Görüş Bildir
Haberler
"Nasıl Yani?" Dediğinizi Duyar Gibiyiz: Bilimin Bile Açıklayamadığı En Gizemli Keşifler

"Nasıl Yani?" Dediğinizi Duyar Gibiyiz: Bilimin Bile Açıklayamadığı En Gizemli Keşifler

04.05.2022 - 11:30

Bilim dünyasının her şeye cevabı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak bazen bilim insanlarının bile akıl sır erdiremediği gizemli olaylar ve keşifler ortaya çıkabiliyor. Gelişen teknoloji her alanda hayatınızı kolaylaştırsa da teknoloji ve bilim bu tür gizemli olaylar karşısında çaresiz kalabiliyor. Sizler için bilimin yıllardır bir türlü nedenini açıklayamadığı gizemli keşiflerden bazılarını listeledik. Gelin, bu keşiflere beraber göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ulfberht Kılıcı

1. Ulfberht Kılıcı

Viking Çağı 8-11. yüzyıllar arasında geçse de günümüzde popülerliğini hâlâ sürdürüyor. Tabii bunda 'Vikings' dizisinin etkisi de büyük. Vikingler denilince de akla ilk gelen savaşlar oluyor. O savaşlarda kullanılan bir kılıç var ki bilim insanları kılıcın sırrına ermek için yoğun bir şekilde çabalıyor. Sadece ünlü savaşçıların ya da zenginlerin kullanabildiği Ulfberht isimli bu kılıcı özel kılan şey ise nasıl yapıldığının hâlâ çözülememiş olması. Kılıcın yapımında kullanılan çeliğin kalitesi benzersiz. Üstelik Ulfberht kılıçlarının kalitesinde bir kılıç günümüz teknolojisiyle bile üretilemiyor.

2. Mars Taşı

2. Mars Taşı

Antarktika'da Allan Tepeleri olarak adlandırılan bölgede 27 Aralık 1984 tarihinde meteor parçaları arayan bir ekip tarafından bir göktaşı bulundu fakat bu göktaşı sıra dışıydı. ALH84001 adı verilen göktaşını inceleyen bilim insanları farklı bir şey keşfettiler. Taşın yüzeyinde bakteri fosilleri bulunduğu ve Mars’tan gelmiş olabileceği açıklandı ancak bu konuda yapılan sayısız araştırma sonrasında bile kesin cevaba henüz ulaşılamadı. Belki yakın gelecekte daha gelişmiş analiz teknikleri keşfedilir ve ALH84001 sayesinde Mars’ta yaşam mümkün mü öğrenebiliriz, kim bilir?

3. Longyou Mağaraları

3. Longyou Mağaraları

Devasa taş sütunlarla desteklenen duvarlara ve tavanlara sahip Longyou Mağaraları yerin 30 metre altında sert kayaların içine oyulmuş ve yaklaşık 30.000 metrekarelik alanı kapsayan 36 mağaradan oluşuyor. Mağaraların içinde köprüler, havuzlar, oluklar ve birbirine koridorlarla bağlanmış odalar bulunuyor. Her bir oda tabandan tavana kadar paralel çizgilerle kaplanmış. 2000 yıldan fazla bir süre önce inşa edilen mağaralarda henüz tespit edilen herhangi bir çökme ya da hasar yok. Arkeoloji, jeoloji, mimarlık ve mühendislik alanlarından bilim insanlarını şaşkına çeviren Longyou Mağaraları'nın nasıl ve neden inşa edildiğine dair hiçbir ipucu bulunmuyor.

4. Nampa Taş Bebek

4. Nampa Taş Bebek

1889 yılında ABD’nin Idaho eyaletinde maden işçilerinin kazı yaparken yerin 97 metre altında bulduğu Nampa Taş Bebek, bilim insanlarının gizemini çözemediği olaylar arasında yer alıyor. 2 milyon yaşında olduğu tespit edilen taş bebek, son derece usta işçilikle yapılmış fakat bebeğin insan eli tarafından yapılma ihtimali yok çünkü o dönemde insan türü henüz Dünya üzerinde var olmamıştı. Taş bebeğin bu kadar derine nasıl girdiği hakkında teoriler üretilmeye çalışılsa da henüz kanıtlanan bilimsel bir gerçek bulunmuyor.

5. Piri Reis Haritası

5. Piri Reis Haritası

Türk denizci, coğrafyacı ve haritacı Ahmed Muhiddin Piri’nin 1513 yılında tamamladığı Piri Reis haritası; Antarktika kıyı şeridini buzsuz şekilde gösteriyor. Bu duruma göre bazı araştırmacılar Piri Reis’in 1773’te keşfedilen Antarktika’yı yüzyıllar önce keşfettiğini ve belgelendirdiğini düşünüyor. Antarktika kıyı şeridini göstermesinin yanı sıra buz örtüsü olmadan kıtanın oranlarını da gösteren Piri Reis haritası, bilimin açıklayamadığı gizemi daha da artırıyor. Ayrıca Piri Reis haritayı oluştururken Mercator Projection adı verilen bir teknik kullanmıştı ancak bu teknik 1569 yılında kullanılmaya başlandı yani Piri Reis haritayı tamamladıktan yaklaşık 56 yıl sonra! Piri Reis bunu tesadüf eseri mi yoksa yüksek denizcilik deneyimi ile mi yaptı, bu konuda hâlâ bir cevap bulunmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Voynich El Yazması

6. Voynich El Yazması

Bilinmeyen bir yazı sistemine sahip ve epey gizemli olan Voynich El Yazması'nın İtalyan Rönesansı’nda hazırlandığı düşünülüyor. 240 sayfadan oluşan ve bazı sayfalarının eksik olduğu tahmin edilen Voynich El Yazması soldan sağa yazılmış. Sayfalarının çoğunda diyagramlar, resimler ve çizimler bulunan bu el yazması; Amerikan ve İngiliz kod kırıcılarının yanı sıra hem profesyonel hem amatör birçok kriptograf tarafından incelenmiş fakat bir türlü deşifre edilememiş. Yale Üniversitesi'nin Beinecke Nadir Kitaplar ve El Yazmaları Kütüphanesi'nde yer alan yazma, gizemini korumaya devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
37
20
15
10
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

editor takip etse bunlarin aslinda aciklandigini bilir, Ulfberht orta dogu celigiyle ayni, belgeseli de var, muhtemelen ticaretle irandan geldi. piri reisin ... Devamını Gör

Isa Aygün

He he bunlar on iki on üç yıl evvelin komplo teorilerinden sona kalanlar. o zamanlar ne deniyordu astal seyehat yaptı, amerikayı ilk keşif eden ttürklerdi, u... Devamını Gör

Bunların çoğunu bilim açıkladı. Bilimin "henüz" açıklayamadığı şeyler de var tabii. Onları da açıklar. 100 sene önce "Bülüm bonloru açokloyomoyor" denilen şe... Devamını Gör

Talha Yıldırım

Bilim bilim diyipte ilim bilmeyen uzun zamandir gormuyordum bu kadar cahil olmayin azicik kuantum fizigi bilsen bilmediklerimizin bildiklerimizden cok daha f... Devamını Gör

Söyledim gitti

Piri Reis, bir çok farklı haritayı birleştirerek bu nihayi haritayı elde etmiş.