Görüş Bildir
Haberler
Asla Açılmaması Gerektiğine İnanılan Kapılar ve Arkasındaki Gizemler

Asla Açılmaması Gerektiğine İnanılan Kapılar ve Arkasındaki Gizemler

09.07.2022 - 10:02

Günümüzde herhangi bir kapının açılamaması pek de mümkün değil. Ancak yeryüzünde öyle kapılar var ki kimse açmaya cesaret edemiyor. Kimilerinin lanetli olduğuna ve açıldığı anda ölümcül bir büyüyle karşılaşılacağına inanılıyor. Kimileri ise bilimsel nedenler öne sürülerek açılmaması gerektiği düşünüldüğü için açılamıyor. İşte dünyanın pek çok yerinde bulunan ve asla açılmaması gereken o kapılar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sree Padmana-Bha-Swamy Tapınağı / Hindistan

Sree Padmana-Bha-Swamy Tapınağı / Hindistan

Özel sarı boyasıyla altın gibi parlayan ve 16. yüzyılda inşa edilen Sree Padmana-Bha-Swamy Tapınağı, Hindistan’ın Kerela bölgesinde yer alıyor. Kendisinden çok daha eski olduğu keşfedilen 6 büyük mahzenin üzerine inşa edilen tapınak, yapımından itibaren kapalı tutuluyordu. Ancak birkaç yıl önce 5 mahzeninin açılmasına karar verildi. Kapılar açıldığında ise mahzenlerin ağzına kadar altın ve mücevherlerle dolu olduğu görüldü. Bu büyük hazinenin yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde olduğu söylendi. Fakat toplamda 6 adet kapı olmasına rağmen sadece 5'i açılmıştı. Bunun nedeni ise 6. kapının lanetli olduğuna inanılmasıydı. 6. kapının üzeri yılan motifleriyle süslü ve herhangi bir açma kolu da bulunmuyor. Kapının açılması içinse büyüyü kırabilecek tecrübede bir keşişin doğru mantraları söylemesi gerektiği düşünülüyor.

Tac Mahal / Hindistan

Tac Mahal / Hindistan

Tac Mahal, dünyanın en güzel yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda gerçek aşkın simgesi olarak da görülüyor. Tac Mahal, 1632 yılında imparator Şah Cihan tarafından çok sevdiği eşi Mümtaz Mahal'in ölümü üzerine yaptırılmış. Yapıda Şah Cihan zamanında kilitlenen ve mermerlerle kapatılan birçok kapı bulunuyor. Hükümet bu kapıların asla açılmamasında ısrarlı. Bu gizem nedeniyle bazı kişiler kapalı bölümlerin Şah Cihan tarafından yaptırılmadığını ve bir Hindu tapınağına ait olduğunu ileri sürüyor. Ancak bilimsel olarak bakıldığında bodruma çok fazla karbondioksit girmesi, Tac Mahal’i çevreleyen 4 kulenin çökmesine neden olabilir. Başka bir teoriye ise Mümtaz Mahal’in burada gömülü olduğu. Mümtaz Mahal’ın naaşının hâlâ vefat ettiği hâliyle korunduğundan emin olanlar bile var.

Büyük Gize Sfenksi / Mısır

Büyük Gize Sfenksi / Mısır

Büyük Gize Sfenksi, dünyanın en büyük tek parça heykeli. Sfenksin yüksekliği 20, genişliği 19, uzunluğu ise 73 metre. Bu büyüleyici eserin 4500 yıl önce inşa edildiği tahmin ediliyor. Araştırmacılar sismograf yardımıyla sfenksin pençelerinin hemen altında yer alan 2 odayı keşfedince birçok esrarengiz duruma ev sahipliği yapan sfenksin gizemlerine bir yenisi eklendi. Bir teoriye göre hayatın ne demek olduğunu anlatan ve kadim bilgilerin yazıldığı papirüslerin bulunduğu kayıtlar solunu, bu odalardan birinde bulunuyor.

Banff Springs Oteli / Kanada

Banff Springs Oteli / Kanada

873 numaralı odasıyla gerilim dolu bir hikâyenin kahramanı olan Banff Springs Oteli, hayalet gelin nedeniyle bu odayı kapatmak zorunda kaldı. Odada kalan misafirler ve otelin çalışanları, 873 numaralı odada bir gelinin hayaletini gördüklerinden iddia ediyorlardı. Bu hayalet hikâyesi ise 1920 yılında 873 numaralı odada kalan ve düğün günü çıkan yangından kaçmak isterken düşüp boynunu kırarak ölen bir geline dayanıyor. Odada kalan bazı misafirler, geceleri birinin kendilerini ittiklerini iddia ediyordu. Hatta temizlik çalışanları duvarlarda çocuk el izleri olduğunu, onları sildikleri hâlde bu izlerin ertesi gün tekrar çıktığını söylüyorlardı. Otel yönetimi de bu şikâyetler üzerine 873 numaralı odanın kapısını kilitledi ve üzerini duvar kâğıdıyla kaplayarak gizledi.

İlk Çin İmparatoru Qin Shi Huang’ın Anıt Mezarı / Çin

İlk Çin İmparatoru Qin Shi Huang’ın Anıt Mezarı / Çin

Dünyanın en büyük arkeolojik buluntularından biri olan Qin Shi Huang’ın Anıt Mezarı'nda düzinelerce at ve silah heykelleri bulunuyor. Asker heykeli sayısının ise 8.000 civarında olduğu düşünülüyor. M.Ö. 210 yılında yapılan anıt mezar, açıklanamayan bazı gizemleri barındırıyor. İmparatora ait olan mezar odasının kapısı, bazı nedenlerden dolayı açılamıyor. Arkeologlar, kapının arkasında hassas okların bağlandığı bubi tuzaklarının ve civayla dolu göletlerin olduğunu ileri sürüyor. Kapının çok hassas şekilde açılması gerekiyor çünkü anıt mezar kilden yapıldığı için çok kırılgan. Bu yüzden mezarın kapısı açılırken meydana gelebilecek bir sarsıntı, bütün mezarın yıkılmasına neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük Piramit / Mısır

Büyük Piramit / Mısır

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan Büyük Piramit, Khufu veya Keops Piramidi olarak da tanınıyor. M.Ö. 2560 yıllarında yapıldığı düşünülen piramidin hâlâ açıklanamayan birçok sırrı bulunuyor. 2017 yılında bulunan 30 metre uzunluğundaki boşluk, bu sırlardan sadece biri. Bu boş alan hiçbir yere bağlanmıyor ve ona uzanan sadece 1 adet koridor var. Boşluğa açılan giriş, üzerinde bakır tutamaçlar olan taş bir kapakla iyice kapatılmış. Arkasında ne olduğunu öğrenmek için arkeologlar kapağı delerek arama kurtarma çalışmalarında kullanılan bir kamerayı içeri sokmayı başardı. Bu başarının, boşluğun gizemini çözeceğini düşünüyorlardı ancak tekrar bir taş blokla karşılaşıldı. Blok çok kalın olduğu için delinemedi. Bloğun üzerinde yer alan hiyerogliflerin ise uyarı niteliği taşıdığı düşünüldü. Arkeologlar, bu alanın özellikle saklandığını ileri sürüyor. Kim bilir, belki de bu boşluk, piramitlerin sırrını saklıyordur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın