabela asılmış mıdır?

6-   Bu yer madem İstanbul Büyükşehir Belediyesine lazımdı satışına neden izin verilmiştir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sarıgazi Metro güzergahının olacağı yeri satış tarihinde bilmiyor muydu? Bu satışa bilerek mi izin verildi?

7-   Bahse konu alanda yapılan kazının ruhsatı var mıdır? Varsa, ruhsat kimin adına çıkartılmıştır? Ruhsat İstanbul Belediye Başkanı adına ise, tapu sahibinin muvafakati var mıdır?

8-   Tapu sahibi ile bir kira sözleşmesi yapılmış mıdır? Eğer bir kira sözleşmesi varsa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi aylık ne kadar kira ödemektedir?

9-      Kira sözleşmesi yoksa nasıl bir protokol ile inşai faaliyet başlatılmış ve devam ettirilmiştir?

CHP’li Tanal İstanbul, Üsküdar İlçesi, Küçükçamlıca Mahallesi, 22 ada, 102 parsel sayılı yerde devam etmekte olan inşaat ile ilgili olarak ise aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi.

1-    Uygulama aşamasında yeşil alan terki yapılmış mıdır?

2-    Bahse konu parselde kayıtlı ağaç var mıdır? Varsa kaç adettir?

3-    Bahse konu parselde anıt ağaç bulunmakta mıdır? Varsa kaç adettir?

4-    İnşaat alanı neresidir? İnşaat alanında kaç blok bulunmaktadır?

5-    Yapılan inşaatlar, ruhsat ve eklerine uygun mudur?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0